بیرجند-شمارش معکوس برای خلق حماسه‌ای بزرگ آغازشده و همه جا سخن از انتخاب و انتخابات است و در همین راستامردم و مسئولان خراسان جنوبی نیز آمادگی خود را برای خلق حماسه‌ای عظیم اعلام کردند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: ثانیه‌ها می‌گذرد و لحظات شورآفرین خلق حماسه‌ به اوج رسیده است تا مردم برای دفاع از نام جمهوری اسلامی ایران گام‌های استوار خود را به عرصه انتخابات بگذارند و در این برهه حساس بار دیگر شکوه اقتدار ملی را نمایش دهند.

کمتر از یک روز دیگر تا بزرگ‌ترین رخداد سیاسی کشور فرصت باقی مانده است در ۳۷ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد مردم این خطه در همه مقاطع و عرصه‌ و سرنوشت‌ حضور فعال و قابل‌توجهی داشته‌اند.

مردم خراسان جنوبی بار دیگر هفتم اسفندماه هوشیاری و موقع‌ را نشان خواهند داد و با حضور پرشور خود در انتخابات ضربه سخت دیگری به دشمن خواهند زد.

خراسان جنوبی رکورددار حضور حداکثری در انتخابات

مشارکت ۸۵ درصدی مردم خراسان جنوبی در انتخابات مجلس نهم که نشان از شور و شعور بالای مردم این استان دارد باعث شده تا این استان رکود دار حضور حداکثری در انتخابات باشد و دومین رتبه حضور حد اکثری در پای صندوق های رأی و پشتیبانی از نظام و ولایت را داشته باشند.

همچنین مردم همیشه در صحنه این استان در سومین دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا حضور ۷۹ درصدی داشتند که این رقم در کشور ۶۰.۷۵ درصد بوده است.

مردم خراسان جنوبی در دهمین و یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز به ترتیب ۹۱ درصد و ۸۹.۴ درصد مشارکت داشتند.

در انتخابات پیش رو نیز به اذعان مسئولان ستاد انتخابات استان همه زمینه‌های مشارکت مردم برای خلق حماسه‌ای دیگر در تاریخ این استان فراهم شده است.

پیش‌بینی ۶۰۶ شعبه اخذ رأی در خراسان جنوبی

دبیر ستاد انتخابات خراسان جنوبی با اشاره به آغاز فعالیت ستاد انتخابات استان از اردیبهشت‌ماه سال جاری بیان داشت: هفت کمیته زیرمجموعه این ستاد تشکیل‌شده است که ۱۵ جلسه برگزار کرده‌ایم.

علی جزندری در گفتگو با مهر با اشاره به پیش‌بینی ۶۰۶ شعبه اخذ رأی در استان گفت: از این تعداد۲۵۳ شعبه اخذ رأی شهری و ۳۵۳ شعبه نیز روستایی است.

جزندری با اشاره به اینکه از مجموع شعب اخذ رأی ۲۷۵ شعبه ثابت و ۳۳۱ شعبه سیار خواهد بود، ادامه داد: در شهرها ۲۲۱ شعبه ثابت و ۳۲ شعبه سیار خواهد بود.

سرپرست دفتر انتخابات استانداری خراسان جنوبی گفت: همچنین در مناطق روستایی نیز ۵۴ شعبه ثابت و ۲۹۹ شعبه سیار پیش‌بینی شده است.

همکاری ۱۲ هزار نفر در امر برگزاری انتخابات در استان

جزندری ادامه داد: در مجموع برای برگزاری این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در استان حدود ۱۲ هزار نفر همکاری خواهند داشت.

وی با اشاره به تخلفات انتخاباتی در استان نیز گفت: تاکنون تخلف قابل‌توجه ای در استان صورت نگرفته و بیشتر تخلفات با یک تذکر رفع شده است.

دبیر ستاد انتخابات خراسان جنوبی در ارتباط با تعرفه‌های رأی اختصاص داده‌شده به استان نیز گفت: تعداد تعرفه‌های موردنیاز استان تحویل ستاد انتخابات شده و کمبودی از این نظر وجود نخواهد داشت.

وی عنوان کرد: تمام مقدمات برای برگزاری انتخابات آماده است و تجهیزات لازم خریداری شده است.

جزندری ادامه داد: تمام سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با انتخابات استان آماده برگزاری انتخاباتی سالم و با حضور حداکثری مردم است.

