به گزارش خبرنگار مهر، محمد آقاجانی صبح چهارشنبه در مراسم افتتاح ۱۷۰۰ تخت ویژه بیمارستانی در کشور که به صورت ویدوئو کنفرانس از بیرجند در حال برگزاری است، اظهار کرد: به دنبال توسعه زیرساختها در حوزه درمان علاوه بر افتتاح بیمارستانها و بازسازی بیمارستان های فرسوده هزار و ۱۰۰ پروژه در بخش های مختلف و اساسی شامل کلینیک های ویژه، بخش سرطان،آی سی یو و زنان بهره برداری شده است.
وی با بیان اینکه امروز اولین سری از پنج مجموعه توسعه زیرساختها افتتاح خواهد شد، افزود: در هر بیمارستانی حساسترین بخش مراقبت های ویژه است.
وی افزود: به دلیل پیشرفت دانشگاهها و علوم پزشکی و همچنین امکان درمان بیماری های صعب العلاج نیاز به تخت های ویژه بیش از پیش احساس میشود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیماران پس از جراحی های بزرگ و بیماران تنفسی و بیماران با عفونت شدید به دلیل وضعیت بحرانی که دارند عمده بیماران بخش مراقبت های ویژه هستند.
وی با بیان اینکه وضعیت تخت های ویژه در کشور محرومیت مضاعف دارد، اظهار داشت: عموم بیمارستانها دچار کمبود در این زمینه هستند.
تنها شش درصد تخت های بیمارستانی ویژه است
آقاجانی ادامه داد: ۱۰ درصد تخت های موجود باید تخت های مراقبت ویژه را تشکیل دهد اما در حال حاضر تنها ۶ درصد تختها شامل تخت های ویژه است.
وی با اشاره به اینکه در بعضی مناطق کشور وضعیت فوق بحرانی بوده است، تصریح کرد: کمبود بحرانی دو هزار و ۴۰۰ تخت مراقبت ویژه در کشور وجود داشت که امروز هزار و ۷۱۴ تخت به بهره برداری میرسد.
معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: تعداد ۷۰۰ تخت مراقبت های ویژه دیگر در بهار سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه آموزش فوق تخصصی آی سی یو در سال ۹۵ افزایش خواهد یافت، افزود: ظرفیت آموزش فوق تخصصی در این خصوص ۲ برابر ظرفیت خواهد شد.
آقاجانی بیان داشت: تدوین دستورالعمل ورود و خروج بیماران از آی سی یو از دیگر اقدامات در سال ۹۵ خواهد بود.