کرمان – رقابت انتخاباتی در کرمان به صورت قابل توجهی به سمت فضای مجازی سوق پیدا کرده بطوریکه استیکرها و کانال‌های تلگرامی رواج قابل توجهی یافته و از حجم رقابت های میدانی کاسته شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – اسما محمودی: رقابت های انتخاباتی در کرمان بدون شک در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شبیه هیچ دوره دیگری نیست، نوع رقابت ها و مشاوره های انتخاباتی تغییر کرده و از حجم تبلیغات میدانی به شدت کاسته شده است. نمایندگان سعی می کنند نهایت استفاده را از فضای مجازی ببرند و در این خصوص، مشاور تبلیغات فضای مجازی بازار پر رونقی را پشت سر می گذراند.

هم اکنون مهمترین بستر رقابتها در کرمان بر روی اپلیکیشن موبایل بنا شده است و هر روز برحجم کانالها و گروههای مردمی که از کاندیداهای مورد نظر حمایت می کنند افزوده می شود.

نکته قابل توجه رواج گسترده استیکرهای تبلیغاتی با شعاری ها و نمادهای خاص کاندیداهای مختلف است و هر روز استکرهای جدید و خلاقانه تری وارد فضای مجازی استان کرمان می شوند.

رقابت ها به سمت فضای مجازی کشیده شده است

اقشار مختلف سعی می کنند کانال های جداگانه داشته باشند و جلسات و برنامه های سایر گزینه ها را نیز به چالش می کشند.

برخی از مردم نیز با راه اندازی گروههای بحث و گفتگو به تبادل نظر در خصوص کاندیداها می پردازند و در نهایت این بخش از کار تا حدودی برای کاندیداها بی هزینه شده است اما رقابت انتخاباتی در کرمان به همین جا ختم نشده است.

برخی از مردم نیز با راه اندازی گروههای بحث و گفتگو به تبادل نظر در خصوص کاندیداها می پردازند و در نهایت این بخش از کار تا حدودی برای کاندیداها بی هزینه شده است اما رقابت در کرمان به همین جا ختم نشده است

ستادهای مرکزی کاندیداهای استان کرمان از روزهای ابتدایی رقابت های انتخاباتی شکل گرفتند و تمام تلاش خود را برای عضو گیری در ستادهای فرعی انجام داده اند بطوریکه در اکثر خیابانهای شهر چندین ستاد فرعی از کاندیداهای مختلف شهر کرمان شکل گرفته است و بنرهای بزرگ جلوی سردر، این ستادها نصب شده اند.

یکی از شگردهای جدید کاندیداها در کرمان ساخت فیلم های کوتاه و توزیع وسیع آنها در شبکه های اجتماعی است بطوریکه کاندیداها در این زمینه از کوچکترین فرصتی نیز استفاده می کنند و سعی می کنند در این فیلمها تعداد طرفداران و چهره های شاخصی که از آنها حمایت می کنند را به رخ رقبا بکشند.

هر چند رقابت در کرمان در قالب دو ائتلاف اصولگرایان و اصلاح طلبان در استان کرمان به صورت کلان دیده می شود اما با کمی دقت می توان رقابت درون گروهی را نیز در این ائتلافها مشاهده کرد بطوریکه در برخی موارد شدت رقابت درون ائتلافی بسیار نماین تر از رقابتهای سیاسی شده است.

این در حالی است که جلسات در فضای واقعی نیز همچنان ادامه دارد و بسیاری از این جلسات به خصوص در روستاها و شهرهای کوچک در نهایت به سفره های شام ختم می شود.

هر چند آمار انصراف ها نیز در کرمان افزایش یافته است اما رقابت برای جلب حمایت اقشار مختلف مردم از جمله اصناف، ورزشکاران، فرهنگیان و غیره بسیار فشرده تر شده است.

توزیع بنرها و تبلیغات در قالب ویژه نامه های روزنامه ها نیز به شدت رونق گرفته است و تیراژ برخی روزنامه ها تا ۱۰ برابر افزایش یافته است و روزنامه ها به صورت مجانی بین مردم توزیع می شود.

بسیاری از کاندیداها به دنبال ایجاد موج های انتخاباتی به خصوص در روزهای پایانی و همراه کردن رای مردم با خود هستند و در این مسیر بازار وعده ها نیز داغ شده است

بسیاری از کاندیداها به دنبال ایجاد موج های انتخاباتی به خصوص در روزهای پایانی و همراه کردن رای مردم با خود هستند و در این مسیر بازار وعده ها نیز داغ شده است از سوی دیگر کاندیداهایی که در گذشته نماینده مردم بوده اند سعی می کنند هر اقدامی در استان را به عنوان عملکرد خود در قالب بنرهای تبلیغاتی به مردم معرفی کنند و هر روز بر حجم این عملکردها و وعده ها افزوده می شود.

نکته قالب توجه اینکه هر دو ائتلاف سیاسی در استان کرمان نتوانسته اند لیست خود را در بین ۹ حوزه انتخاباتی کامل کنند و به این ترتیب شانس مستقل ها در این حوزه ها، افزایش چشمگیر یافته است.

