به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در دیدار با شهردار و رئیس شورای شهر در تالار آئینه حرم رضوی اظهار کرد: مخالفتی با ایجاد واحد های تجاری نداریم اما باید توجه داشت که مسئله نخست و مورد توجه در مشهد مقدس مقوله زیارت است.
وی گفت: زائران در شهر های خودشان هم می توانند به اموری هم چون خرید بپردازند، اما آنچه باید اینجا محور برنامه ها و اولویت کارها باشد، زیارت مضجع منور حضرت رضا(ع) است و مابقی مسائل در مرتبه های بعد تعریف می شوند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به اقشار آسیب پذیر و محرومان بیان کرد: در شهر مشهد برای زائرانی که از طبقه اقتصادی مناسب برخوردار هستند امکانات زیادی برای استفاده فراهم است اما باید این پرسش را مطرح کرد که برای تسهیل زیارت زائران با درآمد اندک و اقشار آسیب چه اقدامی انجام شده است؟
وی افزود: باید توجه داشت که گروه های زیارتی و کاروان هایی که به زیارت مشرف می شوند چه وضعیتی دارند و در صورت کمبود به نیاز های آنها پاسخ و برای آن ها چاره اندیشی کرد.
وی با بیان اینکه برخی از امور نیازمند برنامه ریزی بلند مدت است در خصوص ایجاد فضای استراحت موقت برای زائران نیز گفت: این خواسته نیازمند بررسی و کار کارشناسی است که باید راه حلی برای آن اندیشیده شود.
تولیت آستان قدس رضوی بر بهره گیری از نظرات گوناگون در راستای خدمت رسانی به زائران تأکید و عنوان کرد: ما در قالب کارگروه های تخصصی اقتصادی، فرهنگی، اراضی و موقوفات و امداد مستضعفان با حضور همکاران آستان قدس رضوی، خدام و عموم فرهیختگان و صاحب نظران درصدد بررسی امور مختلف هستیم و می توانیم امور مشترک بین آستان قدس و شهرداری را نیز در قالب کارگروه های مشترک پیگیری کنیم.
۸ زائر سرا برای اسکان زائران ایجاد می شود
حجت الاسلام رئیسی همچنین از احداث زائر سراهای ارزان قیمت و دارای دسترسی مناسب به عنوان یکی از اقدامات این تولیت نام برد و گفت: احداث و ایجاد ۸ زائر سرا در مکان های نزدیک به حرم مطهر و چهار زائر سرا در مسیر های منتهی به مشهد مقدس از برنامه ها و طرح های در دستور کار است.
وی تاکید کرد: باید بررسی کنیم که متناسب با تعداد زائران مکان اسکان وجود دارد یا خیر و اگر کمبودی در این راستا وجود دارد و تعداد تخت ها کم هستند، یا قیمت ها برای عموم زائران مناسب نیست تمهیداتی برای رفع این مشکل اندیشیده شود.
معماری اسلامی نباید محدود به پیرامون حرم رضوی شود
تولیت آستان قدس رضوی همچنین با بیان اینکه معماری اسلامی نباید تنها به پیرامون حرم رضوی محدود شود اظهار کرد: در پیرامون حرم رضوی هر چقدر شاهد فضایی معنوی هستیم اما با فاصله گرفتن از آن در شهر شاهد اسامی عجیب و معماری هستیم که هیچ تناسبی با فضای قدسی حرم مطهر ندارد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در ساخت و سازهای آستان قدس رضوی و تمام امور عمرانی شهری باید رعایت اصول معماری اصیل اسلامی مورد توجه قرار گیرد، افزود: مجموعه مدیریت شهری نیز باید در این زمینه اقدامات عینی و اجرایی را در دستور کار قرار دهد.
حفظ باغات آستان قدس الزامی است
حجت الاسلام رئیسی هم چنین با بیان اینکه باغات سطح شهر و متعلق به آستان قدس حکم ریه های شهر را دارند اظهار کرد: حتی یک اصله درخت نباید در باغات آستان قدس قطع شود و در صورت الزام به این اقدام باید درختان دیگر جایگزین آن شود.
حجت الاسلام رئیسی از باغات آستان قدس رضوی به عنوان حقوقی که مردم از آن بهره مند هستند یاد و تأکید کرد: با قطع درختان، این حق دچار مخاطره می شود و اگر محاسبه هزینه فایده نسبت به این کار داشته باشیم، در می یابیم که فایده فعالیت هایی مانند ایجاد مجتمع های تجاری در این مناطق، در برابر آنچه از دست می دهیم، بسیار کمتر است.