به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی عصر چهارشنبه در مراسم افتتاح فاز نخست پیاده راه بافت مرکزی رشت با اشاره به اهمیت برجام، اظهار کرد: آنچه که در برجام رخ داد پذیرفتن قدرت ایران از سوی تمام قدرت های جهانی است و اینکه امنیت و توسعه در منطقه با محوریت ایران صورت می گیرد.
وی افزود: پس از برجام، موقعیت ایران به عنوان لنگر ثبات منطقه تثبیت شد و این موضوع از همه چیز برای کشور مهمتر است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه لازمه رسیدن به توسعه اینست که توسعه سیاسی و امنیت سیاسی ایران محقق شود گفت: با توافق برجام، این مهم با تلاش رزمندگان و دانشمندان ما و همه کسانی که از ابتدای انقلاب در این راه تلاش کرده اند در سال ۹۴ محقق شد.
وی نتیجه برجام را آغاز پروژه های بزرگ عمرانی در کشور دانست و افزود: در حوزه های مختلفی چون تولید نفتی و نوسازی ناوگان هوایی گام های بزرگ برداشته شده است.
آخوندی با اشاره به خواسته مردم در حوزه نوسازی ناوگان هوایی اظهار کرد: هم اکنون سیاست وزارت راه و شهرسازی در راستای بازسازی تمامی فرودگاه های بین المللی کشور است تا در سطحی عالی با تمام کشورها دنیا ارتباط داشته باشیم.
وی تصریح کرد: اندیشه نوسازی یکباره ناوگان هوایی ایران با ۱۳۸ فروند، اندیشه بسیار بزرگی بود که در فضای سیاسی باثبات امکانپذیر بود و بعد از برجام توانستیم به این خواسته مردم جامه عمل بپوشانیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه افزایش ظرفیت فرودگاه امام خمینی(ره) به ۹۰ میلیون نفر که از خواسته های مردم بوده سال ها بدون پاسخ باقی مانده گفت: احداث دو ترمینال بزرگ در سال گذشته با ظرفیت های پنج میلیون و ۲۲ میلیون مسافر آغاز شده که امیدواریم عقب ماندگی های این فرودگاه را جبران کند.
به گفته آخوندی، علاوه بر نوسازی ناوگان هوایی، توسعه صنعت ریلی نیز از سیاست های وزارت راه و شهرسازی است.
وی در این باره بیان کرد: به زودی شهرهای رشت، همدان، ارومیه، کرمانشاه، خرم آباد و محور میانه- تبریز به شبکه حمل و نقل ریلی کشوز متصل می شود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اتمام زیرسازی های شبکه ریلی قزوین تا رشت گفت: در تلاش هستیم حداکثر تا پایان سال جاری و ابتدای سال آینده، راه آهن قزوین-رشت به بهره برداری برسد.
وی اندیشه اتصال به خط ریلی آسیا را از سیاست های وزارت راه و شهرسازی عنوان و بیان کرد: امیدواریم در آینده نزدیک با نوسازی و توسعه شبکه ریلی ایران به آسیا متصل شویم.
اجرای سیاست باز آفرینی و محله محوری
آخوندی افتتاح پروژه پیاده راه فرهنگی میدان شهدای ذهاب (شهرداری) رشت را در راستای سیاست های باز آفرینی شهرها برشمرد و گفت: امروزه به دلیل یورش صنعتی شدن و زندگی ماشینی، در اکثر شهرها برای عبور و مرور و پیاده روی سالم، ایمن و دلپذیر، مردم دچار زحمت و سختی می شوند در حالی که شهرها، سازمان های اجتماعی هستند که باید امنیت، زیبایی و ارتباط بین مردم رد آن برقرار باشد.
وی افزود: باید جور دیگری به شهرها نگریست و با ایجاد فضای لازم و مناسب این مهم را دوباره در شهرها جاری کرد.
وزیر راه و شهرسازی، ایجاد فضای فراغت، دلپذیر و زیبا برای بافت های مرکزی شهرها را لازمه یک شهر سالم دانست و تصریح کرد: تمدن، فرهنگ و تاریخ مردم در کوچه ها و محلات شهرها رقم خورده است و هم اکنون سیاست بازآفرینی شهرها و محله محوری برای افزایش کیفیت زندگی در شهرها از سیاست های وزارت راه و شهرسازی است.
این مسئول با بیان اینکه پیرامون شهرها در سطح کشور هزینه های بالایی صرف شده اما کیفیت زندگی به شدت پایین آمده است گفت: اندیشه ما اینست که بجای پیرامون شهرها، در مراکز شهرها هزینه کنیم و با تمرکز بر بافت های مرکزی شهرها، مجددا فرهنگ ایرانی و حس تعلق و آثار تمدنی در مراکز شهری را نهادینه سازیم.
آحوندی مصوبه شورای پول و اعتبار در پایان سال ۹۴ در حوزه نوسازی بافت های مرکزی شهرها را یادآور شد و افزود: بنا بر این مصوبه، به زوج هایی که در بافت های میانی شهرها به احداث یا خرید خانه اقدام کنند، ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۱۳ درصد اعطا می شود که امیدواریم نرخ سود را در ماه های آینده کاهش دهیم.
وی هدف از این اقدام را بازآفرینی محلات برشمرد و ابراز امیدواری کرد: مردم رشت و تمام جوانانی که محله زندگی خود را انتخاب می کنند با کمک این تسهیلات، در تعریف مجدد از زندگی شهری به وزارت راه و شهرسازی کمک کنند.
وزیر راه و شهرسازی در پیایان سخنان خود در مراسم افتتاح پیاده راه میدان مرکزی شهر رشت از مدیریت شهری این شهر تقدیر کرد.