شهریار-یکی از جاذبه‌های گردشگری بسیار جذاب و برجسته شهرستان شهریار،به موزه این منطقه در دو بخش اشیا و آثار تاریخی و مردم‌شناسی معطوف می‌شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها-ناصر رمضانی: شهرستان شهریار به عنوان نگین سبز استان تهران یکی از مناطق تاریخی و کهن این استان محسوب می شود که جاذبه های گردشگری، تاریخی، طبیعی و فرهنگی و فراوانی را در خود جای داده که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.

ایام نوروز و تعطیلات پیش رو بهترین فرصت برای معرفی جاذبه های گردشگری و تاریخی شهرستان شهریار و حضور مسافران و گردشگران نوروزی در این خطه سرسبز و تاریخی است.

امروز مردم شهرستان شهریار آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی هستند و قطعا حضور در شهریار خاطرات فراموش نشدنی را به همراه دارد.

موزه شهریار از هزاره پیش از میلاد سخن می‌گوید

یکی از جاذبه‌های گردشگری بسیار جذاب و برجسته شهرستان شهریار، به موزه این منطقه در دو بخش اشیا و آثار تاریخی و مردم‌شناسی معطوف می‌شود، موزه شهریار در محوطه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهریار واقع در شهرک وائین این شهرستان واقع‌شده است.

اشیا و آثار متعددی از ادوار تاریخی گذشتگان این مرزوبوم در ویترین‌های این مرکز به نمایش گذاشته‌شده که مؤید تمدن و فرهنگ غنی این شهرستان در فرازوفرودهای تاریخی این خطه است.

ستایش راد رییس میراث فرهنگی و گردشگری شهریار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص مختصات موزه مورداشاره گفت:بیش از ۱۵۰ شی و اثر تاریخی و باستانی  اعم از کاسه، پیاله، ظروف متعدد از هزاره دوم قبل از میلاد و سکه‌های دوره اشکانی در این مجموعه به نمایش گذاشته‌شده است.

وی افزود:پی‌سوز مفرغی، ظرف برنزی آبریز، قمقمه سفالی از هزار پیش از میلاد و دشنه و گوشواره‌های مفرغی از دیگر آثار موجود در موزه شهریار است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهریار عنوان کرد:خزانه موزه این شهرستان بسیار غنی است و به دلیل محدودیت در فضا، امکان به نمایش گذاشتن همگی آن‌ها وجود ندارد و به‌طور یقین در صورت فراهم شدن فضای وسیع‌تر می‌توان ابعاد و زوایای دیگری از تمدن و تاریخ دیرین این دیار را به نمایش گذاشت.

موزه مردم‌شناسی

در قسمتی از موزه شهرستان شهریار، محدوده‌ای نیز به موزه مردم‌شناسی اختصاص‌یافته که در فضای سنتی به نحوی دل‌نشین و جذاب، زوایای متنوع و متعددی از زندگی روستایی را به نمایش می‌گذارد.

دور همی، دامداری و پخت نان از نمونه بخش‌های تعبیه‌شده در این مجموعه به شمار می‌رود که با اصوات و نواهای موسیقیایی خاص، ذهن مخاطب را برای دقایقی مجذوب و متمرکز زندگی سنتی و روستایی می‌سازد.

صنایع‌دستی، ظرفیت بالقوه شهریار/دستانی توانمند که خالق آثاری ماندگار هستند

یکی از توانمندی‌های ویژه  شهرستان شهریار معطوف به صنایع‌دستی می‌شود، هنرمندان متعددی که با تلاش، تبحر و استعداد خدادادی و بارورشده خود، آثاری ویژه و ماندگار خلق می‌کنند و به‌واقع منطقه مذکور را به قطبی ویژه در حوزه صنایع‌دستی غرب استان تهران مبدل ساخته‌اند.

تنوع و تکثر، شاخصه صنایع‌دستی در این خطه از استان مذکور است و با نگاهی اجمالی به هنرهای رایج در این حوزه به‌روشنی درمی‌یابیم که با اندکی توجه و حمایت، سرمایه انسانی فعال در عرصه  هنر این شهرستان از قابلیت‌های بسیاری در خلق آثار شکیل، زیبا و ماندگار برخوردارند و در حال حاضر برخی از آن‌ها در کشور و حتی جهان صاحب‌نام هستند.

