پرهام دیباج مستندساز محیط زیست در مناظره شکار گفت: حتی اگر حفاظت و بوم‌شناسی را موضوعی دموکراتیک هم فرض کنیم نمی‌توانیم یک جمعیت میلیونی که به آن علاقه دارند را در نظر نگیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، پرهام دیباج در مناظره شکار در نمایشگاه محیط زیست گفت: بحث شکار همیشه به صورت کلی در قالب «آری یا نه» مطرح می‌شود اما واقعیت این است که بحث شکار یک امر کاملاً نسبی است و به همین سادگی نمی‌توانیم بگوییم شکار به طور کلی خوب یا بد است.

وی با بیان اینکه تا همین جا هم هزینه کافی برای احساسات و فاصله گرفتن از علم داده‌ایم تصریح کرد: در مواردی مثل سدسازی دوره‌ای احساسی عمل کرده‌ایم و بعد علم گفته که در خیلی از نقاط این اتفاق کارشناسی شده نبوده است. با طرح استدلال‌هایی مثل اینکه خون بد است پس شکار بد است از محور علمی فاصله داریم و حتی اگر حفاظت و بوم‌شناسی را موضوعی دموکراتیک هم فرض کنیم نمی‌توانیم یک جمعیت میلیونی که به آن علاقه دارند را در نظر نگیریم.

دیباج با تأکید بر اینکه تندروی از هر سمت می‌تواند مضر باشد گفت: هیچ اشکالی ندارد اگر در مناطق آزاد، حتی اگر هنوز به ظرفیت برد نرسیده‌ایم، مردم محلی را مشارکت بدهیم تا بتوانند با ساز و کار قانونی منطقه را مدیریت کنند و برای مناطق چهارگانه محدوده امن ایجاد کنند. حتی برای خود مناطق هم می‌شود چنین تصمیمی گرفت.

شکار موضوع مناظره‌ای بود که دوشنبه بعد از ظهر در نخستین روز از نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست برگزار شد و در این مناظره که با مدیریت علی تیموری، مدیر دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست برگزار می‌شد محمود بناپور، موافق شکار، کیوان هوشمند خبرنگار محیط زیست و پرهام دیباج، مستندساز محیط زیست نظراتشان را ارائه دادند و پرسش و پاسخ حاضران نیز در پایان این مناظره حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.

بخش‌های بعدی این مناظره را می‌توانید در خبرهای بعدی بخوانید.