کرمان - رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه احیای تالاب جازموریان در نوبت ورود به شورای عالی آب است، گفت: دانشگاه کرمان طرحی جامع براساس الگوی احیای تالاب ارومیه انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، معصومه ابتکار بعد از ظهر دوشنبه در جلسه احیای تالاب جازموریان و مبارزه با ریزگردهای جنوب شرق استان، با تاکید بر اینکه احیای تالاب جازموریان در نوبت ورود به شورای عالی آب است، افزود: کارگروه حوزه آبخیز تالاب جازموریان باید هرچه سریع تر زیر نظر سازمان محیط زیست تشکیل و بررسی ها و مطالعات لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه در زمینه احیای تالاب جازموریان با وزیر نیرو مذاکراتی صورت گرفته است، یادآورشد: مطالعات تالاب جازموریان همچون تالاب ارومیه باید با رویکرد احیای این تالاب در اسرع وقت انجام گیرد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: اصلاح الگوی کشاورزی، احیای منابع طبیعی، جلوگیری از برداشت های غیرمجاز، مبارزه با کانون های گرد و غبار از اقداماتی است که باید هر چه سریع تر انجام گیرد.

ابتکار احیای تالاب جازموریان را موضوعی ملی عنوان کرد که دارای اهمیت ویژه است و گفت: دانشگاه کرمان می تواند طی مدت زمانی کوتاه طرحی جامع براساس الگوی احیای تالاب ارومیه را انجام دهد.

وی با تاکید براینکه برای احیای تالاب جازموریان سالهای زیادی عقب هستیم، افزود: در کنار همه راهکارها باید طرح ابتکاری استاندار کرمان با عنوان همیاران آب باید در استان کرمان با قدرت بیشتر دنبال شود و معیشت های جایگزین را دنبال کنیم زیرا هدف ما فشار به مردم منطقه و کشاورزان نیست بنابراین مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مردم در طرح آماده شده است.

بحران های زیست محیطی در منطقه جازموریان هر ماه ۵۰۰ نفر را راهی بیمارستان می کند

در ادامه این جلسه استاندار کرمان با تاکید بر اینکه استان کرمان در این حوزه مظلوم واقع شده است، تصریح کرد: در رسیدگی به احیای تالاب جازموریان تاکنون تاخیر داشته ایم و اگر این مصیبت ۲۰ سال گذشته کنترل می شد، در حال حاضر مردم در حوزه سلامت هزینه های کمتری را پرداخت می کردند.

علیرضا رزم حسینی گفت: در ماه ۲۵۰ نفر الی ۵۰۰ نفر بخاطر وجود ریزگردها و مشکلات تنفسی و بحران های زیست محیطی راهی بیمارستان می شوند.

وی با اشاره به اینکه طرح هایی که تاکنون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و شرکت آب منطقه ای در استان انجام داده اند، موفق بوده و برای احیای این تالاب حداقل کارها صورت گرفته است، افزود: ما باید در این مرحله در سطح ملی و دولت تصمیم گیری کنیم زیرا دو استان کرمان و سیستان بلوچستان درگیر این مصیبت شده اند بنابراین قبل از سفر ریاست جمهوری به استان کرمان باید این طرح جمع بندی و ارائه شود.

استاندار کرمان در ادامه از آمادگی استان کرمان به منظور همکاری همه جانبه در راستای احیای تالاب جازموریان خبر داد.

وجود ۱۹ هزار حلقه چاه آب غیر مجاز در منطقه جازموریان

بختیاری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان در این جلسه از وجود ۱۹ هزار حلقه آب غیر مجاز در منطقه جازموریان در استان های سیستان بلوچستان و کرمان خبر داد و یادآور شد: از این مجموع پنج هزار حلقه چاه غیرمجاز در سیستان بلوچستان و ۱۴ هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در استان کرمان قرار دارد که برداشت های بی رویه آب از این چاه ها تاثیر بسزایی در خشک شدن تالاب جازموریان داشته است.

در ادامه نیز معاون سازمان مدیریت بحران کشور گفت: دولت هر گامی در حوزه احیای تالاب جازموریان بردارد استاندار کرمان ۱۰ گام بر می دارد.

بهنام سعیدی افزود: با توجه به تاثیرگذاری رئیس سازمان محیط زیست کشور در هیئت دولت، موضوع احیای تالاب جازموریان را در اولین شورای عالی مدیریت بحران مطرح و در دستور کار قرار داد.

لازم به ذکر است از چندسال گذشته خبرهایی مبنی بر خشک شدن تالاب جازموریان به گوش می رسید اما اواخر سال ۹۳ بود که تالاب جازموریان به بیابان تبدیل شد. بدون اینکه مثل خشک شدن دریاچه ارومیه افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد. این در حالی بود که تا زمانی که این تالاب هنوز خشک نشده بود تنها حوزه آبریز بزرگ استان کرمان محسوب می شد و یکی از دست نخورده ترین و بکرترین اکوسیستمهای طبیعی کشور محسوب می شد بطوری که در برخی قسمتهای آن هنوز پای انسان باز نشده بود.

استاندار کرمان در جلسات خود مکرر بر این موضوع تاکید دارد که اهمیت جازموریان کمتر از دریاچه ارومیه نیست ولی اینجا مخفی مانده است و کسی نمی داند جازموریان کجاست، در این راستا با پیگیری های استاندار کرمان پیش نویس برنامه نجات جازموریان بعد از سال ها فراموشی در سفر معصومه ابتکار به استان کرمان ارائه شد و به همین منظور جلسه ای روز دوشنبه مورخ ۲۶ بهمن ماه تحت عنوان احیای تالاب جازموریان و مبارزه با ریزگردهای جنوب شرق استان در دفتر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با حضور استاندار کرمان و مدیران ذیربط برگزار و تصمیماتی اتخاذ شد.