به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدجواد طباطبایی، استاد و اندیشمند فلسفه سیاسی ظهر چهارشنبه در بخش اول نشست های علمی یادروز سعدی که در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد پیرامون «ادب فارسی و اندیشیدن ایرانی» به سخنرانی پرداخت و گفت: وامدار شعر سعدی است و بدین خاطر نیز این شعر «نوِکهنه» است.
وی درباره اهمیت ادبیات فارسی گفت: زمان آن رسیده ادب فارسی را در افق اندیشه ایرانی جستجو کنیم.
طباطبایی نبود کاوش در افق اندیشه ایرانی را موجب ایجاد گسل در ادب فارسی عنوان کرد و افزود: اهل ادب دارند میراث اندیشیدن را ضایع می کنند.
استاد فلسفه سیاسی دانشگاه با بیان اینکه ایران یک تاریخ اندیشیدن دارد، ادامه داد: «هانری کربن» ایران را کشور فلاسفه و شاعران نام برده و فیلسوفان آلمانی عنوان می کنند که تحول آلمان مشحون از گذشته ایران است.
طباطبایی درعین حال تصریح کرد: ادب فارسی از دوره مغول به بعد دستخوش تحول می شود، زیرا این ادبیات در یک مختصات زمانی و مکانی ایجاد شده است. این درحالیست که محققان اروپایی نیز بر این صحه می گذارند.
نشست های علمی یادروز سعدی که از ۹ صبح چهارشنبه آغاز گشته با پایان یافتن بخش اول، در بخش دوم با موضوع «چشم انداز سعدی شناسی در ایران و جهان» به شکل میزگردی با حضور دکتر ضیا موحد، جعفر موید، علی اصغر محمدخانی و کوروش کمالی سروستانی ادامه یافت.
این درحالیست که نمایشگاه نسخ خطی سعدی به همراه نمایشگاه سعدیه در گذر زمان حاوی اسناد و عکس های تاریخی در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برپا شد.