به گزارش خبرگزاري مهر براساس اين سند راهبردي، ايران كشوري توسعه يافته با جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه، با هويت اسلامي و انقلابي، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بين الملل خواهد بود.
متن سند نهايي چشم انداز بيست ساله جمهوري اسلامي ايران به اين شرح است:
با اتكال به قدرت لايزال الهي و در پرتو ايمان و عزم ملي و كوشش برنامه ريزي شده و مدبرانه ي جمعي و در مسير تحقق آرمانها و اصول قانون اساسي، در چشم انداز بيست ساله: ايران كشوري است توسعه يافته با جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه، با هويت اسلامي و انقلابي، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بين الملل.
جامعه ي ايراني در افق اين چشم انداز چنين ويژگيهايي خواهد داشت:
*توسعه يافته، متناسب با مقتضيات فرهنگي، جغرافيايي و تاريخي خود و متكي بر اصول اخلاقي و ارزشهاي اسلامي، ملي و انقلابي، با تاكيد بر مردمسالاري ديني، عدالت اجتماعي، آزاديهاي مشروع، حفظ كرامت و حقوق انسانها، و بهرمند از امنيت اجتماعي و قضايي.
* برخوردار از دانش پيشرفته، توانا در توليد علم و فناوري، متكي بر سهم برتر منابع انساني و سرمايه اجتماعي در توليد ملي.
*امن، مستقل و مقتدر با سامان دفاعي مبتني بر بازدارندگي همه جانبه و پيوستگي مردم و حكومت.
*برخوردار از سلامت، رفاه، امنيت غذايي، تامين اجتماعي، فرصتهاي برابر، توزيع مناسب درآمد، نهاد مستحكم خانواده، به دور از فقر، فساد، تبعيض و بهره مند از محيط زيست مطلوب.
*فعال، مسووليت پذير، ايثارگر، مومن، رضايتمند، برخوردار از وجدان كاري، انضباط، روحيه ي تعاون و سازگاري اجتماعي، متعهد به انقلاب و نظام اسلامي و شكوفايي ايران و مفتخر به ايراني بودن.
*دست يافته به جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منقطه ي آسياي جنوب غربي (شامل آسياي ميانه و كشورهاي همسايه) با تاكيد بر جنبش نرم افزاري و توليد علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادي، ارتقاء نسبي سطح درآمد سرانه و رسيدن به اشتغال كامل.
*الهام بخش، فعال و موثر در جهان اسلامي با تحكيم الگوي مردمسالاري ديني، توسعه ي كارآمد، جامعه اخلاقي، نوانديشي و پويايي فكري و اجتماعي، تاثيرگذار بر همگرايي اسلامي و منطقه اي براساس تعاليم اسلامي و انديشه هاي امام خميني (ره).
*داراي تعامل سازنده و موثر با جهان براساس اصول عزت، حكمت و مصلحت.
ملاحظه: در تهيه تديون و تصويب برنامه هاي توسعه و بودجه هاي ساليانه، اين نكته مورد توجه قرار گيرد كه: شاخصهاي كمي كلان آنها از قبيل: نرخ سرمايه گذاري، درآمد سرانه، توليد ناخالص ملي، نرخ اشتغال و تورم، كاهش فاصله درآمد ميان دهك هاي بالا و پايين جامعه، رشد فرهنگ و آموزش و پژوهش و تواناييهاي دفاعي و امنيتي، بايد متناسب با سياستهاي توسعه و اهداف و الزامات چشم انداز تنظيم و تعيين گردد و اين سياستها و هدفها به صورت كامل مراعات شود.
شايان ذكر است اين چشم اندز مبناي تنظيم ساستهاي كلي چهار برنامه پنج ساله آينده خواهد بود و افق جهت گيري كلي فعاليتهاي كشور را در ابعاد مختلف در بيست سال آينده مشخص نمايد.
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۸۲ - ۱۷:۰۴
رهبر معظم انقلاب اسلامي با ابلاغ سند نهايي چشم انداز بيست ساله جمهوري اسلامي ايران به سران سه قوه و رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، افق روشن ايران را در 1404 هجري شمسي ترسيم كردند.