به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی ابراهیمی پور عصر امروز چهارشنبه در آئین افتتاح پروژه های محرومیت زدایی قرارگاه کربلا در شهرستانهای آبادان و خرمشهر در محل سالن آمفی تئاتر دانشکده نفت آبادان افزود: به رغم گذشت ۳۷ سال از پایان جنگ تحمیلی هنوز هم فریاد محرومیت ها، مشکلات اقتصادی و معیشتی، بهم ریختگی زیربناها و بیکاری از جای جای شهرهای آبادان و خرمشهر به گوش می رسد.
وی اظهار کرد: آبادان و خرمشهر هر آنچه را که داشتند در طول هشت سال دفاع مقدس در طبق اخلاص قرار دادند اگر چه با آغاز جنگ تحمیلی، محرومیت و آواره گی مردم به اجبار صورت گرفت اما با پایان جنگ با بی تدبیری، مردم را به شهر دعوت کردند، شهری که زیرساختهایش آماده نبود.
حجت الاسلام ابراهیمی پور تصریح کرد: اعتبارات کلانی برای بازسازی شهرهای آبادان و خرمشهرتخصیص دادند اما بی مسئولیتی و بی تدبیری مدیران در دوران بازسازی دامنگیر مسئولان فعلی شده است که هرآنچه انجام می دهند به جایی نمی رسند.
وی یادآور شد: زجرآور است وقتی می ببینیم که در مناطق تنگه، اروندکنار و چوئبده گاهی به علت نبود آب در بخشی از جاها، اتصال ناشی از وصل پمپ آب برای کشیدن آب احتمالی در لوله ها سبب مرگ برخی از مردم می شود.
امام جمعه آبادان با اشاره به اینکه عشق به اهل بیت(ع) و ولایت در وجود تک تک مردم این مناطق موج می زند، گفت: نخلهای سر بریده شهرهای آبادان، خرمشهر، اروندکنار، مینوشهر و چوئبده و تمامی روستاها پس از ۲۸ سال از پایان جنگ تحمیلی «هل من ناصر» می طلبند.
حجت الاسلام ابراهیمی پور افزود: تلاش جهادگران قرارگاه کربلا در منطقه موجی از امیدواری به زندگی را در میان مردم عاشق به دین ایجاد کرده است.
وی با اشاره به قرار گرفتن آبادان در یک بن بست فرهنگی در زمینه دفاع مقدس اظهار کرد: افراد زیادی به شلمچه می آیند و می روند، سری هم به والفجر ۸ می زنند اما به آبادان تنها برای تفریح می آیند و این در حالی است که زیبایی ها و هنرنمایی های آبادانی ها در طول هشت سال دفاع مقدس برای مردم کشور بیان نشده و همگی در این خصوص کوتاهی کرده اند. شناسایی و وجود ۸۰۰ مکان از شهادت ۸۰۰ آبادانی در این شهر یکی از هزاران اتفاق بیان نشده توسط آبادانیها برای مردم سایر شهرهای کشور است.
حجت الاسلام ابراهیمی پور تصریح کرد: بایستی نگاه ها به آبادان و خرمشهر خاص شود. سایر جاها اگر چه محرومند اما رشد کردند. آبادان زمانی ۴۷۰ هزار نفر جمعیت داشت از جاهای مختلف برای کسب و کار به اینجا می آمدند. محصولات میانه کاری نخیلات اعم از انگور، سیب، موز، صیفی جات و غیره به خارج از کشور صادر می شد اما اکنون تمامی اینها از بین رفته اند. در برخی از جاها به دلیل مشکلات اقتصادی فرزندان خانواده ها از تحصیل باز می مانند.
وی یادآور شد: مردم وقتی تلاش سبزپوشان سپاه در زمینه رفع محرومیت ها را می بینند احساس آرامش و امنیت می کنند. دل گرمیشان به نظامشان بیشتر می شود، اقدامات این نیروها سبب تحکیم بنیان خانواده ها و افزایش سطح اعتماد مردم شده است.
به گفته حجت الاسلام ابراهیمی پور، آبادان و خرمشهر دو شهری هستند که به نظر می رسد اگر اقدامات محرومیت زدایی تمام مناطق را تعطیل کنند و تنها به این دو شهر برسند هنوزهم جای کار هست.
جمعیت آبادان به ۱.۵ میلیون می رسید
امام جمعه آبادان با بیان اینکه این یک جنگ تحمیلی بود، افزود: از جمعیت ۴۷۰ هزار نفری آبادان در پیش از جنگ اکنون حدود ۳۰۰ نفر به شهرشان بازگشته اند و مابقی به دلیل فراهم نبودن زیرساختهای شهری دل در گرو بازگشت به شهر را نداشته و ندارند، اگر جنگ تحمیلی در نمی گرفت به طور قطع آمار جمعیتی آبادان به بیش از یک و نیم میلیون نفر می رسید.
حجت الاسلام ابراهیمی پور، توجه به لایروبی انهار را جزو امور قابل توجه و اولویت دار در روستاهای آبادان و خرمشهر و شهر اروندکنار خواند و اظهار کرد: انجام لایروبی نهرها زمینه اشتغال افراد را نیز فراهم می کند. چندی پیش برخی از دوستان جهادی گفتند که قصد انجام دامپروری در آبادان را دارند که پیش نیاز آن در اختیار قرار دادن زمین به برخی افراد برای کاشت یونجه است که بنده با این کار مخالفت کردم زیرا در طول این سالها افراد زیادی زمین گرفتند اما تغییر کاربری دادند، برخی ها هم زمین خواری کردند و برخی نیز زمین ها را گرفتند و بلااستفاده گذاشتند، برای موفقیت در این کار بایستی به سراغ نخلداران رفت تا در میان نخلهایشان یونجه بکارند، تا هم ممر درآمدی برای آنان شود و هم کمکی به انجام دامپروری در منطقه شود.
آبیاری به نخیلات نرسید
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: موضوع آبرسانی به آبادان برای آبیاری نخیلات کشاورزی ۲۵ سال است که بی حاصل دنبال می شود و در طول این سالها هنوز به ۵۰ درصد هم نرسیده است. احتمال زیاد ۲۵ سال نیز برای ۵۰ درصد مابقی زمان نیاز است و در این گذر زمان بخش اول آن از بین می رود، کودک تازه به دنیا آمده پیر می شود و باز هم معلوم نیست که کی نخلستانشان به زیر آب برود.
حجت الاسلام ابراهیمی پور از آبادان و خرمشهر به عنوان دروازه ورود تشیع به کشور نام برد و یادآور شد: آبادان و خرمشهر سرزمین هایی هستند که دشمن بعثی در دوران جنگ تحمیلی خیلی امید به تصرف آنها و سقوط خوزستان و در نهایت ایران را داشت اما مقاومت، پایداری و از جان گذشتگی مردم این شهرها به ویژه آبادان مانع از تحقق خواب دشمن شد.
امام جمعه آبادان گفت: در زمان حاضر دشمن درصدد است تا شهرهای آبادان و خرمشهر را از حیث فرهنگی در اختیار خود بگیرد به همین دلیل باید برای ممانعت از این کار اقدامات موثر فرهنگی انجام شود.
حجت الاسلام ابراهیمی پور با اشاره به اینکه به طور سالانه حدود چهار تا پنج میلیون نفر در قالب زائران سرزمین های نور و میهمانان و مسافران به آبادان و خرمشهر سفر می کنند، افزود: اینان در سفر به آبادان و خرمشهر به رغم گذشت ۳۷ سال از پایان جنگ تحمیلی هنوز آثار اولیه جنگ و محرومیت را بر پیکره این شهرها می بینند.
وی اظهار کرد: خدمت به آبادان و خرمشهر خدمت به کل کشور است. بهترین استعدادها در این دو شهر وجود دارد اما این استعدادها را بایستی دریافت و کمک کرد.
حجت الاسلام ابراهیمی پور تصریح کرد: مردم این دو شهر پیشتر ولایتمداری و عشق خود به اهل بیت(ع) را نشان داده اند به طوریکه در استقبال از ضریح امام حسین(ع) بیش از ۵۰۰ هزار نفر به آبادان آمده بودند. امسال نیز آبادانی ها و خرمشهریها در ایام اربعین هر آنچه را که در اختیار داشتند برای زوار در طبق اخلاص گذاشته به همین دلیل جا دارد که به این دو شهر به طور ویژه نگاه شود.
حوزه علمیه بین المللی در آبادان
امام جمعه آبادان بر ضرورت ساخت یک حوزه علمیه بین المللی در این منطقه با توجه به وجود مرز مشترک با برخی از کشورهای خلیج فارس و عراق تاکید کرد و گفت: با تمام توانمان در کنار برادرانمان در قرارگاه کربلا هستیم.