دزفول- معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: یکی از مشکلات اساسی استان ما فارغ التحصیلان بدون مهارت است که همین امر سبب شده تا شرکت ها از نیروهای غیربومی استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالکریم انصاری زاده پیش از ظهر امروز سه شنبه در جشنواره تعاوني ها، دانشگاه و کارآفرینان برتر استان خوزستان که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد، اظهار کرد: یکی از بخش های اصلی اقتصاد، تعاون است که در این راستا دولت به کارآفرینان برای بهبود شرایط به شدت احتیاج دارد.

وی در خصوص هدف برگزاری این جشنواره گفت: در بهمن ماه سال گذشته تفاهم نامه ای میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با دانشگاه آزاد کشور بسته شد که  اقداماتی صورت بگیرد تا افراد فارغ التحصیل شده به شغل دست یابند. در اسفند ماه با برگزاری جلسات متعددی در استان که به بررسی این تفاهم نامه پرداختیم به چهار بند رسیدیم که یکی از آن بندها برگزاری چنین جشنواره ای بود.

محک زدن ارتباط دانشگاه با کارآفرینی

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، محک زدن رابطه بین کارآفرینان و دانشگاه را از اهداف این جشنواره دانست و افزود: به عنوان مثال اکنون تعداد زیادی فارغ التحصیل داریم که می خواهیم از ظرفیت دانشگاه ها بهره برداری کنیم تا به کار مشغول شوند چرا که واقعا از بسیاری از ظرفیت های دانشگاه ها هنوز نتوانسته ایم استفاده کنیم.

انصاری زاده عنوان کرد: یکی از مشکلات اساسی استان ما فارغ التحصیلان بدون مهارت است که همین امر سبب شده تا بسیاری شرکت ها از نیروهای غیربومی استفاده کنند پس ما باید ببینیم که اساتید و دانشگاه ها در زمینه رفع این مشکل چه اقداماتی انجام داده اند.

وجود هفت هزار تعاونی فعال در کشور

وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه هفت هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد و ما عمده هدفمان پس از انعقاد تفاهم نامه مذکور ارتباط با دانشگاه آزاد بود تصمیم گرفتیم که در زمان ثبت نام برای این جشنواره فقط تعاونی های مربوط به دانشگاه را پذیرش کنیم بنابراین ۹۹ شرکت تعاونی و کار آفرین ثبت نام کردند که ما پس از داوری های پیچیده هفت کارآفرین وتعاوني را گزینش کردیم.

معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان بابیان اینکه تمام این کارآفرینان از مدارک تحصیلی بالاتر از فوق دیپلم برخوردار هستند، گفت: مثلا یکی از این تعاونی های اهواز با فعالیت در زمینه توریست درمانی حدود ۴۲۰ اشتغال ایجاد کرده و در بصره عراق نیز دفتر دارد. شرکتی در اندیمشک نیز با اشتغال ۳۰۰ کارگر در زمینه محصولات کشاورزی، صادر کننده سبزی و صیفی جات به کشورهای بلاروس و روسیه نیز هست.

انصاری زاده بیان کرد: در انتخاب این تعاونی ها به فاکتورهای اشتغال و اقتصاد مقاومتی توجه زیادی کرده ایم به گونه ای که این هفت تعاونی بیش از هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده اند.

انصاری زاده اضافه کرد: در این جشنواره سه ایده پرداز نیز حضور دارد که درصورتی که ایده این افراد به تولید کالا و خدمات تبدیل شود به آنها وام های با سود چهار درصد از سوی صندوق توسعه کار آفرینی تعلق می گیرد.

تشکیل تعاونی های روستایی

وی در ادامه از تشکیل تعاونی های روستایی در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر قادر هستیم در هر شهرستان دو تعاونی تشکیل دهیم ضمن اینکه در هر روستا شرط تشکیل یک تعاونی حضور حداقل ۲۵ خانوار در آن است که سپس با توجه به وسعت و کيفيت طرح هایی که می خواهند پیاده کنند به آنها وام های ۲۵۰ میلیون تومان تا چهار میلیارد تومان با سود سه درصد تعلق می گیرد.