با تصويب هيئت وزيران ، كارگروهي با مسئوليت سازمان حفاظت محيط زيست و عضويت نمايندگان تام‌ الاختيار وزارتخانه‌ هاي علوم ، آموزش و پرورش ، جهاد كشاورزي ، صنايع ، نفت ، نيرو ، فرهنگ و ارشاد اسلامي ، كشور ، بهداشت ، مسكن ، ارتباطات و سازمان هاي صدا و سيما و مديريت و برنامه‌ريزي ، به منظور تدوين برنامه عمل ارتقاء آگاهي هاي زيست محيطي تشكيل مي‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري ، هيئت وزيران در جلسه مورخ 28/4/1385 بنا به پيشنهاد شوراي عالي حفاظت محيط زيست موضوع نامه شماره 1250-1 مورخ 4/2/1385 سازمان حفاظت محيط زيست و به استناد بند «الف» ماده (64) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ـ مصوب 1383ـ  آيين‌نامه اجرايي بند «الف» ماده (64) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران را تصويب كرد كه جزئيات آن بدين شرح است:

ماده 1ـ در اين آيين‌نامه عبارات و واژه‌هاي زير در معاني مشروح مربوط به كار مي‌رود:
 الف ـ ‌آموزش رسمي محيط زيستي: تلفيق هدفمند و نظام‌مند موضوعات محيط زيستي در دروس مقاطع و پايه‌هاي مختلف آموزش تحصيلي و همچنين در رشته‌هاي مختلف آموزش عالي به نحوي كه آموزه‌هاي دانش‌آموزان و دانشجويان در بروز رفتار و تصميم‌گيري سازگار با محيط زيست مؤثر واقع شوند. 

ب ـ آموزش غيررسمي محيط زيستي: آموزش مستقيم و غيرمستقيم گروههاي مختلف اجتماعي در خارج از نظام آموزش رسمي (كارمندان، كارگران، مديران دولتي و غيردولتي و نظاير آنها) به نحوي كه با گذشت زمان رويكرد، رفتار و تصميم‌گيري آنها با حفاظت از محيط زيست سازگاري بيشتري يابد. 

ماده2ـ كارگروهي با مسئوليت سازمان حفاظت محيط زيست و با عضويت نمايندگان تام‌الاختيار وزارتخانه‌هاي علوم، تحقيقات و فناوري، آموزش و پرورش، جهاد كشاورزي، صنايع و معادن، نفت، نيرو، فرهنگ و ارشاد اسلامي، كشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مسكن و شهرسازي، ارتباطات و فناوري اطلاعات و سازمانهاي صدا و سيما و مديريت و برنامه‌ريزي كشور تشكيل مي‌شود. وظايف اين كارگروه تدوين برنامه عمل ارتقاي آگاهي‌هاي محيط زيستي براساس اسناد بالادستي از جمله سند فرابخشي برنامه چهارم توسعه كشور در ميان گروههاي مخاطب هريك از مخاطبين دستگاههاي يادشده و ديگر گروههاي اجتماعي است. اين برنامه‌ ها بايد شامل اولويت ‌بندي گروههاي مخاطب ، محتواي آموزشي با تأكيد بر نيازهاي محلي از قبيل زيست بومها، فنون مؤثر پيام‌رساني با توجه به ماهيت گروههاي مخاطب باشد. 

تبصره 1ـ سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور موظف است با همكاري و نظارت سازمان حفاظت محيط زيست دروس محيط زيستي متناسب با سطوح مديريتي و كاركنان و برنامه‌ريزان دولتي را تهيه و توسط دستگاههاي ذي‌ربط در قالب آموزشهاي توجيهي بدو ورود به خدمت و پودماني به مرحله اجرا درآورد. 

تبصره 2ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور موظفند اقدامات لازم جهت تنظيم تعريف مناسب ترجمه و تأليف كتابهاي محيط زيستي و تأمين اعتبار لازم را به عمل آورند. 

 تبصره 3ـ سازمان حفاظت محيط زيست موظف است:
الف ـ با همكاري كارگروه مندرج در ماده (2)، ضمن تدوين شاخصهاي ارزشيابي و عملكرد، گزارش سالانه‌اي از پيشرفت فعاليتهاي موضوع مواد (2)، (3) و (4) اين آيين‌نامه را به هيئت وزيران ارايه نمايد. 

ب ـ با همكاري مركز آمار ايران اثربخشي فعاليتهاي آموزش رسمي و غيررسمي محيط زيستي را درخصوص ميزان تغيير رويكرد و رفتار محيط زيستي گروههاي مخاطب بررسي و سنجش نمايد. 

ماده 3ـ شوراي‌عالي آموزش و پرورش موظف است:‌
الف ـ در بازنگري كتابهاي درسي مقاطع مختلف تحصيلي، كميّت و كيفيت مطالب آموزش محيط زيست را با هماهنگي سازمان حفاظت محيط زيست و با توجه به نياز زمان ارتقاء دهد. 

ب ـ برنامه‌هاي آموزشي زيست محيطي معلمين،‌ برنامه‌ريزان آموزشي، برنامه‌هاي مراكز تربيت معلم و فوق برنامه دانش‌آموزان را متناسب با نيازهاي آموزشي آنها تنظيم و به مرحله اجرا درآورد. 

ماده 4ـ شوراهاي مسئول برنامه‌ريزي دروس دانشگاهها ترتيبي اتخاذ نمايند كه دروس دانشگاهي كليه رشته‌هاي تحصيلي نظير گروههاي پزشكي، فني و مهندسي، هنر و علوم انساني، علوم پايه ـ كشاورزي با هماهنگي سازمان حفاظت محيط زيست به نحوي طراحي شوند كه فارغ‌التحصيلان اين رشته‌ها اطلاعات لازم و كافي در ارتباط با محيط‌زيست را كسب نمايند.

ماده 5ـ سازمان صدا و سيما موظف است برنامه‌هاي آموزشي و ترويجي محيط زيستي را كه توسط سازمان حفاظت محيط زيست و ساير دستگاهها به‌ويژه وزارت نيرو تهيه مي‌شوند، پس از تأييد سازمان حفاظت محيط زيست در چارچوب سياستهاي كلي صدا و سيما بدون اخذ وجه اجراء و پخش نمايد. 

همچنين با توجه به تعداد شبكه‌هاي صدا و سيما، گروههاي محيط زيست به منظور افزايش كميّت و كيفيت آموزش محيط زيستي درهريك از شبكه‌هاي مذكور تأسيس گردد و روزانه بخشي از برنامه‌هاي صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به پخش اخبار و برنامه‌هاي آموزشي و ترويجي محيط زيستي اختصاص يابد. 

ماده 6ـ سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور اعتبار لازم براي اجراي اين آيين‌نامه را در بودجه‏هاي سنواتي پيش‌بيني مي‌كند.