به گزارش خبرنگار مهر، کتاب گفتگوی حامد زارع با رضا داوری اردکانی با عنوان «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» به تازگی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
در این قالب، پیش از این کتاب های «آفاق حکمت در سپهر سنت» (گفتگوی حامد زارع با سید حسین نصر) و «آفاق اندیشه در سپهر سیاست» (گفتگوی حامد زارع با سید جواد طباطبایی) منتشر شده است.
کتاب گفتگو با رضا داوری اردکانی، ۶ فصل دارد که عناوین شان به ترتیب عبارت است از: طرحی از زندگی فکری، اندیشه در ایران، علم در ایران، منورالفکری ایرانی، تفکر فلسفی، حاشیه های زیست فرهنگی.
در این فصل ها، موضوعاتی چون هویت اندیشی، انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی، پست مدرنیسم، روشنفکری دینی، گفتمان فکری شریعتی، مطهری و سید حسین نصر، گفتمان فکری رضا داوری اردکانی، تاریخ تفکر و امکان های آینده ما، فلسفه اسلامی در ایران زمین، سرنوشت فلسفه در مغرب جهان اسلام، مدینه فاضله و نسبت آن با اوتوپی، وجوه سیاسی و پژوهشی روشنفکری دینی و ... مورد بررسی قرار گرفته است.
این کتاب گفتگوهای حامد زارع با رضا داوری اردکانی را از سال ۸۸ تا ۹۴ در بر می گیرد.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
* از نظرگاه جنابعالی، آیا روشنفکری و دین داری با یکدیگر قابل جمع اند؟
روشنفکر می تواند عامل به احکام دین باشد، اما معلوم نیست وقتی می خواهد در سیاست دخالت کند با ملاک احکام و قواعد دینی حکم می کند یا به ملاک های دیگر برای حکم در قضایا متوسل می شود. اگر مثلا او به لیبرالیسم و سوسیالیسم قائل است چه لزوم دارد او را روشنفکر دینی بخوانند و اگر ملاک را فقه می داند چه اصراری دارد نام روشنفکر داشته باشد. روشنفکر مدافع تجدد و نقاد سیاست هایی است که تخطی از اصول تجدد باشد. این روشنفکر چگونه دینی باشد؟ البته اگر نماز بخواند و روزه بگیرد پیداست که مشکل در کار روشنفکری اش پدید نمی آید. من حتی با الهیات انقلابی مشکلی ندارم. در کشور ما مهندس بازرگان به خصوص در اواخر عمر نمونه اعلای این روشنفکری بود.
این کتاب با ۲۷۲ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۶۰ هزار ریال منتشر شده است.