شیراز- مجموعه شعر «آریوبرزن و...» نوشته صدرا ذوالریاستین شیرازی در شیراز منتشر شد.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها، اطلس اثنی عشری: آریو برزن یکی از سرداران بزرگ و شجاع  زمان داریوش سوم هخامنشی بود که در نبرد با اسکندر مقدونی دلیرانه  ایستادگی کرد و با سپاهیان خود تا آخرین نفس  جنگید  و جان خود را نثار وطن کرد.

اگرچه اسکندر از سد آریو برزن در کوه های کهگیلویه و بویر احمد کنونی گذشت و پارس را تصرف کرد اما خاطره رشادت  سردار آریو برزن در تاریخ ایران به یادها پیوست  و جاودانه شد  و سینه به سینه  داستانش روایت شد.

 «شکوهی گدازنده از باستان / بگویم برایت در این داستان  ز افتادنی برتر از خاستن / شگفتی ز ژرفای یک کاستن زکوهی که پاشید ز آتشفشان / ز خورشید افتاده از آسمان ز رودی که خشکید از خشم ابر / هژبری که افتاد در چنگ ببر ...» این نخستین ابیات منظومه حماسی آریو برزن در قالب مثنوی سروده شاعر بنام شیرازی  صدرا ذوالریاستین است.

ماجرای رشادت این سردار دلیر و رزم جانانه با اسکندر تا لحظه آخر روایت این مجموعه شعری روان است که به سبک شاهنامه فردوسی و با واژگان پارسی سروده شده است.

این منظومه شعری روان که در ادبیات فارسی ادامه ای بر حماسه با شکوه شاهنامه ی فردوسی است، به ویژه برای نسل جوان   آگاهی بخش و  روشنگرانه است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم: «و دانیم و دانند این خاک پیر / بماند به گیتی چو خورشید دیر  همان سان که آمد زپیشینه ها / ز ژرفا و افراز دیرینه ها  بماند که این خاک مردانگی است / فروز درخشان فرزانگی است / ... بگردد چو این چرخ و گردنده گوی / بمان و بچرخ و بگرد و بپوی  هماره بمان های ایران زمین / بلند اختر و سر فراز و مهین.»

سخنان آریو برزن برای روحیه بخشی به سپاهیان و تهییج روحیه سربازان ایرانی نیز در بخشی از این کتاب آمده است: «کنون گاه پدرود و آمادگی است / نه گاه زبونی و افتادگی است نکو نامی از ما پدیدار شد / دگرگونه نامی به پیکار شد  بیفتد به دستش اگر تخت گاه / شود خاستگاه بزرگان تباه  زن و دخت و پوران و پیران ما / کنام پلنگان و شیران ما  زکینه به چنگ آورد بی دریغ / که او راست فرمان و برنده تیغ  کنون این شمایان و آن سو ددان / نزیبد به ما بندگی زین بدان ...»

شناسه کتاب:

نویسنده: صدرا ذوالریاستین شیرازی

ناشر: انتشارات نوید

سال نشر:۱۳۹۴

محل نشر: ایران – شیراز

موضوع: شعر فارسی

شمارگان کتاب: ۱۵۰۰ نسخه

تعداد صفحات: ۹۶ صفحه

شابک: ۵- ۵۳۷- ۱۹۲- ۶۰۰

قطع: رقعی

بهاء: ۴۵ هزار ریال