۶۰۶ نفر بازرس انتخابات استان خراسان جنوبی را رصد می‌کنند

دبیر هیئت بازرسی انتخابات استان خراسان‌جنوبی گفت: ۶۰۶ نفر بازرس در استان مسئولیت نظارت و بازرسی عوامل اجرایی و نحوه اجرای انتخابات را بر عهده‌دارند.

علی‌اکبر اکبری‌ بیان اینکه در هر شهرستان، ۳ نفر هیئت بازرسی و ۳۳ نفر اعضای بازرسی شهرستان‌ها هستند، اظهار داشت: همچنین ۵ نفر نیز به‌عنوان اعضای بازرسی استان فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه برای هر شعبه اخذ رأی بازرسانی مشغول به‌کار خواهند شد و به ازای هر ۲۰ صندوق نیز یک نفر سربازرس فعالیت می‌کند، بیان کرد: مأموریت اصلی بازرسان، حصول اطمینان از حسن اجرای مفاد قوانین و مقررات از طریق کنترل جریان و نحوه برگزاری انتخابات است.

دبیر هیئت بازرسی انتخابات استان خراسان‌جنوبی با تاکید بر رعایت اصل بی‌طرفی از سوی بازرسان گفت: این عزیزان تنها باید در جهت برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه تلاش کنند.

 اکبری‌ تاکید بر اینکه تمام امکانات برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر انتخابات فراهم شده است، افزود: امید است همه مسئولان از جمله فرمانداران در شهرستان‌ها به گونه‌ای تلاش و برنامه‌ریزی کنند تا تحقق شعار امسال در انتخابات پیش رو به‌خوبی نمود عینی پیدا کند.

تخلف انتخاباتی در استان نداشته‌ایم

وی با اشاره به شکل‌گیری سامانه سهبا برای افزایش سرعت و دقت بازرسی انتخابات، اظهار داشت: در این سامانه شماره پیامکی برای مردم استان مشخص می‌شود با عنوان هر شهروند یک بازرس تا گزارش‌های مردم به‌عنوان یک منبع ارزشمند مورداستفاده قرار گیرد.

 وی با اشاره به اینکه انتخابات ۷ اسفندماه به تقویت بنیان جمهوری اسلامی کمک می‌کند، گفت: اصل و محتوای کار برگزاری انتخابات با حضور بازرسان انجام می‌شود.

 دبیر هیئت بازرسی انتخابات خراسان جنوبی با اشاره به مفاد ماده ۲۵ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ۷۶ قانون خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: در اجرای مفاد این مواد قانونی وزارت کشور مأمور اجرای قانون انتخابات است و اجازه دارد تا هیئت های تحت عنوان بازرسی برای حصول اطمینان از حسن اجرایی قانون تعیین کند.

دبیر هیئت بازرسی انتخابات خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه با توجه به قانون مداری نامزد‌ها، تاکنون تخلف انتخاباتی در استان مشاهده نشده است.

اکبری راد با تصریح کرد: برخی تخلفات جزئی بوده که پرونده‌ای برای آن تشکیل نشده و با تذکر حل شده است.

تشکیل شعب ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در تمامی حوزه‌های قضایی استان

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی نیز گفت: در تمامی حوزه‌های قضایی استان شعب ویژه رسیدگی به تخلفات و جرائم انتخاباتی تشکیل‌شده و قاضی ویژه نیز برای این امر تعیین شده است.

علیرضا صیفی با بیان اینکه قاضی ویژه نیز برای این امر تعیین شده است، ادامه داد: دستگاه قضایی استان با متخلفین و مجرمین با جدیت و قاطعیت برخورد قانونی و قضایی خواهد کرد و هیچ‌گونه اغماضی در این خصوص صورت نخواهد گرفت.

 وی بیان کرد: تذکرات شفاهی در ارتباط با مقررات انتخاباتی از طریق دستگاه‌های اطلاعاتی و نیروی انتظامی به کاندیداها داده شده است.

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی ادامه داد: رصد، نظارت، پیش‌بینی و شناسایی تخلفات به‌صورت فعال توسط دستگاه‌های ذی‌ربط صورت گرفته است.

عوامل اجرایی حق دخالت در برگزاری روند انتخابات را ندارند

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی گفت: ناظران در روز برگزاری انتخابات بر روند برگزاری آن با دقت نظارت کرده تا هیچ کس از جمله مردم و عوامل اجرایی دخالتی نداشته باشند.

حجت‌الاسلام علی محمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مهر، بیان کرد: امید است انتخابات هفتم اسفندماه سال جاری با نظارت کامل ناظران شورای نگهبان خراسان جنوبی در سلامت کامل برگزار شود.

