در میان پرونده‌های ستاد دیه در سال گذشته، ۳ پرونده قابل تأمل در نهایت مختومه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال ۹۴ پرونده‌های متعددی در حوزه جرایم غیرعمد، کارگاهی و شبه عمد به ستاد دیه کشور ارجاع شد، اما در این میان سه پرونده عنوان پیچیده‌ترین و جالب‌ترین پرونده‌ها را به خود اختصاص داده است.

در یکی از پرونده‌ها دو برادر که به عنوان عضو هیات مدیره اقدام به ساختمان‌سازی برای اعضای یک شرکت تعاونی کرده بودند، به دلیل نداشتن تجربه کافی و مشکلات بازار نتوانستند پروژه را تمام کنند و همین موجب شکایت و زندانی شدن آنها شد، که مبلغ بدهی یکی از متهمان بیش از ۶۰۰ میلیون تومان بود.

ستاد دیه با دعوت از شاکیان و برگزاری جلسات متعدد صلح و سازش با طلبکاران برآمد، اما هیچ یک از طلبکاران راضی به بخشش و یا تخفیف نبودند، اما نکته جالب اینکه  در اواخر سال ۹۴ یک مرتبه شاکیان پرونده ۹۰ درصد از طلب خود را بخشیدند و در نهایت با وام قرض الحسنه ستاد دیه، متهم آزاد شد، البته ناگفته نماند که در جلسات گفتگو با شاکیان، خادمان بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) هم حضور داشتند.

در پرونده دوم یک مددجو که در سال ۱۳۷۳ در تصادف رانندگی باعث کشته و مجروح شدن ۳۰ نفر از مسافران خود شده بود، سالهای سال در زندان محبوس بود، چرا که باید دیه ۲۰ کشته و ۱۲ مصدوم را پرداخت می‌کرد.

در طول ۲۰ سال با همکاری ستاد دیه پرونده تمام مصدومان و ۱۶ کشته مختومه شده بود، اما ورثه ۴ نفر از کشته‌شدگان اصرار بر دریافت دیه داشتند و شاکیان هر یک در تهران، شاهرود و سبزوار ساکن بودند تا اینکه بالاخره با گذشت رضایتمندانه شاکیان و کمک ۳۰۰ میلیون تومانی ستاد دیه این پرونده پس از ۲۰ سال مختومه و متهم آزاد شد.

در پرونده سوم طبق ماده ۹ قانون اصلاح بیمه اجباری، پوشش‌های بیمه موضوع این قانون محدود به قلمرو ایران بوده، مگر آنکه در بیمه‌نامه توافق شده باشد که در این پرونده یک مددجوی آذری‌زبان به دلیل عدم پوشش بین‌المللی بیمه‌نامه موجب فوت یک نفر و مجروح شدن ۴ نفر در اتوبوس خود در یک حادثه رانندگی شده بود که این اتفاق در نزدیکی دریاچه وان ترکیه رخ داد و موجب شد راننده ۴۲ ساله به مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان دیه محکوم شود؛ در حالیکه تمام دارایی‌اش ۲۴۰ میلیون تومان بود که بالاخره با همکاری ستاد دیه و کمک خیرین این فرد آزاد شد.