قرآن در مورد اصل خلقت انسان اعم از زن و مرد جنس آفرينش را از يك منشأ معرفي كرده است، يعني انسانها در اصل آفرينش يكي هستند و با داشتن شرايط روحي و معنوي قابليت دستيابي به حيات طيبه را دارند .

حجت الاسلام محمد علي رضايي مدير گروه علوم قرآن مدرسه عالي امام خميني (ره و مسئول انجمن قرآن پژوهي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ويژگي قرآن اظهار داشت: قرآن كريم كتابي معمولي نيست يا تنها كتابي تربيتي و حقوق نيست كه موضوعات را تعريف كند بلكه مطالب را به صورت جامع و كامل بيان كرده و طي آن داستانهايي همراه با قوانين و مسائل تربيتي و آموزشي گنجانده شده است .

حجت الاسلام رضايي با اشاره به اينكه يكي از ويژگيهاي قرآن اين است كه مطالب را يكجا عنوان نكرده و آنها را به صورت پراكنده مطرح كرده است، گفت: در واقع قرآن برداشت و استنباط كلي را آورده تا از ميان آن قوانين جزئي و مسائل مختلف استخراج شود.

وي با اشاره به آيات قرآن تصريح كرد: خداوند هر مرد و زني را كه عمل صالحي انجام دهد، به آنها حيات طيبه مي بخشد. اين حيات طيبه خاص زن يا مرد نيست بلكه هر مرد و زني كه شرايط معنوي و روحاني را داشته باشد، مي تواند به آن برسد، چرا كه حقيقت وجودي انسانها به مسئله جسماني مرتبط نيست .

حجت الاسلام رضايي در ادامه به جايگاه زنان خاص در قرآن اشاره كرد و گفت: قرآن برخي از زنان را در جايگاه ويژه اي قرار داده و از آنها به عنوان نمونه و الگو ياد كرده است، مانند حضرت مريم (س) مادر حضرت عيسي (ع) كه سوره اي از قرآن نيز به شخصيت عبادي، معنوي و اخلاقي او اختصاص دارد، از آسيه همسر فرعون نيز به دليل پايداري ايمان به نيكي ياد شده است و يا حضرت فاطمه زهرا (س) كه به عنوان الگويي كامل براي همه جهانيان مطرح است. در واقع با تفحص در آيات قرآن مي توان درك كرد كه قرآن سعي داشته از شخصيتهاي برجسته معاصر خود نام برده و زنان برجسته را در كنار مردان عنوان كرده است.

رضايي در ادامه به شخصيت والاي حضرت فاطمه (س) اشاره كرد و گفت: سوره هاي بسياري در قرآن وجود دارد كه به حضرت فاطمه (س) اختصاص يافته است، در آيه مباهله در سوره آل عمران، سوره تحريم، سوره احزاب و سوره كوثر از حضرت فاطمه (س) ياد شده است .

 حجت الاسلام محمد علي رضايي مدير گروه علوم قرآن مدرسه عالي امام خميني (ره) با تأكيد بر سوره كوثر اظهار داشت: كوثر يعني خير مادي و معنوي، يعني خير ظاهري و باطني كه حضرت زهرا (س) در واقع كثير الخير بود، زيرا علاوه بر بركات مادي وجود مبارك آن بزرگوار، بركات معنوي چون خطبه ها و 14 معصوم از وجود مقدس او نشأت گرفته است.