به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر سیما اظهارداشت: عمر کارت سوخت برای گازوئیل هنوز باقی است ولی برای بنزین خیر.
زنگنه افزود: اگر با مصوبه مجلس قیمت بنزین دو نرخی شود، بدون شک شاهد بازگشت کارت سوخت به جیب مردم خواهیم بود.
وی تصریح کرد: کاهش مصرف سوخت با مکانیزه کردن مصرف خودروهای تولید داخل محقق می شود نه با سهمیه بندی سوخت در پمپهای سطح کشور.
وزیر نفت از سرگردانی قیمت بنزین در مجلس خبر داد و افزود: با وجود اینکه قیمت بنزین با دو نرخ ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ تومان دست و پنجه نرم می کند، من با دو نرخی شدن قیمت سوخت با سهمیه بندی آن موافق نیستم.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد: اگر فاز اول ستاره خلیج فارس راه اندازی شود دیگر نیازی به وارد کردن بنزین نداریم و شاید نیازی به سهمیه بندی آن نباشد.
زنگنه ادامه داد: تاکنون فاز اول ستاره خلیج فارس با ۹۰ درصد پیشرفت همراه بوده و در صدد راه اندازی بخش تقطیر و تولید بنزین این فاز هستیم.
به گزارش مهر، در جلسه عصر شنبه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی درباره قیمتگذاری بنزین تصمیمگیری شد. براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، قیمت بنزین در قالب سهمیه هر خودرو به میزان فعلی باقی خواهد ماند و میزان سهمیه را نیز دولت معین خواهد کرد.
قیمت بنزین برای مصارف بالاتر از سهمیه و یا با استفاده از کارت جایگاهداران نیز براساس قیمت فوب خلیج فارس (قیمت بر روی عرشه کشتی) و هزینههای حمل و توزیع توسط دولت مشخص خواهد شد.
بر اساس این گزارش، این مصوبه کمیسیون تلفیق برای تبدیل شدن به قانون باید در صحن مجلس به تصویب برسد.
نمیخواهم به پرونده کرسنت بپردازم
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر پرونده کرسنت گفت: نمیخواهم به این موضوع بپردازم و جوابی هم به آن نمیدهم. زنگنه تصریح کرد: شرکت شل دو میلیارد بدهی خود را به ایران پرداخته و در حال حاضر ایتالیا و یونان هنوز به ایران بدهی دارند.
وزیر نفت با اشاره به وجود دونوع قرارداد سرمایه گذاری و پیمانکاری در وزارت نفت و ایرادهای سازمان بازرسی، تصریح کرد:برخی از ایرادات رفع شده و در بخشی دیگر هم به سازمان بازرسی پیشنهادهایی داده ایم.
زنگنه درباره نحوه قیمتگذاری نفت ایران اظهارداشت: معمولا قیمت نفت ما یک یا یک و نیم دلار پایین تر از سبد اوپک است. وی درباره تحریم ها اضافه کرد: از نظر بازاریابی تحریمها برداشته شده است.
به گفته وی، در گذشته ما تنها اجازه داشتیم به پنج کشور نفت بفروشیم در حالی که الان به اروپا و آمریکا نفت میفروشیم.
وزیر نفت، برگشتن ایران به جمع کشورهای اوپک را حقی طبیعی برای کشورمان خواند و گفت: ایران در کاهش تولید نفت منطقه نقشی نداشته و دستخوش تحریمهای ناعادلانه بوده است.
وی همچنین از افزایش تولید و رساندن ظرفیت یک میلیون بشکه فازهای نفتی سیراف و ستاره خلیج فارس خبر داد و افزود: در پرداختن به موضوعاتی که به میادین مشترک پارس جنوبی مربوط میشود و در اقتصاد مقاومتی هم به آن تأکید شده، به درستی و با سرعت و قدرت به پیش رفته ایم.
وزیر نفت گفت: یکی از موضوعات با اهمیت در سال ۹۵ توجه ویژه به اقتصاد دانش بنیان است، هرچه ما در این زمینه قوی تر شویم میزان استخراجمان نیز به همان اندازه بیشتر می شود. بیژن زنگنه اظهارداشت: از جمله اهداف مهم ما در امسال که به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مزین شده، افزایش میزان تولید است.
