شاهرود - مطالبات پرسنل معدنچیان و بازنشستگان البرز شرقی از آن دست موضوعاتی است که پس از چهار سال کش‌مکش همچنان تمامی ندارد و پیرامون آن موضوعات فراوانی مطرح می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات مالی پرسنل و بازنشستگان البرز شرقی در پی نشر گزارش خبرگزاری مهر با عنوان «مشکلات معدنچیان البرز شرقی روی زمین/حکایتی که گوش شنوا می‌خواهد» با واکنش های مختلفی از سوی مسئولان استان سمنان قرار گرفت تا آنجا که گمانه زنی های متعدد برای پرداخت مطالبات بازنشستگان این مجموعه امید ها را در دل های این قشر زحمت کش جامعه زنده کرد.

موضوعی که حتی جولانگاه نظرات سیاسی برخی در استان سمنان قرار گرفت اما بررسی های خبرگزاری مهر نشان می دهد که نه تنها مشکل مطالبات کارگران البرز شرقی به صورت کامل رفع نخواه شد بلکه امروز، توپ در زمین شرکت ذوب آهن اصفهان، بزرگترین سهام دار مجموعه البرز شرقی است.

مشکلات البرز شرقی از زمانی آغاز شد که ذوب آهن اصفهان در پی تحریم های اتحادیه اروپا مجبور به کاهش خرید زغالسنگ مورد نیاز خود از البرز شرقی شد و درنهایت شرکت ۴۲ساله شاهرودی با عدم توانایی در پرداخت معوقات روبرو شد.

بدهی ۱۱۰ میلیارد تومانی البرز شرقی

سازمان خصوصی سازی اما در اقدامی عجیب و بحث برانگیز به جای آنکه با برنامه ریزی دقیق در تزریق مالی و یا تجدید منابع، البرز شرقی را از ورطه ورشکستگی به بنگاهی اقتصادی، حتی نیمه فعال تبدیل کند، مجموعه را با بدهی ۱۱۰میلیارد تومانی به ذوب آهن البرز واگذار کرد.

 اقدامی برخلاف قانون انجام شد چرا که بر طبق نص صریح اصل ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی، شرکت هایی از این دست، می بایست ابتدا یا منحل و ورشکسته اعلام شوند و یا با تزریق منابع، بدهی های پیشین تسویه شود که این امر محقق نشد و امروز توپ در حالی در زمین طرف اصفهانی است که خود این شرکت از واگذاری طبق اصل۴۴ البرز شرقی ناراضی است زیرا به جای خرید بنگاهی اقتصادی، شرکتی ورشکسته را در اختیار گرفته اما دلیل این نارضایتی در چیست؟

معاون مالی و اداری البرز شرقی که پس از استعفای مدیرعامل این مجموعه بهترین فرد برای پاسخگویی به سوالات و ابهامات این مجموعه است، دراین باره به خبرنگار مهر، می گوید: سازمان خصوصی سازی کشور در ابتدا و در تصمیمی عجولانه، تنها راه حل خروج از بحران البرز شرقی را واگذاری دید اما مجموعه اقلام و بدهی های این شرکت در ابتدای سال۹۲ محاسبه و پس ۱۸ماه به طرف اصفهانی ابلاغ شد که این امر، نارضایتی ذوب آهن اصفهان را پدید آورد.

مهرداد غلامیان درباره علت نارضایتی ذوب آهن اصفهان، توضیح داد: در طول این یک و نیم سال بسیاری از تجهیزات البرز شرقی فرسوده شدند، قیمت بسیاری از وسایل بالا رفت و بر بدهی های شرکت افزوده شد در نهایت می توان گفت در اوضاع اقتصادی سال های ۹۰ تا ۹۲ بعضا شرایط مالی این شرکت را دگرگون ساخت و این مورد اعتراض شرکت مادر اصفهانی را در بر داشت.

