توافق وزارت ارشاد و شهردرای بر سر زمان تحویل نمایشگاه کتاب تهران و معرفی برگزیدگان جایزه ادبی پولیتزر از جمله اخبار مهم کتاب در این هفته هستند.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: طبق شرایطی که طی هفته های گذشته وجود داشته و بیشتر حجم گزارش های هفتگی اخبار کتاب، به خبرهای نمایشگاه کتاب تهران اختصاص داشته، مرور خبرهای این هفته را هم در حالی آغاز می کنیم که بیشتر حجم خبرها مربوط به این رویداد مهم فرهنگی در کشور است. بنابراین مرور اخبار گزارش «یک هفته با کتاب» را با خبرهای مربوط به بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آغاز می کنیم.

توافق ارشاد و شهرداری برسرزمان تحویل مکان نمایشگاه کتاب

اولین خبر این که حسین صفری مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب تهران از توافق وزارت ارشاد و شهرداری تهران بر سر تعیین زمان نهایی و قطعی تحویل تمامی بخش‌های این نمایشگاه به ستاد برگزاری خبر داد و گفت: این روز ۲ اردیبهشت است.

اعلام زمان تحویل غرفه ها به ناشران

از طرفی امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام و معاون اجرایی نمایشگاه، با بیان اینکه تحویل غرفه ها به ناشران بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: غرفه های نمایشگاه ۵ روز قبل از افتتاح نمایشگاه به ناشران تحویل خواهد شد. البته این تاریخ برای ناشران غرفه ساز یکسان نیست و به زودی اعلام می شود که این دسته از ناشران در چه تاریخی می توانند غرفه های خود را وارد نمایشگاه کنند.

اعلام برنامه های مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران

روز شنبه ۲۸ فروردین، برخی از برنامه‌های روسیه در نمایشگاه امسال کتاب تهران به مناسبت حضور این کشور به عنوان مهمان ویژه در بیست و نهمین دوره این رویداد بین‌المللی، مشخص شد.

روسیه برای حضور گسترده و موثر در نمایشگاه کتاب تهران مهیا می‌شود. آنها در روزهای گذشته مقدمات حضورشان را در این رویداد بین‌المللی فراهم کرده‌اند. روسیه در حال حاضر یک فهرست اولیه را که دربردارنده اسامی ۳۵ نفر است، به طرف ایرانی تحویل داده اما در عین حال تاکید کرده که این تنها یک فهرست مقدماتی است و لیست‌ِشان در حال تکمیل است. ۱۷ نفر یعنی حدوداً نیمی از این فهرست را مولفین و نویسندگان کشور روسیه تشکیل می‌دهند و مابقی هم اعضای هیئت رسمی و گروه کاری و اجرایی غرفه مهمان ویژه هستند. در میان ۱۸ نفر اخیر هم نام  «Shvygkoy» به عنوان نماینده ویژه ولادیمیر پوتین هم به چشم می‌خورد. وی در واقع نماینده ویژه رئیس جمهور فدراسیون روسیه در همکاری‌های فرهنگی بین‌المللی است.

گری گریوف قائم مقام آژانس فدرال مطبوعات و رسانه‌های گروهی روسیه و سرگئی کائیکن رئیس نمایشگاه کتاب مسکو، از دیگر مقامات رسمی فدراسیون روسیه هستند که برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، طی روزهای آتی وارد این شهر می‌شوند.

آغاز ثبت نام دریافت بن کتاب دانشجویی نمایشگاه کتاب

ابتدای این هفته بود که خبر آغاز ثبت نام بن کتاب دانشجویی نمایشگاه کتاب منتشر شد. به این ترتیب، از روز شنبه ۲۸ فروردین ثبت نام برای دریافت کارت ویژه خرید یارانه ای کتاب از  بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای دانشجویان سراسر کشور آغاز شد. این بن‌کارت‌های دانشجویی صرفاً ویژه دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و طلاب علوم دینی است.

ثبت نام ۱۱۰ هزار دانشجو برای دریافت بن نمایشگاه

بعد از شروع ثبت نام ها برای دریافت بن دانشجویی نمایشگاه، نیکنام حسین پور مشاور توسعه و منابع انسانی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد دیروز چهارشنبه اول اردیبهشت، با اشاره به استقبال خوب دانشجویان گفت: تا به امروز ۱۱۰ هزار دانشجو ثبت نام قطعی خود را انجام داده اند و ۶۰ هزار دانشجو نیز ثبت نام کرده‌اند و نسبت به تکمیل پروفایل خود اقدام کرده‌اند، اما هنوز سهم خود را پرداخت نکرده‌اند.

