فریدون اللهیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینكه مسجد جامع عباسی یا همان مسجد امام (ره) یكی از مهمترین و بزرگترین مساجد جهان است كه ثبت جهانی یونسكو شده، اظهار داشت: معماری این مسجد دارای ویژگیهای خاص است و كاشیكاری این مسجد جلوههای بسیار ویژهای دارد كه یكی از شاخههای معماری ایران و جهان به شمار میاید.
وی با اشاره به اینكه كاشیكاری مسجد امام (ره) در دوره صفویه و توسط اساتیدی همچون علی اكبر اصفهانی انجام شده است، افزود: در حال حاضر و با گذشت ۴۰۰ سال از احداث این بنا، مرمت آن در دستور كار قرار گرفته كه به دلیل ویژگیهای خاص كار بسیار سختی است.
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در ادامه با بیان اینكه در حال حاضر وضعیت مرمت مسجد امام (ره) به مرحله مطلوب نزدیك شده و بیش از نیمی از آن انجام شده است، گفت: علاوه بر گنبد شاهد مرمتهای اضطراری در ایوان غربی نیز هستیم.
وی در ادامه با بیان اینكه مرمت گنبد مسجد امام (ره) در ارتفاع ۵۴ متری در حال انجام است، ابراز داشت: باید توجه داشت كه گنبد دارای ۱۶ تَرك است كه تاكنون هشت تَرك آن مرمت شده و مابقی در صورت تامین اعتبار تا سال ۹۶ به پایان خواهد رسید.
اللهیاری با اشاره به اینكه عملیات مرمت گنبد مسجد امام (ره) از هشت سال گذشته آغاز و در دو سال گذشته شدت گرفته است، بیان داشت: تاكنون دو میلیارد تومان برای مرمت قسمتهای مختلف مسجد امام (ره) هزینه شده است و در صورت تامین اعتیار شش میلیارد تومانی مرمت این بنا نیز اجرایی خواهد شد.
تاسیسات از مسجد امام (ره) خارج شود
وی همچنین در خصوص وضعیت راهاندازی سرویسهای بهداشتی مسجد امام (ره) نیز بیان داشت: باید توجه داشت كه سیستم تاسیساتی این بنای تاریخی مشكلاتی را برای این بنا ایجاد كرده و ما اعتقاد داریم كه این سیستم باید هر چه زودتر برچیده شود.
مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به اینكه میراث فرهنگی زمینی را پشت مسجد امام (ره) برای راهاندازی سرویس بهداشتی در اختیار شهرداری قرار داده است، گفت: سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان نیز راهاندازی این سیستم را در دستور كار قرار داده و در سال جاری اجرایی خواهد كرد.
وی در ادامه با تاكید بر اینكه بناهای تاریخی همچون مسجد امام (ره) جزء میراث ارزشمند ملی و جهانی به شمار میایند و حفظ و حراست از آنها باید در دستور كار ویژه قرار گیرد، افزود: بهره برداری از این بناها نیز باید مطابق با ظرفیتهای این بناها صورت پذیرد و به لحاظ كارشناسی هر گونه بارگذاری مازاد بر ظرفیت در این بناها به آنها آسیب وارد میكند.
اللهیاری اضافه كرد: باید توجه داشته باشیم كه در برخی از مراسمها جمعیت چند برابر با ایجاد سازههای فلزی به مسجد امام (ره) وارد میشود كه برای این بنا مشكلاتی را ایجاد خواهد كرد.