براي بهره وري بيشتر در نشر ، نيازمند تربيت نيروي انساني متخصص و فرهنگسازي براي اشتغال به كار در موسسات نشر كتاب هستيم .

محمد يوسف كياني درگفتگو با خبرنگار كتاب مهر ، با بيان اين مطلب ، افزود : هنوز دربسياري از موسسات نشر ايران ، ناشر و يكي دو نفر دستيار هستند كه تمام كارهاي مربوط توليد يك كتاب را انجام مي دهند و تاكنون نيروي متخصص در اين ميان جايي نداشته است .

وي در ادامه افزود : اغلب ناشران در شهرستانها حتي از اصول ابتدايي كارتوليد كتاب اطلاعي ندارند و در طول سالها كار است كه با ريزه كاري هاي اين حرفه آشنا مي شوند و لازم است كه دولت يا تشكل هاي حرفه اي آموزش هاي لازم را به فعالين اين كار بدهند.

مديرمسئول نشرنسيم دانش درادامه خاطرنشان كرد : كيفيت پايين اغلب كتابهاي منتشر شده توسط ناشران و همچنين بي توجهي به اين مساله كه بايد براي بهبود كيفيت كتاب از افراد متخصص در اين حوزه استفاده كرد ، مساله اي است كه اغلب ناشران متاسفانه به آن توجه نمي كنند.

وي ياد آورشد : البته استفاده از نيروي انساني تحصيل كرده  و دانشگاهي براي ناشران هزينه هايي به دنبال دارد كه پرداخت آن از عهده همه خارج است ، اما دولت مي تواند با دادن يارانه در اين بخش به اشتغال زايي - كه يكي از برنامه هاي كلان كشور است - كمك كند .

وي تصريح كرد : هم اكنون هشت هزارناشر در كشور اقدام به انتشار كتاب مي كنند كه اگر درهركدام ازاين موسسات تنها پنج نفر به طور تمام وقت مشغول به كارشوند تحول مهمي در اشتغال زايي به وجود خواهد آمد .

مدير مسئول نشر نسيم دانش ، ياد آورشد : نشرحرفه اي امروزدرايران با توجه به ويژگي ها و مختصاتي كه دارد ، نيازمند بهره گيري از تجارب همه متخصصان داخلي و همچنين استفاده از تجربيات ديگر ناشران جهان است كه اگر با كمك دولت اين كار ممكن شود ، در آينده اي نزديك و با تلاش همن نيروهاي جوان شاهد جهش بزرگي در نشر كتاب ايران خواهيم بود .