زمان اعلام شده از سوي ايران براي پاسخ به بسته پيشنهادي غرب در اواخر ماه اوت غير منطقي نيست.

يك ديپلمات اروپايي حاضر در مقر آژانس بين المللي انرژي اتمي ضمن اعلام اين مسئله گفت: با توجه به اينكه اروپا پيشنهاداتي مهم و فراگير را در خصوص موضوع ويژه اي مثل فعاليتهاي هسته اي به ايران ارائه داده است ، زمان و فرصت لازم و معقول براي پاسخ صريح ايران نيز بايد در نظر گرفته شود.

وي كه خواست نامش فاش نشود افزود: غرب نبايد فراموش كند كه وقتي در مارس 2005 (فروردين 84) پيشنهاد 4 مرحله اي ايران را بعد از توافقات اوليه در نوامبر 2004 پاريس دريافت كرد براي پاسخ به آن پيشنهاد بيش از 4 ماه فرصت خواست و نهايتا با تاخير در 5 آگوست 2005 (مرداد 84) پاسخ خود را ارائه داد كه البته ايران آن را نپذيرفت.

اين ديپلمات غربي گفت: بنابر اين فرصت 2 ماهه براي ارائه نظر ايران راجع به بسته پيشنهادي غرب فرصتي منطقي است . گرچه تعجيل ايران مي تواند مسير رسيدن به توافق و همكاري ها را كوتاهتر كند.

وي كه در آژانس انرژي اتمي فعال است و مرتبط با مذاكرات هسته اي نيز مي باشد در خصوص نقش آژانس در اين زمينه يادآور شد: دكتر البرادعي همواره بر ضرورت گفتگو براي اين مسئله تاكيد كرده و آژانس مايل به دور شدن پرونده از نظارت خود نيست. لذا مدير كل هم ايران و هم طرفهاي ديگر را به رسيدن به تفاهم تشويق كرده است.

اين ديپلمات در خصوص تاثير اين امر در همكاريهاي ايران و آژانس افزود: همكاري ايران از نظر فني به صورت عادي و بر اساس پادمان در حال انجام است و مطابق با تعهدات ايران آژانس شكايتي از همكاري تهران ندارد. گرچه دكتر البرادعي همواره بر ضرورت شفافيت بيشتر ايران تاكيد داشته و قطعنامه هاي آژانس هم ايران را به اجراي پروتكل فراخوانده است.

وي در پايان گفت كه آژانس در حال حاضر موضوع ايران را به عنوان يك مورد ويژه و يا خطر زودرس شناسايي نمي كند.