به گزارش خبرنگار مهر، در پی حادثه تلخ برخورد یک دستگاه خودروی پراید با سازه رها شده در حاشیه خیابان ودر محدوده سه راه اندیشه که به مرگ راننده خودرو ختم شد، گزارشی در این خبرگزاری تحت عنوان سانحه دلخراش در ملارد/تلفات پلی که ماه ها رها شده است، منتشر شد.
سروان عباس مهرپور، رئیس اداره راهنمایی و رانندگی شهرستان ملارد در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: سازه رها شده به نحو مطلوبی مهار نشده بود و با وجود مکاتبه با شهرداری ملارد مبنی بر جابجایی آن از حاشیه خیابان، اقدام خاصی از سوی مدیریت شهری ملارد در این خصوص انجام نشد.
با عنایت به اظهارات رئیس راهنمایی و رانندگی شهرستان ملارد، در گفت و گویی با شهردار ملارد علت رها شدن چندین ماهه پل در حاشیه خیابان را جویا شدیم.
علی اکبر خراسانی شهردار ملارد با اشاره به لزوم نظارت اداره برق بر جابجایی تیرهای برق اظهار داشت:برای نصب و استقرار پل هوایی در این محدوده، جابجایی تیرهای برق در مسیر استقرار پل، امری اجتناب ناپذیر به شمار می رود.
وی افزود:با عنایت به اینکه متولی تیرهای برق، اداره متبوعه آن است، شهرداری نمی تواند به صورت انحصاری، ورودی به این عرصه داشته باشد.
شهردار ملارد عنوان کرد:عدم جابجایی تیرهای برق در طول این مدت، باعث شد سازه مورد اشاره، بلاتکلیف باقی بماند واین در شرایطی بود که تمامی تجهیزات و ادوات لازم و مورد نیاز پروژه تأمین و مهیا شده است.
خراسانی در خصوص وضعیت کیفی مهار سازه مورد اشاره گفت:پل مذکور با بلوکی یک و نیم تنی مهار شده بود و جابجایی بلوک با پراید ۶۵۰ کیلویی، موید سرعت بالای خودرو بوده، در غیر اینصورت جابجا کردن چنین وزنه سنگینی در عمل به سادگی امکان پذیر نخواهد بود و تحقق چنین امری مستلزم استفاده از جرثقیل است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص علت عدم هماهنگی مدیریت شهری با اداره برق و عدم کسب اطمینان از فراهم شدن مقدمات اجرای پروژه برای جابجایی سازه و خروج آن از انبار عنوان کرد:به هر حال عامل بخشی از این سانحه معطوف به قصور پیمانکار و بخش دیگر آن به قصور اداره برق باز می گردد.
خراسانی گفت:به واقع تا زمانی که مدیریت یکپارچه محقق نشود، بروز چنین حوادثی در این شهر و هر جای دیگری از ایران دور از ذهن نخواهد بود.
مقدمات طرح فراهم بود
مهدی منصوری، رئیس اداره برق شهرستان ملارد در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص علت عدم جابجایی تیرهای برق در منطقه حادثه گفت:شهرداری در تابستان سال جاری اعلام آمادگی خود را برای نصب پل اعلام کرد و ما مقدمات طرح را آماده و به شهرداری ملارد ارائه کردیم اما بنا به دلایلی، شهرداری از بهره برداری پل در فصل مورد اشاره منصرف شد و آن را به دهه فجر موکول کرد.
وی افزود:در دهه فجر نیز طرح عملیاتی نشد و شهرداری در نقطه دیگری از شهر به بهره برداری و ساخت پل اقدام کرد و به نظر می رسد عامل اصلی زمان بر شدن نصب و استقرار پل هوایی، کمبود نقدینگی شهرداری است.
هماهنگی حلقه مفقوده مدیریت در شهر ملارد
فارغ از هر گونه قضاوتی در خصوص این حادثه، نباید از نظر دور داشت که برای پیگیری پروژه های عمرانی و شهری، هماهنگی بین دستگاهی، اصلی ضروری و حائز اهمیت به شمار می رود.
امید است در آینده، در شرایطی چنین سازه هایی از انبار خارج و به سطح شهر منتقل شود که تمامی مقدمات و الزامات طرح فراهم و امکان اجرای آن قطعی شده باشد.
به واقع با هماهنگی هر چه بیشتر می توان از بروز چنین حوادث تلخی پیشگیری کرد، در غیر این صورت تکرار مجدد چنین حوادثی در آینده نیز دور از ذهن نخواهد بود.