دكتر "رسول ديناروند" در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار دانشگاهي مهر، از ايجاد دوره كارشناسي ارشد نانوتكنولوژي در سال تحصيلي آينده در دانشگاه علوم پزشكي تهران به عنوان زمينه هاي آموزش اين رشته نام برد و افزود: راه اندازي دوره Ph.D نانوتكنولوژي نيز در حال پيگيري است و از سال آينده در دانشگاه هاي علوم پزشكي كه زمينه لازم براي تربيت دانشجو در اين رشته را دارند، تأسيس مي شود.
وي از دانشگاه هاي علوم پزشكي تبريز، مشهد، شهيد بهشتي و شيراز به عنوان دانشگاه هاي مدنظر براي تربيت دانشجو در رشته نانوتكنولوژي نام برد و گفت: اين دانشگاه ها بايد از فضاي آموزشي لازم، زمينه هاي تحقيقاتي مناسب و نيروي انساني كافي براي پذيرش دانشجو برخوردار باشند تا دوره هاي دكتري و كارشناسي ارشد نانوتكنولوژي در اين دانشگاه ها تأسيس شود.
مسئول ستاد نانوفناوري در وزارت بهداشت با اشاره به بسترهاي موجود براي تحقيقات در بخش نانوفناوري در پزشكي اظهار داشت: هم اكنون 80 درصد پايان نامه هاي دانشجويان دوره دكتري فارماسيوتيكس در زمينه نانوتكنولوژي است كه اين امر نشان دهنده رويكرد مناسب تحقيقاتي در اين بخش است.
وي افزود: خوشبختانه در كشور در چند سال اخير توجه خوبي به بحث نانوفناوري شده است و در وزارت بهداشت نيز 4 مركز تحقيقات نانوفناوري در پزشكي در 4 دانشگاه علوم پزشكي موافقت اصولي دريافت كرده اند.
ديناروند به جايگاه ايران در زمينه فناوري نانو اشاره كرد و گفت: در حال حاضر ايران در ميان 40 كشور برتر دنيا در توليد علم نانوفناوري قرار دارد كه هدف گذاري اين امر در راستاي رسيدن ايران به جايگاه 15 كشور اول دنيا تعيين شده است.
وي تأكيد كرد: رسيدن به چنين جايگاهي نيازمند سرمايه گذاري خاص و توجه لازم به نيروي انساني و بخش هاي تحقيقاتي كشور است.
معاون وزير بهداشت محور عمده نانوفناوري در پزشكي كه در وزارت بهداشت تعريف شده را مبتني بر تشخيص و درمان انواع سرطان ها عنوان كرد و گفت: دستيابي به دارورساني هدفمند با استفاده از ذرات نانو درمان انواع سرطان ها را امكان پذير خواهد كرد تا هم عوارض جانبي كمتر شود و هم اثر بخشي افزايش يابد.