وی خاطر نشان کرد: نکته دیگر پرهیز از خام فروشی و تکمیل ظرفیت است که پالایشگاه ستاره خلیج فارس در این راستا قرار است به بهره برداری برسد. وزیر نفت تاکید کرد: ما در همه قراردادهای مان با شرکتهای خارجی، دانشگاههای کشور را هم درگیر میکنیم؛ در حقیقت دانشگاهها، بازوی قدرتمند ما هستند و مشاور اصلی ما در این قراردادهای مهم به حساب می آیند.
ایران در نشست دوحه شرکت نمیکند
زنگنه در ادامه تاکید کرد: از آن جا که قرار نیست ایران طرح فریز نفتی را امضا کند، بنابراین ضرورتی برای حضور نماینده ایران در این نشست وجود ندارد.
وی افزود: ما به این نتیجه رسیدیم که نشست دوحه برای کسانی است که می خواهند طرح فریز نفتی را امضا کنند و اگر می خواستیم نماینده ای از ایران در این نشست حضور داشته باشد، برای این بود که حمایت خود را از این طرح نشان دهیم.
زنگنه در این باره که انتشار خبر حاضر نشدن شما در این نشست سبب شد قیمت نفت بیش از یک دلار کاهش یابد، گفت: ممکن است هر گونه اتفاقی بیفتد اما مهمترین موضوع برای ما این است که تحت هیچ شرایطی نمی توانیم از حق و سهم تاریخی خود از بازار نفت صرفنظر کنیم.
وزیر نفت تاکید کرد: ایران تحت هیچ شرایطی نمی تواند از حق و سهم تاریخی خود از بازارهای جهانی نفت خام صرفنظر کند. وی خاطرنشان کرد: طرح فریز یا منجمد کردن تولید نفت خام در سطح ماه ژانویه ۲۰۱۶، در نشست چهارجانبه وزیران نفت و انرژی روسیه، ونزوئلا، قطر و عربستان ماه فوریه امسال در دوحه مطرح شد، در این نشست تصمیم گرفته شد برای سامان دادن بازار و برای این که نبود تعادل میان عرضه و تقاضا از میان رود (هم اکنون بیش از ۲ میلیون بشکه مازاد نفت در بازار وجود دارد) تولید نفت در سطح ماه ژانویه ۲۰۱۶ تثبیت شود.
وزیر نفت تصریح کرد: در این طرح برای نخستین بار یک همکاری جدی، موثر و سازنده میان تولیدکنندگان اوپک و بخشی از تولیدکنندگان غیر عضو این سازمان به وجود آمده است.
وی گفت: روسیه، بزرگترین تولید کننده نفت دنیا و یکی از تولیدکنندگان بزرگ غیر عضو اوپک پیش از این حاضر نبود با اوپکی ها همکاری کند و این آغاز همکاری مناسبی است، به تبعیت مسکو برخی کشورهای دیگر غیر عضو اوپک نیز حاضر شدند با اعضای اوپک همکاری کنند.
زنگنه تصریح کرد: «با کاهش قیمت نفت عده ای از اعضای اوپک اعتقاد داشتند که باید بازار را به حال خود رها کرد و این سازمان نباید درباره قیمت تصمیم بگیرد، اما هم اکنون اعضا به این نتیجه رسیدند که باید برای بهبود وضع بازار اقدامی کرد که این تصمیم گیری جای خوشامد دارد.»
وزیر نفت با تاکید بر اینکه ایران از طرح فریز نفتی حمایت می کند اما آن را کافی نمی داند، یادآور شد: ما به اعضای اوپک و برخی کشورهای غیر عضو اوپک همچون روسیه که با ما در ارتباط بودند، گفتیم که باید واقعیت بازگشت نفت ایران را به بازار درک کنند، زیرا اگر ایران بخواهد تولید نفت را در سطح ماه ژانویه تثبیت کند، بدان معناست که هیچ اتفاقی در رفع تحریمهای این کشور نیفتاده است.