زهرا فرجی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در استان مرکزی از هر ۱۰۰ ازدواج ۱۷.۷مورد به طلاق می انجامد و آمار طلاق در استان افزایش نشان می دهد که بیشترین طلاق ها در چهار سال ابتدای زندگی مشترک افراد رخ می دهد.
وی با بیان اینکه اجرای برنامه های آموزشی با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی از موضوعات جدی در استان مرکزی است که باید در این حوزه به آن توجه شود، گفت: طلاق و اعتیاد بیشترین آسیب را به جامعه زنان وارد کرده است و ده درصد از معتادان به مواد مخدر را زنان تشکیل می دهند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی کاهش سن ابتلای دختران جوان به اعتیاد و گرایش زنان به مواد مخدر صنعتی را از دیگر مشکلات و نگرانی های اجتماعی استان بیان کرد.
فرجی اقدام به خودکشی در زنان، بیکاری دختران جوان تحصیل کرده، فرار دختران، ازدواج دیرهنگام و یا گرایش نداشتن دختران جوان به ازدواج را از جمله دیگر آسیب های اجتماعی زنان استان برشمرد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی بیان داشت: از یک میلیون و ۴۱۳هزار و ۷۹۱ نفر جمعیت استان مرکزی، ۴۹.۴درصد جمعیت را زنان تشکیل می دهند.
وی نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان مرکزی را معادل ۹.۹درصد اعلام کرد و افزود: با وجود افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان در استان مرکزی نسبت به سال های گذشته، ۹۰ درصد از جمعیت زنان استان در سن کار به دلیل عدم دسترسی به فرصت های شغلی از اشتغال به کار ناامید می شوند.
فرجی با بیان اینکه براساس آمار نرخ بیکاری زنان استان مرکزی ۲۳.۲درصد و نرخ اشتغال زنان جوان ۶۰.۱ درصد است، اظهار داشت: نرخ اشتغال برای مردان استان مرکزی ۸۱ درصد است که بیانگر تفاوت بالای سهم زنان و مردان جوان استان در زمینه اشتغال است.
فرجی اظهار داشت: از کل شاغلین در دستگاه های اجرایی استان مرکزی ۳۴ درصد زنان و ۶۶ درصد مردان هستند.
وی گفت: ۷۳.۴درصد از زنان شاغل در دستگاه های اجرایی استان دارای تحصیلات عالیه هستند که ۹۲.۴ درصد از این گروه را متخصصین تشکیل می دهند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی اضافه کرد: براساس آمار سهم زنان استان مرکزی در گروه قانون گذاران و مقامات عالی رتبه و مدیران ارشد، از ۲.۹ درصد در سال ۸۵ به ۴.۶ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است.
وی در پایان توسعه زیرساخت های بهداشت و درمان، احداث کلینیک سرطان های شایع زنان، تجهیز مرکز ناباروری و سایر تجهیزات مورد نیاز در حوزه بهداشت و درمان زنان با توجه به شاخص های سلامت آنان، اجرای طرح های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، زنان آسیب دیده و در معرض آسیب به خصوص دختران جوان روستایی را از مهمترین نیازها و مطالبات زنان استان مرکزی عنوان کرد.