نیکنام حسین‌پور با اشاره به امکان استفاده از بن کارت‌های سنوات قبل بانک صادرات در نمایشگاه امسال، گفت: با درخواست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی‌بر امکان استفاده از بن کارت‌های مربوط به سنوات گذشته بانک صادرات، امکان استفاده از بن کارت‌های مذکور بر روی پایانه‌های فروشگاهی ناشران کتاب در شهر آفتاب فراهم شده است.

امکان استفاده از بن کارت های بانک صادرات در نمایشگاه

یکی از خبرهای مالی دیگر نمایشگاه، این است که علی رغم تغییر بانک عامل نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنان در این دوره از نمایشگاه نیز قابل استفاده است.

حسین‌پور با اشاره به امکان استفاده از بن کارت‌های سنوات قبل بانک صادرات در نمایشگاه امسال، گفت: با درخواست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی‌بر امکان استفاده از بن کارت‌های مربوط به سنوات گذشته بانک صادرات، امکان استفاده از بن کارت‌های مذکور بر روی پایانه‌های فروشگاهی ناشران کتاب در شهر آفتاب فراهم شده است.

اختصاص یارانه ۵میلیارد تومانی در نمایشگاه برای دانش‌آموزان

مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب در گفتگویی که دیروز چهارشنبه اول اردیبهشت با خبرنگار مهر داشت، گفت: امسال برای اولین بار یارانه دانش‌آموزی به نمایشگاه کتاب تخصیص یافت که مبلغ قابل توجه ۵ میلیارد تومان توسط معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای این امر اختصاص یافته است. خود این اعتبار، ۵ میلیارد تومان هم آورده به همراه خواهد داشت که از سوی دانش‌آموزان و به صورت مشارکتی تامین می‌شود. این طرح امسال به صورت پایلوت و در سه استان تهران، البرز و قم به اجرا درخواهد آمد.

بهره برداری از خط متروی شهر آفتاب

خط مترو مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب هم، روز دوشنبه ۳۰ فروردین با حضور مدیران شهری مورد بهره برداری قرار گرفت. بنابراین علاقه مندان به حضور در نمایشگاه کتاب تهران می توانند با خط مترو به مجموعه شهر آفتاب بروند.

ثابت ماندن تعرفه مرسولات پستی در نمایشگاه

یکی از امکانات رفاهی که در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بازدیدکنندگان نمایشگاه و خریداران کتاب ارائه می‌شود، خدمات پستی برای ارسال مرسولات کتاب از محل برگزاری نمایشگاه به نقاط مختلف کشور است. در پی جلسات متعدد مسئولان ستاد نمایشگاه کتاب با شرکت پست، تعرفه ارسال مرسولات پستی مربوط به این نمایشگاه برای این دوره هم همانند دوره بیست و هشتم خواهد بود و افزایشی نیافته است.

به این ترتریب، تعرفه ارسال مرسولات پستی از محل نمایشگاه کتاب تهران به نقاط مختلف کشور، امسال نیز به مانند سال گذشته کیلویی ۱۰۰۰ تومان برای شهرستان‌ها و ۸۰۰ تومان برای تهران محاسبه می‌شود.

آغاز ثبت‌نام خبرنگاران برای پوشش نمایشگاه

مدیر امور رسانه‌ای و خبری نمایشگاه کتاب تهران گفت: رسانه‌های علاقه‌مند به حضور در این نمایشگاه می‌توانند خبرنگاران خود را برای دریافت کارت خبرنگاری معرفی کنند.

سیدمحمد طباطبایی حسینی، مدیر امور رسانه‌ای و خبری نمایشگاه کتاب تهران روز یکشنبه ۲۹ فروردین، از آغاز ثبت نام خبرنگاران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت: نظر به برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت ماه در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب، از رسانه‌های علاقه‌مند به حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درخواست می‌شود برای صدور کارت خبرنگاری و انجام هماهنگی‌های لازم برای پوشش اخبار نمایشگاه کتاب نسبت به معرفی خبرنگاران، عكاسان و تصويربرداران فعال آن رسانه در حوزه کتاب تا پايان وقت اداری روز شنبه  چهارم اردیبهشت اقدام کنند.

