آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام كرد كه فردا گفتگوهاي خود را با هند درباره نظارت بر تاسيسات هسته اي اين كشور آغاز مي كند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز، آژانس در بيانيه اي اعلام كرد كه يك نماينده ارشد آن ديداري دو روزه از هند خواهد داشت تا درباره اعمال پادمان ها بر مواد و تاسيسات هسته اي و برنامه هاي هسته اي غير نظامي هند گفتگو كند.

اين اقدام در پي آن صورت گرفت كه ماه گذشته دو كميته مهم كنگره آمريكا از توافق هند و آمريكا كه در 2 مارس بين "جرج بوش" رئيس جمهور آمريكا و "مانموهان سينگ" نخست وزير هند در دهلي به امضا رسيد حمايت كردند و اين توافق به تصويب كنگره آمريكا نيز رسيد كه يكي از موانع مهم در راه اين توافق به شمار مي رفت.

بر اساس اين توافق آمريكا متعهد شد تا به هند تكنولوژي هسته اي صلح آميز بدهد.

گرچه اين توافق ابتدا مخالفتهايي را در داخل آمريكا بوجود آورد اما اعضاي كنگره پس از آنكه از دولت هند درخواست كردند تا تاسيسات هسته اي نظامي و غير نظامي خود را تفكيك كند و بخش غير نظامي را تحت نظارت هاي پادماني آژانس قرار دهد سر انجام پس از مدتي تصويب شد.

يك ديپلمات در آژانس كه نامي از وي برده نشده است گفتگوي فردا و روز شنبه را اولين سري از گفتگوهايي عنوان كرده است كه مي تواند چند ماهي بطول انجامد.

وي مي گويد: اين گفتگوها زمينه جديدي براي ما خواهد بود كه پيش از اين، آن را نداشتيم و اين شروع فني گفتگوهاست.

مخالفين اين توافق دولت بوش را متهم مي كنند كه اين توافق كه دوگانگي سياست آمريكا را نشان خواهد داد مي تواند معاهده مربوط به منع تكثير سلاح هاي هسته اي را تخريب كند.