عبدالرحيم سعيدي راد ، شاعر معاصر در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر " با بيان اين مطلب گفت : شعر آئيني ، صرفا دربر گيرنده مفاهيم مذهبي نيست ، بلكه ورود مجموعه اي از ديدگاه هاي تازه از منظر ارزشي و متعهد در ادبيات ماست.
اين شاعر با تاكيد بر اين كه انقلاب ما رويكرد ديني داشت و در ادبيات اين دوره ، رويكرد هاي ارزشي كاملا مشهود است ، افزود : كتاب هايي كه در دهه شصت ، در حوزه ادبيات ، خاصه شعر منتشر شدند ، گوياي اين واقعيت هستند.
سعيدي راد يادآور شد : متاسفانه بعد از اتمام جنگ كه " نان " دغدغه شاعر شد ، رفته رفته شعر ديني كم رنگ شد و پرداختن به مضامين عامه پسند و بعضا ضد ارزش باب شد ، به طوري كه انسان شرم دارد بربعضي اشعار كه در محافل ادبي خوانده مي شود ، نام " شعر " بگذارد!
وي تصريح كرد : شاعر قبل از آنكه عنوان شاعر را يدك بكشد ، بايد " انسان " و " مسلمان " باشد و از هنر خود در مسيري مطلوب مدد بگيرد.
سعيدي راد گفت : ايران در هيچ دوره اي به اندازه دوران انقلاب و دفاع مقدس شاعر نداشته است ، شاعراني كه آگاهانه و هنرمندانه ، در مورد آرمان هاي ديني شعر بگويند و از رشد و جهشي فزاينده برخوردار باشند.
اين شاعر كه تا به حال ، چند كتاب با رويكرد ادبي منتشر كرده است ، يادآور شد : اصل ادبيات ديني ، جوشش و خلاقيتي است كه نويسنده و شاعر را به افق هاي ارزشي سوق مي دهد و موجب به تولد يك اثر ادبي در حوزه هاي آئيني مي گردد.
سعيدي راد با مردود دانستن اين داعيه كه " ادبيات ديني به پايان رسيده است " اشاعه دهندگان اين نظريه انحرافي را فارغ از نظرگاه ها و تئوري هاي ادبي دانست و گفت : ادبيات ، يك زبان اثر گذار و قالب است و اين مضمون است كه آن را براي انتقال به مخاطب توانمند مي سازد ، خوشبختانه هميشه موضوعات و مضامين ارزشي و ديني ، باعث غنا و زيبايي بيشتر شده اند و ما نمي توانيم در ادبيات و هنر ، راه را بر موضوع ببنديم ، با اين بهانه كه خودمان حرفي براي گفتن نداريم.
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۸۲ - ۰۸:۰۵
زايش شعر ديني و ارزشي ، به ميزان دغدغه آدم ها بستگي دارد ، هر چه قدر كه اين دغدغه بيشتر باشد ، تعهد شاعر نيز نمود بيشتري دارد.