به گزارش خبرنگار مهر، مازیار رضوی در همایش همیاران طبیعت که صبح چهارشنبه به مناسبت هفته منابع طبیعی در دانشکده منابع طبیعی شهرستان صومعه سرا برگزار شد، سیاست گذاری های کلان کشور در بحث محیط زیست و منابع طبیعی را یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار در مدیریت منابع طبیعی دانست.
وی با بیان اینکه خیلی از چالش های موجود در منابع طبیعی براثر سیاست زدگی و تصمیمات غلط است، افزود: اگر سیاستمداران اعتقاد داشته باشند که منابع طبیعی و محیط زیست عامل مهم توسعه بوده هیچ کدام از این چالش ها وجود نخواهد داشت.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان تاکید کرد: توسعه کشاورزی و صنعت بدون طرح آمایش سرزمین، غیر اصولی وچالش برانگیز است.
وی با بیان اینکه استان گیلان متراکم ترین استان با توجه به مساحت بعد از تهران در کشور است، خاطرنشان کرد: گیلان دارای یک میلیون و ۱۷ هزار هکتار اراضی ملی بوده و با توجه به مساحت یک میلیون و ۴۷۱ هزار و ۱۰۰هکتاری آن، بیش از ۷۵ درصد از اراضی استان جزء اراضی ملی محسوب می شوند.
رضوی ادامه داد: استان گیلان دارای ۲۴۴ هزار و ۹۸۶ هکتار مرتع و۱۸۷ طرح مرتعدارای بوده که از این تعداد ۱۵۳ طرح توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری به اشخاص واگذار شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح های جنگلداری در استان در طول سال های گذشته تعداد این طرح ها را ۲۷۵ عدد اعلام و تصریح کرد: ۴۵۰ هزار هکتار از جنگل های گیلان تحت پوشش طرح جنگلداری هستند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در ادامه به ۲۶۵ طرح تعریف شده در استان اشاره کرد و از این تعداد ۶۸ طرح را فعال دانست و گفت: متاسفانه باقی طرح ها غیرفعال هستند.
به گفته این مسئول استان گیلان دارای شیب نسبتا بیشتری در مقایسه با سایر استان ها است ولی از نظر سیل خیز بودن نسبت به استان های مازندان و گلستان از درصد پایین تری برخوردار است.
رضوی دلیل این امر را وجود مناطق بحرانی، سیل خیز و نسبتا بحرانی در نقاط کوهستانی عنوان کرد و افزود: اکثر نقاط سیل خیز خارج از طرح های جنگلداری است.