ستایش راد، رئیس میراث فرهنگی شهریار در گفت و گو با خبرنگار مهر در تشریح تنوع هنر صنایع‌دستی در این شهرستان عنوان کرد:استاد احمد بهجت یکی از معرق‌کاران مطرح است که آثار هنری وی در سطح جهان مطرح است.

وی افزود:منبت‌کاری، تراش کریستال، ساخت ساز، سفالگری، سرمه‌دوزی، چهل تیکه دوزی، چلنگری، بخشی از صنایع‌دستی مرسوم در این شهرستان است که به‌واسطه حضور اساتید بنامی همچون محمد وهابی، سید حمزه سیماروک، ملک محمدی، محمد شیخ‌الاسلام، پروانه رهگذر و...چون نگینی در عرصه هنر ایران‌زمین می‌درخشند.

اوج هنر آشپزی شهریاری‌ها در آش سماق، دلمه و کوفته سماق

شهرستان شهریار در تنوع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی نیز از دیرباز شهره بوده، آش سماق یکی از اصیل‌ترین و لذیذترین غذاهای محلی این منطقه محسوب می‌شود که طبق اظهارات رئیس میراث فرهنگی شهریار، نمونه‌ای کم‌نظیر از هنر آشپزی شهروندان سنتی شهریاری محسوب می‌شود.

ستایش راد گفت:زمان پخت، طبخ و تناول این غذای محلی، عموماً بعد از عید نوروز است که به دلیل مصرف شیرینی، تنقلات و...آش سماق تصفیه‌کننده سیستم گوارشی بدن خواهد بود.

وی افزود: دَمپختک، کوفته سماق و دلمه، بخش دیگری از اغذیه سنتی نگین سبز استان تهران به شمار می‌رود.

رئیس میراث فرهنگی شهریار عنوان کرد:در کنارغذاهای سنتی، فرآورده‌های کشاورزی و باغی این عرصه نیز در کشور شهره و زبانزد عموم مردم است.

وی با اشاره به زردآلو، شبرنگ و هلو انجیری به‌عنوان محصولات کشاورزی باکیفیت این خطه عنوان کرد:گوجه‌سبز شهریار در تمام کشور مطرح  است و بدون اغراق می‌توان گفت، خوش‌طعم‌ترین گوجه‌سبز کشور در این شهرستان کشت و برداشت می‌شود.

زیرساخت‌های تفریحی و اقامتی شهریار

به‌طور یقین یکی از الزامات ارائه خدمات مطلوب به مسافران نوروزی در هر نقطه‌ای از کشور معطوف به اقامتگاه‌ها و محل اسکان مسافران می‌شود که شهرستان شهریار نیز از این قاعده مستثنی نیست.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهریار در خصوص زیرساخت‌های تفریحی و اقامتی موجود در این شهرستان عنوان کرد:هتل‌آپارتمان باغ گیلاس با ۱۰۰ نفر گنجایش و خانه معلم و مدرسه عزیزالله پزشکی در خیابان بنت‌الهدی از نمونه مراکز پیش‌بینی‌شده برای اقامت مسافران نوروزی به شمار می‌رود.

وی افزود:اردوگاه هلال‌احمر نیز با ۱۰۰ نفر گنجایش از قابلیت میزبانی متقاضیان اقامت در این شهرستان برخوردار است و در کنار آن اردوگاه شهید منتظری نیز با گنجایش ۴۰۰ نفر در صورت لزوم، می‌تواند برای اسکان مسافران نوروزی خدمات مطلوبی را ارائه دهد.

ستایش راد در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در خصوص میزان هزینه اقامت مسافران نوروزی در این شهرستان به‌صورت متوسط یادآور شد:تخمین هزینه وابسته به مؤلفه‌ها و فاکتورهای بسیاری است اما به‌صورت نسبی هزینه اقامت ۲۴ ساعته در این شهرستان با محل اسکان هر نفر یک‌صد هزار تومان و برای مسافران نوروزی که قصد اقامت ندارند و تنها به گذران ساعاتی از اوقات خود در این شهرستان بسنده می‌کنند  ۵۰ هزار تومان تخمین زده می‌شود.

برچسب‌ها