ارائه الگوي برنامه آموزشي از دوره مهد كودك تا پيش دانشگاهي و فني و حرفه اي به صورت آموزشي در تهران و كرج اجرا مي شود كه اين طرح به مسئولان فرصتي مي دهد تا ديدگاه منظم در زمينه آموزشي نظير تعداد معلمان و كلاسها داشته باشند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، معاون آموزشي دفتر منطقه اي يونسكو در آستانه برگزاري دومين اجلاس منطقه اي وزرا و كارشناسان آموزش و پرورش در اصفهان ، امروز طي نشست مطبوعاتي با خبرنگاران ، گفت: اولين اجلاس در پايتخت پاكستان و دومين آن قرار است در اصفهان برگزار شود تا با ارتباط بين نظام هاي آموزش و پرورش ، از توانمندي ها در اين زمينه استفاده شود.

دكتر ثمربخش افزود: آموزش رايگان ، مبارزه با بي سوادي ، كاهش درصد كساني كه دسترسي به نظام  آموزش و پرورش ندارند ، ارتقاي كيفيت آموزشي ، ارتقاي مقام آموزگار و ارتقاي كيفيت محتواي آموزشي ، از جمله اهداف و موارد مورد بحث در اين اجلاس است.

معاون آموزشي دفتر منطقه اي يونسكو ادامه داد: در اين اجلاس علاوه بر 4 كشور ايران ، افغانستان ، تركمنستان و پاكستان ، 5 كشور ديگر نظير آذربايجان ، تاجيكستان ، مالزي ، بنگلادش و عراق شركت مي كنند و پس از ارائه و بررسي ديدگاه هاي اين كشورها در زمينه كمبودها ، چالش ها و موفقيت ها در حوزه آموزش و پرورش ، سند و اعلاميه مشتركي در اين مورد صادر شود.

وي با بيان اينكه در اولين اجلاس برنامه آموزشي 10 ساله ارائه شده كه بر اساس آن تمامي آژانس هاي بين المللي موظف به انجام آن شدند ، گفت: بر اساس اجراي اين برنامه 10 ساله ايران موفق شده كه اولين سند ملي خود در زمينه آموزش و پرورش را با همكاري مديريت دفتر آموزش براي همه ، در ايران تدوين كند.

ثمربخش با بيان اينكه هم اكنون يك سوم جمعيت ايران تحت پوشش نظام آموزشي كشور قرار دارند ، گفت: تغييرات در جهت بهبود فعاليت هاي آموزشي حركتي است كه ممكن است بزودي به نتايج آن دست نيابيم ، چون نيازمند سالها فعاليت مستمر است.

معاون آموزشي دفتر منطقه اي يونسكو ، همكاري بين ايران و تركمنستان در زمينه بازنگري محتواي درسي كشور تركمنستان توسط كارشناسان ايراني بي سابقه عنوان كرد و گفت: هم اكنون مشكلات مختلفي در كشورهاي همسايه ايران وجود دارد ، به گونه اي كه افغانستان به علت فقر با درصد بالاي بي سوادي روبرو است و تركمنستان به لحاظ محتواي درسي مشكل دارد.

وي گفت: با وجود موفقيت هاي ايران در زمينه افزايش درصد سواد ، هنوز كودكاني هستند كه به طور منظم از آموزش در دوره ابتدايي رانده مي شوند و اين امر موجب افزايش تعداد كم سواد ها و يا بي سواد ها در كشور خواهد شد بنابراين ارتقاي كمي و كيفي  آموزش براي آن گروه از كودكاني كه از آموزش رانده شده اند اهميت دارد تا بارديگر تحت پوشش  آموزش و پرورش  قرار گيرند.

ثمر بخش گفت: سواد آموزان علاوه بر آموزش الفبا بايد مهارت هاي زندگي را هم بياموزند تا در صورت مواجه با مشكلات راه برخورد با آن را بيابند.