رضا سلیقه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص تعداد مهدهای کودک موجود استان قم بیان کرد: در استان قم ۸۰ مهد کودک با مجوز بهزیستی فعال هستند.
وی در خصوص تعداد مهدهای کودک غیرمجاز در این استان افزود: هزار مرکز نگهداری کودکان فاقد مجوز در استان قم شناسایی شدهاند که به این مهدها ابلاغ شده که برای دریافت مجوز اقدام کنند.
مدیرکل بهزیستی استان قم ادامه داد: ۴۵ درصد از مراکز پیش دبستانی و مراکز نگهداری کودکان در استان قم فاقد مجوز هستند.
وی بیان کرد: مجوز تأسیس مهدهای قرآنی توسط سازمان تبلیغات، مجوز تأسیس پیش دبستانی توسط آموزش و پرورش و مجوز تأسیس مهدهای کودک توسط بهزیستی صادر میشود.
سلیقه به برخی از آسیبهای موجود در مهدهای کودک غیرمجاز اشاره کرد و افزود: در بسیاری از این مهدهای کودک مباحث آموزشی به درستی ارائه نمیشود، مکان نگهداری از کودکان نامناسب است، از وسائل نگهداری ناایمن و نامناسب استفاده میشود و حتی ساعت نگهداری کودکان نیز بیشتر از مهدهای کودک مجاز است.
پلمپ مراکز بدون مجوز
وی بیان کرد: فرمانداری قم از مهدهای کودک غیرمجاز بازدید میکند و به آنها ابلاغ کردهاند که در مدت زمان در نظر گرفته شده به مراکز ذی صلاح برای دریافت مجوز مراجعه کنند و در غیر این صورت این مرکز پلمپ خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان قم گفت: مهدهای کودک میتوانند به نگهداری از کودکان شیرخوار تا ۶ ساله بپردازند اما پیش دبستانیها تنها میتوانند از کودکان پنج تا ۶ ساله نگهداری کنند.
وی در خصوص روند دریافت مجوز تأسیس مهدکودک افزود: فرد متقاضی دریافت مجوز تأسیس مهدکودک باید به دفتر امور کودکان و نوجوانان بهزیستی مراجعه کرده و پس از بررسی شرایط لازم برای دریافت مجوز و داشتن فضای مناسب برای تأسیس مهدکودک مراحل نهایی را طی میکند.
نگهداری ۵ هزار کودک در مراکز تحت پوشش بهزیستی
مدیرکل بهزیستی استان قم بیان کرد: به دلیل سختگیری بهزیستی در صدور مجوز تأسیس مهد کودک تعداد مهدهای تحت پوشش بهزیستی کم است.
وی گفت: پنج هزار کودک قمی در مهدهای کودک وابسته به بهزیستی نگهداری میشوند.
سلیقه در پایان گفت: متأسفانه بسیاری از مهدهای کودک غیرمجاز در استان قم بدون تابلو و با دریافت مبلغی پایین از کودکان نگهداری میکنند.