خبرگزاری مهر، گروه استان ها- محمد ابراهیم محمدی*: فضای معنوی حاکم برجامعه وبه ویژه محلات و مناطق، نویدبخش روز و شب های خوش مناجات و نیایش های عاشقانه است.
آثار و برکات اعتکاف بر سلامت فردی و اجتماعی و به ویژه قوت اراده صلابت و استواری ایمان و مهمتر از همه دریافت و تجربیات دینی و ... بی نظیر است.
شاید آنچه امروز بیش از هرچیز بر زیباییهای اعتکاف افزوده و این مائده الهی را با حلاوت و دل انگیزتر ساخته است، حضور قریب به اتفاق دانشجویان و دانش آموزان باشد.
این بی شمار بندگان معتکف الهی که پس از ثبت نام و انتظار و قرعه، توفیق این حضور را مییابند کمی از جمع بی نهایت جامعه و به ویژه جوانان علاقمند هستند.
شایسته است به این جماعت خوش نام در آسمانهای الهی بی دریغ خدمت کرد؛ وه که خدمت به این انسانها سعادتمندیست.
مگر برنامه فرهنگی بهتر از این میتواند باشد؟
مگر بریدن از همه دلبستگیهای زمانه که جامعه و جوانان را درسایه کم تدبیریها درچنبره ظلمت افزون خود فرو برده است سخت تر از این میتواند باشد؟
آیا برنامهای زیباتر و البته مردمی تر و صدالبته کم خرج تر از این برای دانش آموزان میتوان یافت؟
چه خوب است با تدبیر مدیران و مربیان از این نازنینان بدرقه و استقبالی ماندگار کرد وبا بهترین تشویقها نیک اندیشی را ستود و تجربیات الهی و معنوی شب و روز خلوت ایشان را در قاب شعر و داستان و حتی مستندهای ماندگار به تصویر کشید.
نکته آخر اینکه نباید اعتکاف را که ریشهای به دیرپایی ادیان الهی دارد و در متون روایی و آرای بزرگان عرفان به عظمت از آن یاد میشود و وعده گاه عاشقان و دلدادگان است، با عناوین شائبه دار اقتصادی و کنکوری خلط کرد.
شایسته نیست قداست اعتکاف با عناوینی چون اعتکاف علمی و آموزشی فروکاسته شود و این آئین پوششی برای پول گرفتن و آموزش و آزمون و تست کنکور شود.
سکوت و بی تفاوتی در قبال این دست اعتکاف تراشیها، تنزل شأن اعتکاف و جایگاه تربیتی ممتاز آن است.
بهتر است حرمت، عظمت و اهمیت این آئین انسان ساز با ایسم هایی از این دست آلوده نشود و به باور و عقاید عمومی با قداست بخشیهای موهوم آسیب وارد نشود.
* مدیرکل سابق فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش