به گزارش خبرگزاري "مهر"، نشست مطبوعاتي و راديو تلويزيوني اوقات فراغت تابستان 85 صبح امروز با حضور معاون سيما، مديران شبكه هاي سيما و اهالي رسانه در سالن مذاكرات مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد.
مرتضي ميرباقري، معاون سيما، در ابتداي اين نشست با محكوم كردن جنايات رژيم صهيونستي در سرزمين هاي اشغالي گفت: "در كشور ما اوقات فراغت تابستان 100 روز است. اگر دانش آموزان و دانشجويان در حوزه آموزش را در نظر بگيريم، حدود 16 ميليون نفر در تابستان اوقات فراغت و حدود 97 درصد كودكان، نوجوانان و جوانان فرصت استفاده از اوقات فراغت را دارند. رسانه ملي هم عهده دار پركردن 60 درصد اوقات فراغت كودكان، نوجوانان و خانواده هاست. اگر اين حجم را در نظر بگيريم وظيفه صدا و سيما در اين زمينه حدود 20 برابر ساير حوزه هاست."
وي ادامه داد: "در سال هاي اخير مجموعه فعاليت ها براي پركردن اوقات فراغت در چند محور خاص متمركز شده است، حتي رئيس سازمان ملي جوانان اوقات فراغت را در پنج محور تقسيم بندي كرد. اول مشاركت در سازندگي، دوم مطالعه و انس با قرآن، سوم گردشگري، چهارم ورزش و پنجم مهارت زندگي. سازمان صدا وسيما در اين پنج زمينه برخي فعاليت ها را تبيين كرده است."
معاون سيما افزود: "صدا و سيما بايد اطلاع رساني و اين زمينه را فراهم كند. بنابراين شبكه هاي مختلف سيما توجه ويژه اي به اين بخش كردند. شبكه آموزش بايد به مهارت ها در زمينه هاي مختلف بپردازد. شبكه قرآن عهده دار پرداختن به قرآن است. شبكه چهار و شبكه دو به بخش مطالعه بايد توجه كنند. شبكه سه به ورزش و شبكه يك و دو به مقوله گردشگري بايد بپردازند. البته شبكه سه سيما شبكه اي براي جوانان است. بنابراين بايد روي پنج موضوعي كه به آن اشاره كردم منعطف شوند."
وي با اشاره به اينكه سيما در ايام تابستان بيش از 300 فيلم سينمايي براي پخش در نظر دارد، گفت: "علاوه بر اينكه باكس فيلم ها در تمام شبكه ها ثابت است، سيما 100 فيلم براي كودكان، 100 فيلم سينمايي تحت عنوان سينماي صامت براي شبكه چهار و شبكه اول و 100 فيلم براي جشنواره فيلم هاي تابستاني شبكه دو سيما در نظر گرفته و تابستان روي آنتن مي رود. همچنين برنامه هاي تركيبي و جنگ ويژه از شبكه هاي سه و تهران پخش مي شود. در مجموع تا ظهر برنامه هاي كودك و نوجوان غلبه بر ديگر برنامه هاي تلويزيون دارد و بعد از ظهر برنامه هاي خانواده و جوانان غلبه دارند."
ميرباقري خاطرنشان كرد: "ماههاي رجب و شعبان در مرداد و شهريورماه است، به همين دليل برنامه هايي هم براي اين ايام در نظر گرفته ايم. علاوه بر آن هفته مشروطيت را در مردادماه داريم كه شبكه چهار و دو به صورت ويژه به اين موضوع مي پردازند. البته تا حدودي برنامه هاي تابستان شبكه ها به دليل جام جهاني به تعويق افتاد."
عليرضا برازش، مدير شبكه اول سيما، در ادامه اين نشست اشاره كرد: "ما سه مجموعه تلويزيوني با عناوين "باران بهاري"، "خاك تابان" و "كلانتر" براي پخش در ايام تابستان در نظر گرفته ايم. برنامه هاي تركيبي دخترانه و پسرانه هم به آسيب هاي اجتماعي اين قشر مي پردازد."
محمد ميركياني، مدير گروه كودك شبكه اول سيما، هم با اشاره به اينكه شبكه اول امسال يك مجموعه انيميشن با عنوان "سرزمين آرزوها" را آماده پخش دارد، گفت: "موضوع اين انيميشن درباره مردم مظلوم فلسطين است كه در 15 قسمت 30 دقيقه اي براي پخش آماده شده است. در اين انيميشن از تكنيك خاصي استفاده شده و شش سال زمان توليدش به طول انجاميده است. روزهاي زوج هم برنامه عمو پورنگ و روزهاي فرد هم برنامه براي نوجوانان است. روزهاي جمعه هم يك برنامه ويژه پخش مي كنيم. علاوه بر آن چون امسال با نام پيامبر اكرم (ص) مزين شده به معرفي 26 نفر از نويسندگان، شاعران و تصويرگران كودك كه درباره زندگي و شأن ايشان كتاب نوشته اند مي پردازيم."
مدير گروه كودك شبكه اول سيما در ادامه نشست خاطرنشان كرد: "مجموعه "دنياي شيرين دريا" دوباره پخش مي شود تا يادي از مرحوم پوپك گلدره شود. علاوه بر آن يك مجموعه خارجي جديد با عنوان "كارگران معدن" در 40 قسمت به مدت نيم ساعت پخش مي شود. همچنين تيتراژ برنامه هاي خردسال و كودك بعد از سال ها تغيير مي كند. "باغ شادونه" از ديگر برنامه هاي كودك است كه با ضرباهنگ تند و كاملاً تفريحي پخش مي شود. ما سعي داريم فضاي متنوعي براي بچه ها فراهم آوريم. پايگاه اطلاع رساني هم از دو هفته پيش راه اندازي شده و در اين مدت 14 هزار كاربر داشته است. اين سايت اختصاص به معرفي برنامه هاي كودك شبكه اول دارد."
اخوان، مدير تامين برنامه شبكه يك سيما، هم اشاره كرد: "يك مجموعه 90 قسمتي با عنوان "آينه" در ايام تابستان داريم. اين سريال به مسائل اجتماعي و خانوادگي مي پردازد و نگاهي به سنت ها و احاديث شريفه دارد. برنامه "طنزپردازان" هم به معرفي كمدين هاي معروف و مشهور مي پردازد."