به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین گردهمایی آموزشی رابطین خبری، چهارشنبه ۲۸ بهمن ماه به همت اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در سازمان دارالقرآن برگزار شد.
در ابتدای جلسه رجبلو، مسئول روابط عمومی اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور ضمن خیر مقدم به حاضرین به ارائه گزارشی از برنامه های در نظر گرفته شده برای این دوره آموزشی پرداخت.
سپس حجت الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور به سخنرانی پرداخت و گفت: جامعه قرآنی بزرگترین شبکه دینی بعد از هیئات مذهبی هستند و هر دو پرسابقه ترین نهادهای مردمی هستند. معمولاً نهضت های آزادی خواه دنیا در طول تاریخ با تفکرات دینی و با استفاده از باورهای مردم در این حوزه استفاده کرده اند تا توانسته اند موفق شوند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر که در جنگ فرهنگی قرار داریم، در خط مقدم جبهه حرکت های قرآنی است و بیشترین ترکش هم به بخش قرآن و عترت وارد می شود و سربازان این بخش قرآنیان هستند.
حجت الاسلام کوششی عنوان کرد: میزان برنامه های قرآنی مؤسسات و اتحادیه ها از کل برنامه های دستگاه های دیگر بیشتر است اما اطلاع رسانی آن طور که باید انجام نمی شود در حالی که در جامعه امروز توسعه و ترویج فرهنگ قرآن ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: ۳۱ اتحادیه استانی داریم و در مجموع بیش از ۸ هزار تشکل قرآنی داریم که با اتحادیه ها در ارتباطند و باید فعالیت آنها در جامعه ظهور و بروز داشته باشد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور بیان کرد: امروزه بحث ارتباطات به عنوان یک رشته تخصصی مطرح است و هدف از برگزاری این همایش ارائه اولیه هایی در زمینه اطلاع رسانی و هم اندیشی می باشد.
وی عنوان کرد: رسانه ها مؤثرترین سلاح در عرصه فرهنگی هستند باید فضای جامعه را با فرهنگ قرآنی اشباع کنیم و در سطج ملی فعالیت کنیم.
در ادامه برنامه، در کارگاه آموزشی اول، محمدحسن صادقپور، دبیر صفحه اندیشه روزنامه جوان به ارائه گزارشی در رابطه با شیوه صحیح خبرنویسی پرداخت که به مدت بیش از دو ساعت به طول انجامید.
سپس کارگاه دوم آموزشی با حضور علی کاکادزفولی، عکاس تصویری برگزار شد و شرکت کنندگان در این دوره با مستند سازی تصویری و عکاسی خبری آشنا شدند.
همچنین کارگاه سوم با موضوع سوژه یابی به مدت دو ساعت با حضور استاد علی اکبر صباغ، سردبیر سیاسی خبر سازمان صدا و سیما و استاد دانشکده خبر و پایگاه خبرنگاران جوان برگزار شد.
از دیگر برنامه های آموزشی این دوره می توان به آشنایی با حوزه فضای مجازی اشاره کرد که در این قسمت از برنامه توسط میثم طاهرآبادی، مدیرعامل اتحادیه استان تهران، اطلاعاتی در رابطه با قسمت های استانی سایت اتحادیه قرآنی کشور در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.
بخش بعدی برنامه شامل تجربه نگاری روابط عمومی بود که توسط هادی قاسمی، مدیرعامل خبرگزاری دانشجو آموزش های لازم ارائه شد.
پایان بخش برنامه ارائه نکات لازم در رابطه با رسالت رسانه ها بود که توسط دکتر حسن عابدینی، دکترای رسانه و مجری گفتوگو ویژه خبری شبکه ۲ و مناظره ها برگزار شد.
پس از برگزاری این دوره آموزشی، رابطین خبری در روز پنجشنبه ۲۹ بهمن ماه، رابطین خبری در آزمون عملی خبرنویسی شرکت کرده و از بین شرکت کنندگان به ۴ نفر که بهترین شیوه نگارش اخبار را داشتند لوح تقدیر و هدایا اهدا میشود.
لازم به ذکر است، طبق نظرسنجی که از شرکت کنندگان به عمل آمد، ضمن تشکر از برگزاری این دوره آموزشی، خواستار برگزاری مجدد این دوره های آموزشی البته با اختصاص زمان بیشتر شدند.
از جمله پیشنهادات شرکت کنندگان می توان به استعدادیابی نخبه های قرآنی و خبری در امر رسانه ها و اطلاع رسانی و انتقال تجربیات به افراد دیگر، ایجاد موج قرآنی از طریق خبرنگاران قرآنی و حمایت از خبرنگاران قرآنی در استان ها می باشد.