خبرگزاری مهر – گروه استانها: اطلس اثنی عشری: «بررسی سروش در اساطیر و فرهنگ کهن ایران و ادبیات مزدیسنا و بازتاب آن در شاهنامه فردوسی و گرشاسب نامهی اسدی» عنوان کتابی به نویسندگی و تحقیق مریم طاووسی و در پنج فصل تالیف شده است.
اساطیر (تعریف و ریشه شناسی آن)، فلسفه و آرای دیانت زرتشتی، سروش در اوستا، سروش در متن های فارسی میانه، سروش در ادب فارسی ( شاهنامه فردوسی و دقیقی گرشاسب نامه اسدی ) به ترتیب پنج فصل این کتاب هستند .
با گذشت هزاره ها و تغییرات خویشکاری و شخصیت سروش، در متون ادب فارسی، سروش همان فرشته پیام رسان ایزدی است. سرود و خروش درون است که پروردگار آن را بر شایستگان شنیدنی می سازد.
این کتاب گزارش خواندنی این تغییر و تحول از اساطیر تا شاهنامه و گرشاسب نامه است و نمونه های حضور سروش را در این آثار نشان داده است.
در بخشی از کتاب نوشته شده است: «در شاهنامه فردوسی، زمانی که فریدون بر ضحاک غلبه می کند و قصد دارد او را از بین ببرد، سروش به فریدون می گوید او را نکشد و در کوه دماوند اسیر کند تا در آخرالزمان، منجی بیاید و او را از بین ببرد. چرا که ضحاک نماد ناپاکی است و در جهان خواهد بود تا در مبارزه با آن، آدمی تعالی یابد ... فریدون با اطاعت از سروش از فرمان یزدان پیروی کرد.»
شناسه کتاب:
نویسنده: مریم طاووسی
ناشر: انتشارات نوید
تاریخ نشر:1394
مکان نشر: ایران- شیراز
تعداد صفحات:128 صفحه
قطع: رقعی
شمارگان: 1000 نسخه
بهاء:85 هزار ریال
موضوع: اساطیر ایرانی