به گزارش خبرنگار مهر، جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان بناب پیش از ظهر شنبه با حضور مسئولان دست اندرکار این حوزه برگزار شد و با توجه به واقع شدن این شهرستان در نقطه اتصال چندین استان، موضوعات و مسائل مختلف در خصوص موضوع قاچاق کالا و ارز در بناب مورد بررسی قرار گرفت.
قاچاق کالا یکی از عوامل بسیار مهم آسیب به اقتصاد کشور است
فرماندار شهرستان بناب در این جلسه با انتقاد از ترویج فرهنگ استفاده از کالای خارجی در کشور تصریح کرد: باید قبول کنیم که استفاده از کالای خارجی در کشور به منزله تعطیلی واحدهای تولیدی و کاهش اشتغال است بنابراین باید با فرهنگ سازی مردم را به استفاده از کالای تولید داخل ترغیب و تشویق کنیم.
ولی الله فرج اللهی وی افزود: یکی از اولویت های اصلی و سیاست این کمیسیون بایستی آگاهی بخشی و فرهنگ سازی بین مردم برای استفاده از کالای ایرانی باشد و رشد چشمگیر کشفیات کالای قاچاق در سال گذشته در این شهرستان نشان دهنده اهتمام جدی مسئولان امر در کنترل مبادی ورودی و مبارزه بی امان با پدیده قاچاق است و باید از همه دست اندرکاران این حوزه قدردانی کرد.
وی همچنین بر تداوم مبارزه با قاچاق در شهرستان بناب تأکید کرد و گفت: با افرادی که بخاطر منافع شخصی خود قانون شکنی می کنند، باید برخورد شود و در این میان آگاهی بخشی و فرهنگ سازی برای استفاه از کالای ایرانی و مبارزه جدی و بی امان با قاچاق کالا دو مأموریت اصلی کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز بناب در سال جدید است.
فرماندار شهرستان بناب خاطرنشان کرد: موقعیت شهرستان و قرار گرفتن در مسیر مواصلاتی استان های غربی کشور و ترانزیتی که همیشه از این شهرستان بعنوان ترانزیت کالا استفاده می شود، وظیفه ما را در برخورد با قاچاق کالا بیشتر می کند.
وی از کشف و ضبط ۱۲۱ هزار و ۹۱۹ عدد داروی قاچاق، ۲۸ هزار عدد انواع مواد محترقه، ۱۵۳ هزار و ۱۵۶ عدد لوازم آرایشی طی سال گذشته در این شهرستان خبر داد و گفت: در این ارتباط با تشکیل ۱۱۰ فقره پرونده ۱۰۰ دستگاه انواع خودرو توقیف و به ارزش ۸۰ میلیارد ریال انواع کالای قاچاق در این شهرستان کشف و ضبط شده که ارزش کالای قاچاق کشف شده ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش یافته است.
استفاده از روشهای علمی درمبارزه با قاچاق ضروری است
فرمانده نیروی انتظامی بناب نیز در این نشست استفاده از روش های علمی و نرم افزاری با پدیده قاچاق را در کنار برخوردهای فیزیکی ضروری دانست و گفت: باید تصمیمات این حوزه با در نظر گرفتن تمام ابعاد و تبعات احتمالی اجرا شود و یکی از راههای نرم افزاری این است که اصناف نسبت به تأثیرات منفی قاچاق توجیه کافی شوند.
سرهنگ رمضان اللهوردیان همچنین ناامن کردن فضای شهرستان برای قاچاقچیان را یکی از رسالت های نیروی انتظامی ذکر کرد و افزود: در بحث مبارزه با قاچاق به توان و پتانسیل تمامی دستگاهها نیاز داریم تا بتوانیم شهرستان را برای قاچاقچیان ناامن کنیم و انتظار داریم تمام دستگاههای در این ارتباط دست نیروی انتظامی را بگیرند.
وی همچنین بر حساسیت ویژه نسبت به قاچاق داروهای غیرمجاز بخصوص در داروخانه ها تأکید کرد و از مسئولین بهداشتی شهرستان خواست بطور مستمر بر داروخانه ها نظارت کافی داشته باشند.
فرمانده نیروی انتظامی بناب با بیان این که کشف و تحویل کالای قاچاق به اموال تملیکی استان وقت و توان بیشتری را از نیروی انتظامی می گیرد، خواستار استقرار شبکه ای از اموال تملیکی در جنوب استان شد تا کارها به سهولت و آسانی انجام شود.
منصور صادقی رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان بناب نیز در این جلسه گزارشی از میزان کشفیات کالای قاچاق و تشکیل پرونده در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل ارائه کرد و گفت: سال گذشته ۳۲۸ پرونده قاچاق کالا در شهرستان های بناب، مراغه، ملکان و عجب شیر تشکیل شد که بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال نیز وصولی داشتیم.
گفتنی است در این جلسه سایر اعضای کمیسیون به بیان دیدگاه های خود در خصوص الزامات و روند پیشگیری و مبارزه با ورود، عرضه و خرید و فروش کالای قاچاق و برنامه ریزی و نظارت در این حوزه پرداختند و یکی از دلایل عدم استقبال مردم از کالای ایرانی نداشتن پشتوانه و تضمین و ضمانت لازم برای کالاهای تولید داخل عنوان شد که مردم را مجبور به استفاده از کالای خارجی می کند.