تعداد کاندیداها در برخی از حوزه ها به شدت افزایش یافته است بطوریکه در رفسنجان برای یک کرسی مجلس ۲۵ نفر در حال رقابت هستند اما در حوزه جیرفت، عنبرآباد و حوزه شهربابک و حوزه زرند و کوهبنان کمترین ترافیک کاندیداها وجود دارد و در مجموع در استان ۱۴۸ نفر برای ۱۰ کرسی به رقابت وارد میدان شدند که در ادامه برخی از آنها انصراف دادند. معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمان آخرین آمار انتخابات در کرمان را اینگونه بیان می کند.

آخرین آمارهای انتخاباتی کرمان

رئیس ستاد انتخابات استان کرمان در این خصوص می گوید: پنج نفر از کاندیداهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان کرمان انصراف دادند.

حمید ذکااسدی اظهار داشت: از ۲۹ بهمن ماه ۹۴ که تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای مجلس شورای اسلامی آغاز شده است تاکنون پنج نفر از کاندیداها انصراف خود را اعلام کرده اند.

وی بیان داشت: دو نفر از حوزه انتخابیه بافت، دو نفر از حوزه انتخابیه بم و یک نفر از حوزه انتخابیه زرند انصراف داده اند و در شرایط فعلی ۱۴۳ نفر در استان کرمان برای ۱۰ کرسی مجلس شورای اسلامی رقابت می کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان ابراز کرد: کاندیداهای مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی در استان کرمان مشغول فعالیت های تبلیغاتی انتخابات هستند.

ذکااسدی افزود: توصیه می کنیم کاندیداها و هواداران آنها فعالیت های تبلیغاتی را در چارچوب قانونی و با رعایت اخلاق انتخاباتی ادامه دهند و در صورت تخلف از سوی آنها کلیه موارد تخلف شده به مراجع قانونی برای تصمیم گیری های لازم ارجاع می شود.

وی تاکید کرد: وزارت کشور و به تبع استانداری کرمان تاکید بر قانونمند شدن کلیه فعالیت های انتخاباتی دارند.

این در حالی است که در برخی از شهرستانها به خصوص در جنوب و شرق استان کرمان رقابتهای به جای اینکه سیاسی باشند بیشتر به رقابتهای قومی و بومی تبدیل شده اند و به این ترتیب کاندیداها سعی می کنند از جذابیت های قومی خود در راه رای آوردن و ورود به مجلس بهره ببرند.

رقابت به روستاها کشیده شده است

برگزاری میتینگ‌های انتخاباتی و سفرهای متعدد به روستاها و شهرهای کوچک و وعده های دل چسب، یکی از راه هایی است که در دستور کار قرار گرفته است.

نکته قابل توجه اینکه خبری از مناظره های انتخاباتی در استان کرمان نیست و تاکنون کاندیداها از تقابل با یکدیگر به شدت جلوگیری کرده اند.

این درحالی که ستاد های مرکزی کاندیداهای ائتلاف ها از مردم می خواهند که به لیست‌های کامل ائتلاف رای بدهند اما به نظر می آید مردم بیشتر از اینکه به ائتلاف ها پای بند باشند به عملکرد، تخصص و توانمندی کاندیداها علاقه دارند.

نکته جالب توجه اینکه کمتر نماینده ای لیستی قابل توجه در خصوص مشکلات مردم حوزه انتخابیه و راهکارهای پیش رو برای رفع آنها ارائه کرده است

نکته جالب توجه اینکه، کمتر نماینده ای لیستی قابل توجه در خصوص مشکلات مردم حوزه انتخابیه و راهکارهای پیش رو برای رفع آنها ارائه کرده است و بیشتر وعده ها در راستای ایجاد رضایت لحظه ای برای جلب توجه بیشتر مردم متمرکز شده است.

از سوی دیگر بازار ائتلاف ها و لیست‌های مختلف نیز در استان داغ شده است که موجب شده بسیاری از کاندیداها پس از انتشار لیست‌ها آنها را تکذیب و رد کنند.

نکته دیگری که این روزها به شدت رواج یافته است نقل قول ها از سوی چهره های ملی در راستای طرفداری از کاندیداها است بطوریکه اکثر کاندیداها سعی می کنند خود را از دید افراد مشهور و چهره های مورد علاقه مردم به رای دهندگان نشان دهند.

به همین دلیل در روزهای اخیر نامه ها، بیانیه ها و نقل قول های مختلفی از این افراد منتشر شده است.

همچنین برخی چهره های رد صلاحیت شده نیز با حضور در جلسات و طرفداری از کاندیداهای مورد توجه خود سعی می کنند طرفدارانشان به سمتی خاص سوق دهند.

روند تبلیغات، گفته ها و وعده های کاندیداها و طرفدارانشان در حالی فضایی پویا و غیر قابل پیش بینی را طی می کند که همگی گروهها در یک نقطه مشترک هستند و آن حفط همدلی، آرامش انتخاباتی و حضور حداکثری مردم در انتخابات است.