طرح جامع نقطه آغاز تحول و دگرگوني در برنامه هاي شهري و شهر تهران است.

به گزارش خبرگزاري مهر، مهندس حبيب ‌اللهيان رئيس مركز مطالعات و برنامه‌ريزي شهر تهران در آخرين كارگاه مطالعات طرح جامع تفصيلي تهران كه امروز در شهرداري برگزار شد، با اشاره به نتايج اين مطالعات گفت: تحولات شهري، جرياني پويا ، زنده و دائم در حال دگرگوني و تغيير است.

وي گفت: تهران به عنوان يكي از كلان شهرهاي جهان، سندي جامع كه پايه توسعه نوين شهري باشد نداشت و همه تلاش كارشناسان، تهيه سندي براي آغاز اين حركت بود.

حبيب‌اللهيان اظهار كرد: طرح جامع قبلي مربوط به حدود 40 سال پيش بود و سند فعلي نيز، قطعا با برنامه سال آينده متفاوت خواهد بود و بايد در هر دوره به روز شود.

در ادامه اين همايش دكتر اطهاري، با اشاره به مطالعات صورت گرفته در حوزه كار و فعاليت طرح جامع تفضيلي گفت: اگر شهري مي‌‌خواهد پيشرفت كند، ابتدا بايد شهري دانش بنيان باشد، تا بتواند جهاني شود.

وي افزود: چنانچه صادرات صنعتي به 10 ميليارد دلار برسد، سهم اقتصاد و دانش از 18 درصد به 50 درصد افزايش يابد و تعداد مراكز علمي و پژوهشي از عدد 90 به 130 برسد، تا حدودي به اين مهم دست يافته‌ايم.

جذب و هضم و معمول كردن فن‌آوري برتر، جذب گردشگر و سرمايه‌گذاري مستقيم و غيرمستقيم خارجي در ايران، از ديگر شاخص‌هايي بود كه دكتر اطهاري از آن به عنوان عامل پيشرفت و توسعه شهري با تعاريف جهاني نام برد.