به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامران بلیغی روز شنبه در حاشیه کنگره بینالمللی پوست، مو و زیبایی در هتل المپیک تهران، اظهار داشت: بیماری پسوریازیس یک نوع بیماری پوستی بوده که قسمتهای مختلفی از بدن از جمله کف دست و پا را درگیر میکند. این بیماری یک نوع بیماری مزاحم به شمار رفته و علاوه بر قرمزی پوست، خارش نیز در سطح بدن ایجاد میکند، لذا کیفیت زندگی فرد با این بیماری تحتتأثیر قرار خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد تصور میکنند پسوریازیس یک بیماری مسری است و از ارتباط با این بیماران خودداری میکنند، افزود: بیماران زیادی بوده که به همین علت علاوه بر از دست دادن شغل خود، زندگی خانوادگیشان نیز با اختلال مواجه شده است. همچنین درگیری مفصلی از عوارض این بیماری به شمار میرود و بیمار را ناتوان میسازد.
بلیغی ادامه داد: اخیراً در تحقیقات ثابت شده، بیماران مبتلا به پسوریازیس به دلیل اینکه یک التهاب عمومی در بدن دارند، در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی نیز مستعدتر هستند، همچنین سندروم متابولیک، قند و چربی بالا آنها را تهدید میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه افراد مبتلا به این بیماری، پوست سفید صدفی دارند، افزود: کشف چنین بیماری به صورت بالینی بوده و به ندرت نمونهبرداری میشود، همچنین درمانهای مختلفی در مبارزه با این بیماری وجود دارد.
بلیغی ادامه داد: استفاده از داروهای استروئیدی موضعی، روغن زیتون و گلیسیرین، کورتن، درمانهای خوراکی و اشعهدرمانی از روشهای درمان پسوریازیس به شمار میرود، ولی به طور کلی این بیماری درمان قطعی نداشته و همچون دیابت و فشار خون فقط کنترل میشود.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه بسیاری از روشهای درمانی این بیماری تحت پوشش بیمه نیست، گفت: درمان طولانی مدت نیز همچون استفاده از داروهای کورتن قوی میتواند منجر به سرکوب غده فوق کلیه شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اگزما و آکنه را از شایعترین بیماری های پوستی در کشور برشمرد و گفت: پسوریازیس نیز جزو بیماریهای شایع پوستی به شمار میرود، ولی مسری نیست و استرس، آفتاب و عفونت حلق میتواند سبب تشدید آن شود.