وی با اشاره به تعداد ناظران در شعب اخذ رأی استان، اظهار کرد: در صندوق‌های رأی‌گیری سیار حداقل ۳ ناظر و پای هر صندوق رأی‌گیری ثابت نیز حداقل ۵ نفر بر روند برگزاری انتخابات نظارت می‌کنند.

حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه ناظران وظیفه سنگین و خطیری را به عهده‌دارند، افزود: ناظران دقت کافی را داشته باشند که کسی در پای صندوق‌های رأی به نفع نامزدی تبلیغ نکند.

وی نظارت بر مهر برگه‌های تعرفه، شناسنامه رأی‌دهندگان را از دیگر وظایف ناظران دانست و تاکید کرد: هیچ کس حق دخالت در امور انتخابات را ندارد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی ادامه داد: در صورت بروز تخلف در پای صندوق‌های رأی، مراتب به نماینده فرماندار‌ نیز اعلام می‌شود.

وی افزود: درصورتی‌که در این مرحله به تخلف رسیدگی نشد، به هیئت نظارت شهرستان و سپس به هیئت نظارت استان نیز اعلام می‌شود.

شش هزار نیروی پلیس حافظ امنیت آراء مردم در خراسان جنوبی هستند

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی نیز در تشریح اقدامات و فعالیت های قرارگاه تأمین امنیت گفت: قرارگاه امام علی (ع) در خراسان جنوبی از دو ماه پیش فعالیت های خود را آغاز کرده است که فعالیت های این قرارگاه رصد مراحل تأمین امنیت برگزاری انتخابات است.

سرهنگ مجید شجاع ادامه داد: اقدامات قرارگاه امام علی (ع) در سه مرحله قبل، حین و بعد از انتخابات است که این وظیفه بر عهده نیروی انتظامی قرار داده شده است که تاکنون به‌خوبی اجرایی شده و امیدواریم انتخابات پرشوری را در خراسان جنوبی شاهد باشیم.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی ادامه داد: در خراسان جنوبی ۶۰۶ صندوق اخذ رأی در روز هفتم اسفند در شهرها و روستاهای استان مستقر خواهد شد که امنیت تمام این صندوق‌ها توسط کارکنان نیروی انتظامی انجام خواهد شد.

وی گفت: وظایف نیروی انتظامی در دو محور حفاظت مستقیم از صندوق های اخذ رأی و پشتیبانی از نیروهای محافظ صندوق خواهد بود که در معابر، جاده‌ها و حوزه سرزمینی خراسان جنوبی تأمین امنیت را بر عهده‌دارند.

سرهنگ شجاع تصریح کرد: حدود شش هزار نفر در فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی و مرزبانی استان مسئول امنیت انتخابات هستند و تا کنون هیچ‌گونه ناامنی در خراسان جنوبی شاهد نبوده‌ایم که بخش عمده آن مدیون مردم متدین و ولایت مدار خراسان جنوبی است.

وی حضور پرشور مردم را برای خلق حماسه‌ای دیگر در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان خواستار شد و تأکید کرد: پلیس خراسان جنوبی بهترین وضعیت امنیتی را برای حضور پرشور مردم فراهم کرده و با هرگونه بی‌نظمی و هنجارشکنی برخورد خواهد کرد.

۵۹۸ هزار واجد شرایط رأی در خراسان جنوبی

خراسان جنوبی با حدود ۸۰۰ هزار نفر جمعیت چهار نماینده در مجلس شورای اسلامی و یک نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

تاکنون تعداد افراد واجد شرایط حق رأی خراسان جنوبی رسماً توسط مسئولان استان اعلام نشده است، اما ستاد انتخابات وزارت کشور اواخر بهمن‌ماه گذشته تعداد افراد واجد شرایط حق رأی در خراسان جنوبی را ۵۹۸ هزار و ۲۰۵ نفر اعلام کرده است.

با توجه به خشک‌سالی های ۱۸ ساله و مهاجرت جمعیت از تعدادی روستاها و نیز مهاجرت مردم به سایر شهرها و استان‌ها به نظر می‌رسد تعداد افراد واجد شرایط حق رأی حدود ۵۳۰ هزار نفر باشد.

مردم خراسان جنوبی بار دیگر هوشیاری و موقع ‌شناسی خود را نشان خواهند داد و با حضور پرشور و گسترده خود در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، ضربه سخت دیگری  به دشمن خواهند زد و همه با هم خواهند آمد تا بگویند: تا ایرانی هست ایران هست و تا ایران هست آرمانهای انقلاب و شهدا همچنان پابرجاست.