سخنان وزیر ارشاد درباره مجوز گرفتن کتاب ها

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح دوشنبه ۳۰ فروردین در نشستی با فعالان اقتصادی بخش خصوصی در اتاق بازرگانی ایران به موضوعات مختلفی از جمله مجوز گرفتن کتاب ها در وزارت ارشاد اشاره کرده و گفت: بازه زمانی بررسی یک کتاب در این وزارتخانه در دولت قبل بسیار طولانی تر از دولت فعلی بوده و حتی کتاب هایی بوده که گاه ۹ ماه منتظر اخذ مجوز بوده است. این در حالی است که این زمان به طور میانگین به ۲۵ روز کاهش پیدا کرده است.

سخنان معاون وزیر ارشاد درباره اقتصاد مقاومتی

یکی از خبرهای ابتدای هفته، مربوط به سخنان سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد بود. معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد از ورود سالیانه ۱۰۵ هزار تن محصول چاپی به کشور به ارزش چند هزار میلیارد تومان خبر داد و این روند را مغایر با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست. صالحی روز دوشنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست فعالان اقتصادی با وزیر و معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، در موضوع وضعیت سرانه مصرف کاغذ در کشور گفت: مصرف کاغذ در ایران سالیانه ۱.۵ تن تا ۲ میلیون تن است. باید به این رقم ۳۰۰ هزار تن سرانه مصرف کاغذ را هم اضافه کنیم. در حال حاضر در کشور حدود یک میلیون تن کاغذ تولید می شود.

صالحی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری در حوزه صنعت چاپ، میزان واردات محصولات چاپی را به کشور ۱۰۵ هزار تن در سال اعلام کرد و ادامه داد: ارزش ریالی و ارزی این محصولات بالغ بر چند هزار میلیارد تومان است و ما با یک شرایط عجیب و غریب در این زمینه روبه‌رو هستیم. این شرایط یقینا با اصل اقتصاد مقاومتی سازگار نیست و باید برای حل این معضل هم چاره اندیشی کنیم.

تسویه خانه کتاب با کتابفروشی‌های عضو طرح عیدانه کتاب

این خبر هم روز یکشنبه ۲۹ فروردین منتشر شد و به موجب آن، دو هفته پس از پایان طرح عیدانه کتاب، موسسه خانه کتاب به عنوان مجری این طرح، با ۳۲۳ کتابفروشی دارای فروش، تسویه حساب کرد.

در طرح «عیدانه کتاب» که با شعار «امسال کتاب عیدی دهیم» در بازه زمانی یک ماهه از ١٥ اسفند ۹۴ تا ۱۵ فروردین ۹۵ در سطح کشور اجرا شد، ۴۳ میلیارد و ۷۵۲ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۴۵ ریال کتاب با تخفیف ۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۸۰۵ ریال به فروش رفته است. طرح عیدانه کتاب در ۳۱ استان و با مشارکت ۳۲۷ کتابفروشی دارای فروش اجرا شد و در این مدت ۲۸۶ هزار و ۷۴۴ نسخه کتاب از سوی ۱۰۳ هزار و ۱۶۸ نفر خریداری شده است.

اعلام بودجه کتابخانه ملی در سال ۹۵

رئیس کتابخانه ملی از اصلاح ساختار این سازمان، تجمیع واحدهای پژوهشی در پژوهشگاهی زیر نظر وزارت علوم و دیجیتال سازی منابع آن خبر داد. سید رضا صالحی امیری در گفتگویی که با خبرنگار مهر داشت، بودجه سال جاری سازمان متبوعش را که به تصویب رسیده است، ۹۴ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۷۴ میلیارد تومان از این اعتبار، بودجه معمول سازمان است که مطابق روند سال‌های گذشته تصویب شده است، و ۲۰ میلیارد تومان هم همانطور که گفتم مربوط به پروچه دیجیتال سازی منابع سازمان است.

معرفی برگزیدگان ادبی پولیتزر ۲۰۱۶

صدمین دوره جایزه پولیتزر عصر دوشنبه این هفته برگزار شد و برگزیدگان خود را شناخت. این جوایز که در بخش‌های ادبیات، روزنامه‌نگاری، موسیقی و عکس اهدا می‌شود، امسال در حالی صدمین دوره خود را برگزار کرد که این مراسم به عنوان بزرگداشت هنر و ادبیات از سال ۱۹۱۷ برگزار شده است.