مدير كل دفتر گسترش آموزش عالي از تهيه طرح جامع 10 ساله گسترش آموزش عالي خبر داد و گفت: وزارت علوم در صدد است اين طرح را با در نظر گرفتن نوعي آمايش سرزمين طراحي و رشته هاي جديد را بر اساس نياز منطقه به تصويب برساند.

گسترش آموزش عالي بر اساس پتانسيل هاي موجود

دكتر "برزويي" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: طرح گسترش آموزش عالي بر اساس پتانسيل هاي موجود در تمامي نقاط كشور و اينكه رشته خاصي در برخي دانشكده هاي كشور بدون درنظر گرفتن جغرافيا و شرايط محيطي خاص ايجاد نشود، در حال بررسي است.

وي اظهار داشت: بهتر است رشته هاي مرتبط با خصوصيات هر منطقه در دانشگاه آن منطقه ايجاد شود و آن رشته با ويژگي هاي موجود آنجا هماهنگ باشد به عنوان مثال رشته شيلات، دريانوردي و..  در دانشگاه هاي شمال و جنوب كشور و رشته هاي مرتبط با منابع طبيعي در دانشگاه هاي شمالي كشور ايجاد مي شوند.

مدير كل دفتر گسترش آموزش عالي گفت: وزارت علوم با اين طرح به دنبال پياده كردن نوعي آمايش سرزمين در آموزش عالي است.

وي در تشريح طرح جامع 10 ساله آموزش عالي اظهار داشت: در گام اول وضعيت موجود آموزش عالي كشور مورد بررسي قرار مي گيرد. از بعد مكاني پراكندگي و شرايط رشته هاي موجود در منطقه مورد ارزيابي قرار مي گيرد و در گام دوم پتانسيل هاي منطقه و رشته هاي بومي آن منطقه شناسايي مي شود. نهايتا در گام سوم برنامه 10 ساله توسعه آموزش عالي كشور بر اساس اطلاعات منطقه اي به دست آمده تهيه مي شود.

گسترش آموزش عالي در نقاطي كه تعداد دانشجو به كل جمعيت كم است

برزويي اضافه كرد: در حال حاضر گسترش آموزش عالي با توجه به نسبت جمعيت دانشجوي يك منطقه به جمعيت كل آنجا در حال انجام است و در استان هايي كه اين نسبت متعادل نيست و تعداد دانشجو به كل جمعيت كم است، آموزش عالي در اين نقاط  گسترش مي يابد. 

وي افزود: در سال جاري در مناطقي چون فسا در استان شيراز، نيشابور و قوچان در استان خراسان رضوي و برخي استان هاي شمال غرب با توجه به شرايط و جمعيت اين استان ها دانشكده هايي راه اندازي مي شود.