تبریز - مدیر مرکز رشد فناوری های نرم دانشگاه هنر اسلامی تبریز از رونمایی نخستین چاپگر سه بعدی ساخته و تجاری سازی شده در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم ایمانی پیش از ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت : در مرکز رشد فناوری های نرم دانشگاه هنر اسلامی تبریز که از خرداد امسال فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت کوتاه دستاوردهای خوبی از خود به نمایش گذاشته، شش واحد مستقر و مشغول فعالیت هستند و ۹ هسته فناوری متقاضی نیز در حال بررسی و انجام مراحل پذیرش هستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از محصولات این مرکز چاپگر سه بعدی بوده که برای اولین باردر کشور ساخته و تجاری سازی شده، تصریح کرد: برنامه این چاپگر قابل تبدیل به فارسی بوده و با وجود آنکه نسبت به نمونه های مشابه کامل تر می باشد اما قیمت آن یک چهارم نمونه خارجی است که دارای کاربرد گسترده ای در صنعت طراحی نظیر جواهر سازی و مجسمه سازی، پزشکی، دندان پزشکی، مکانیک، عمران و معماری بوده و در کل قابلیت خروجی هر مدلی را در طول و عرض و ارتفاع ۲۰ سانتی متر دارد.

ایمانی در خصوص مواد مورد استفاده برای ساخت مدل های سه بعدی توسط چاپگر سه بعدی چاپبات ۲۰۲۰ نیز گفت: فعلاً مواد مورد استفاده پلیمری و پلاستیکی است اما اعضای گروه تلاش می کنند بتوانند در ساخت چاپگرهای آتی از مواد اولیه دیگر در تولید قطعات استفاده کنند.