وی افزود: از سوی دیگر تخلف از قانون در واگذاری و مشکلات پیامد آن، از جمله موضوع واگذاری بدون تسویه باعث شد تا کارگران و پرسنل البرز شرقی و همچنین بازنشستگانی که هنوز از سال ۹۳ حقوق و مطالبات خود را طلبکار هستند، دست به اعتراض بزنند و برای آخرین گام پایتخت را برگزینند.

تزریق ۸۰۰ میلیون تومان منابع به البرز شرقی

معاون مالی اداری البرز شرقی همچنین گفت: امروز شرکت البرز شرقی با بدهی ۱۱۰میلیارد تومانی واگذار و شرکت اصفهانی برای رفع مشکلات و پرداخت بخشی از مطالبات(نه همه آن) حاضر به تزریق مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان نقدینگی برای پرداخت به پرسنل شده است.

غلامیان افزود: طبق قراری که بین شرکت ذوب آهن اصفهان و البرز شرقی گذاشته شد، طرف اصفهانی قرار بود ماهانه ۳۰۰میلیون تومان برای پرداخت به پرسنل بپردازد این مبلغ تنها یکماه پرداخت شد، همچنین دو ماه دیگر نیز این مبلغ به ۲۰۰میلیون تومان کاهش پیدا کرد و در نهایت طی ماه چهارم به کلی قطع شد و این مطالبات پرسنل به ویژه بازنشستگان بر روی هم جمع شد.

وی با اشاره به اینکه برخلاف ادعای برخی در استان، ذوب آهن اصفهان قرار است بخشی از مطالبات را بپردازد و نه همه آن را، توضیح داد: علاوه بر ۸۰۰میلیون تومانی که ذکر شد قرار است شرکت ذوب آهن اصفهان از خرداد ماه سال آینده روال پرداخت ماهانه ۳۰۰میلیون تومان را از سر بگیرد تا بتوانیم بخشی از معوقات پرسنل را پرداخت کنیم.

البرز شرقی تنها است

معاون اداری مالی البرز شرقی همچنین درباره فروش بخشی از زمین این مجموعه به شهرداری شاهرود، گفت: امروز البرز شرقی از سوی هیچ مسئولی حمایت نمی شود و حتی مسئولان استانی، شهرستانی و کشوری پاسخ نامه های ما و دست اندرکاران البرزشرقی را هم نداده اند و نکته قابل تامل در این بین آن است که مسئولان نه تنها در پاسخگویی وقعی نمی گذارند بلکه زمینی که پشتوانه مالی البرز شرقی بود را نیز به شهرداری فروختند.

غلامیان درباره واگذاری این زمین، بیان داشت: البرز شرقی با فروش برخی قطعات این زمین می توانست بخشی از بدهی خود را به پیمانکاران و پرسنل بدهند که این پشتوانه هم از البرز شرقی دریغ شد.

وی افزود: اگر اوضاع به همین شکل پیش برود و البرز شرقی تنها و بی کس و بدون پشتوانه رها شود قطعا از بین خواهد رفت و یکهزار و ۳۰۰نفر شاغل آن در بخش معدن و یکهزار و ۵۰۰نفر شاغل این مجموعه در بخش پیمانکاری خصوصی بیکار می شوند و آن وقت معضلات اجتماعی پیرو آن، مسئولان را قطعا به تکاپو وادار می سازد.

آقای مدیرعامل استعفا داد

معاون مالی اداری البرز شرقی در پاسخ به سوال خبرنگار مهردرباره استعفای مدیرعامل البرز شرقی، گفت: ربیع نژاد وقتی البرز شرقی را بدون پشتیبان دولتی، مالی و حمایت مسئولان دید، در رفع مشکلات این مجموعه بسیار تلاش کرد اما با دستان خالی به واقع نمی توان کاری انجام داد.

غلامیان افزود: البته استعفای وی هنوز از سوی شرکت اصفهانی پذیرفته نشده است اما در نهایت ربیع نژاد تمام سعی خود را کرد تا مشکلات را رفع کند وی حتی معتقد است تا زمانی که مشکلات البرز شرقی رفع نشود بر سر کار حاضر نخواهم شد که به نظر بنده تعبیری بسیار درست است.