به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر "حميد گرمابي" - عضو هيئت علمي دانشكده مهندسي پليمر با اعلام اين مطلب افزود: نفوذ ناپذيري از جمله خواص مورد نياز شلنگ هاي سوخت رساني خورو است كه اين امر به مقدار زيادي در نانو كامپوزيت هاي پلي آميد تحقق مي يابد.
وي افزود: نقطه اشتعال بالا از ديگر خواص مورد نياز شلنگ هاي سوخت خودرو است كه در اين نانو كامپوزيت ها وجود دارد.
گرمابي از وزن مخصوص پايين به عنوان ديگر مزيت اين نانو كامپوزيت ها نام برد و افزود: به طور كلي با كاهش وزن خودرو ميزان سوخت مصرفي كاهش مي يابد و با توجه به افزايش قيمت انرژي ومسائل زيست محيطي استفاده از پليمر در صنايع خودرو سازي روز به روز گسترش پيدا مي كند چرا كه پليمرها علاوه بر سبكي از استحكام ويژه بسيار بالايي برخوردارند به طوري كه در خودروهاي مدرن از باك هاي پليمري نيز استفاده مي شود. اما متاسفانه هنوز در ايران باك هاي پليمري استاندارد رواج پيدا نكرده اند و باك هاي پليمري مورد استفاده فعلي استانداردهاي روز دنيا را پاس نمي كنند.
وي اضافه كرد: استفاده نانو كامپوزيت هاي پليمري در سال هاي اخير حدود 20 درصد رشد داشته است.
گرمابي در مورد مراحل اجراي پروژه گفت: همانند همه كارهاي تحقيقاتي ابتدا مطالعات كتابخانه اي گسترده اي را با استفاده از شبكه اينترنت و با مطالعه مراجع متعدد انجام داديم و از آخرين كارهاي تحقيقاتي دنيا در اين زمينه اطلاع پيدا كرديم. سپس بااستفاده از امكانات آزمايشگاهي با طراحي مناسب و آزمايشات با در نظر گرفتن پارامترهاي مهم اين نانو كامپوزيت را در شرايط مختلف توليد كرديم كه اين نانو كامپوزيت در واقع ماده اوليه ساخت لوله شلنگ سوخت خودرو بود.
مجري طرح گفت: در اين مرحله آزمايشات مختلفي روي نانو كامپوزيت توليد شده انجام شد و كارايي آن مورد بررسي قرار گرفت. سپس مواد نانو كامپوزيت توليد شده در مرحله بعد در توليد شلنگ سوخت رساني خودرو مورد استفاده قرار گرفت كه خوشبختانه تمامي تست هاي مورد نياز را به صورت كامل و با فاصله قابل توجهي نسبت به مقادير استاندارد پاس كرد.
گرمابي افزود: نانو كامپوزيت هاي نانو Clay با توجه به قابليت نفوذ ناپذيري بسيار پايين مي تواند در صنايع بسته بندي نيز به كار رود.
عضو هيئت علمي دانشكده مهندسي پليمر به مشكلات اجرايي طرح اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه اين تكنولوژي بسيار غني است و بيشتر در اختيار آمريكا است، ما در تهيه مواد اوليه توليد نانو كامپوزيت با مشكلات زيادي مواجه بوديم. ضمن اينكه دانشكده و مراكز تحقيقاتي نيز با كمبود تجهيزات و امكانات مورد نياز مواجه هستند.