همدان – معاون امور عمرانی استاندار همدان از تأمین اعتبارات موردنیاز برای تملک محل جدید دفع پسماند سفال لالجین خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود رضا عراقی بعدازظهر چهارشنبه در کارگروه مدیریت پسماند استان همدان که در اداره کل محیط‌زیست همدان برگزار شد، گفت: برای توسعه پایدار باید حفاظت محیط‌زیست طبق مقررات عمل کند و تعامل‌ها صرفاً با حفظ خطوط قرمز صورت گیرد تا توسعه پایدار باشد.

محمود رضا عراقی بابیان اینکه انتظار داریم دستگاه‌های نظارتی ازجمله حفاظت محیط‌زیست ابتدا به آگاه‌سازی افراد بپردازند و افراد متخلف را نسبت به‌اشتباه خودآگاه کرده و درنهایت برخورد قانونی صورت گیرد، عنوان کرد: در هیچ فرایندی اگر درنهایت سخت‌گیری وجود نداشته باشد، کار به انجام نمی‌رسد.

وی در خصوص دفع پسماند سفال لالجین نیز گفت: با توجه به‌احتمال بروز سیلاب و خطرات ناشی از آن باید موضوع مکان دفع پسماند سفال لالجین در مدیریت بحران مطرح شود.

وی اضافه کرد: مدیریت شرکت آب منطقه‌ای باید پیگیر این طرح باشد چراکه با انباشته شدن زباله در رودخانه و مسدود بودن بستر آن ، در صورت بروز سیلاب راهی برای عبور آب وجود نخواهد داشت.

وی تأکید کرد: شهر لالجین در کنار شهرهای تبریز و اصفهان به شهری جهانی تبدیل‌شده بنابراین وضعیت کنونی زیبنده یک شهر جهانی نیست.

ریختن پسماند سفال در مسیر رودخانه قوری چای به چهار دهه پیش مربوط است

فرماندار بهار نیز گفت: ریختن پسماند سفال در مسیر رودخانه قوری چای به چهار دهه پیش و قبل از راه‌اندازی شهرک سفال در لالجین مربوط است.

محسن مرادی پناه بابیان اینکه پیش‌ازاین شهرک سفال بافت سنتی داشت ولی هم‌اینک این شهرک چهره صنعتی به خود گرفته است، گفت: با این اوصاف ظرفیت لازم برای این میزان پسماند در محل فعلی دفع پسماند وجود ندارد.

وی بیان کرد: هم‌اینک شش کیلومتر از طول رودخانه قوری چای به محل دفن زباله سفال تبدیل‌شده که رفع این مشکل نیازمند مصوبات استانی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی همدان نیز گفت: پس از مطرح‌شدن مکان‌های مختلف برای دفن پسماند سفال، زمینی به عمق 3.5 متر و عرض یک هزار در یک هزار متر پیش‌بینی شد.

کیوان گردان افزود: با توجه به اینکه این زمین در داخل شهرک صنعتی قرار ندارد این مجموعه مجاز به تخصیص اعتبار برای تملک زمین نیست.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست همدان نیز گفت: مشکل ریختن پسماند سفال در کنار رودخانه «قوری چای» از سال‌ها پیش مطرح است و با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در صورت بروز سیلاب به منازل حاشیه این رودخانه آسیب وارد می‌شود.

محمدرضا محمدی افزود: مبحث کارشناسی درزمینهٔ مکان پیش‌بینی‌شده برای دفن پسماند صورت گرفته و سازوکار لازم برای تملک زمین باید انجام شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان همچنین به بیان برنامه‌های 2 اردیبهشت و روز زمین پاک اشاره و عنوان کرد: افتتاح سیستم امحای پسماندهای عفونی بیمارستان قلب فرشچیان، پاک‌سازی کوهستان الوند با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، برگزاری همایش پیاده‌روی بسیج خواهران ادارات به میزبانی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان و اجرای برنامه‌های زمین پاک در 11 مدرسه در استان برنامه‌ریزی‌شده است.

پاک‌سازی تالاب پیر سلمان و رونمایی از موتورسیکلت برقی

وی گفت: پاک‌سازی تالاب پیر سلمان، رونمایی از موتورسیکلت برقی در بوستان ارم، تجلیل از صنایعی که استانداردهای زیست‌محیطی را در دفع پسماند رعایت می‌کنند، برگزاری کارگاه‌های آموزشی از دیگر برنامه‌هایی است که به مناسبت روز زمین پاک در همدان اجرا می‌شود.

محمدی بابیان اینکه شعار امسال روز زمین پاک،« درختان برای زمین و زمین برای زندگی» است، اظهار داشت: طبق رایزنی‌های صورت گرفته با پادگان موجود در سوباشی کبودرآهنگ، سه هزار نیروی سرباز موجود در این مرکز نظامی، آموزش زیست‌محیطی را فراگرفته و از توان آن‌ها برای پاک‌سازی محیط‌زیست استفاده می‌شود.

وی گفت: برخورد جدی با واحدهایی که نسبت به دفع اصولی پسماند همتی نمی‌کنند در دستور کار است و دو دهیار ملایر به علت دفع غیراصولی پسماند و 8 واحد صنعتی متخلف به علت دفع غیراصولی پسماند به مرجع قضایی معرفی‌شده‌اند.

وی از پایش واحدهای خدماتی بین‌راهی و صدور اخطاریه برای هفت واحد متخلف خبر داد و گفت: با توجه به اینکه همدان یک شهر گردشگری است باید ورودی‌های آن‌که نماد شهر هستند متناسب باسابقه این استان باشد.

محمدی با انتقاد از مدیریت امور شهری عنوان کرد: درحالی‌که فنس کشی مراکز دفن زباله شهر همدان از وظایف مدیریت امور شهری است و تعهداتی دراین‌باره نیز داده ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

شاهد دفع غیراصولی و سوزندان به روش غیراستاندارد پسماند هستیم

وی اظهار کرد: در بسیاری از واحدها شاهد دفع غیراصولی و سوزندان به روش غیراستاندارد پسماند و دفع نادرست شیرابه هستیم.

وی اضافه کرد: طبق بازدیدهای صورت گرفته از ایستگاه عوارضی، پاسگاه‌های پلیس‌راه و مجتمع‌های بین‌راهی ، این مراکز وضعیت مناسبی ندارند.

مشاور طرح مدیریت پسماندهای پزشکی در همدان نیز در خصوص زباله‌های عفونی عنوان کرد: وضعیت مدیریت پسماند در استان همدان ازنظر نصب وسایل بی‌خطر ساز پسماندهای عفونی در بیمارستان‌های استان همدان مطلوب است.

مهدی ریحانی مقدم ادامه داد: 75 درصد از پسماندهای پزشکی استان در مراکز دولتی تولید می‌شود و روزانه 6 هزار و 369 کیلوگرم پسماند عفونی و تیز در استان تولید می‌شود .

وی عنوان کرد: حفظ سلامت محیط‌زیست و ایجاد رویه‌ای مناسب و ضابطه‌مند برای تولید، حمل، نگهداری، تصفیه، امحا و دفع پسماندهای پزشکی ازجمله ضوابطی است که باید به آن توجه داشت.

وی گفت: باوجوداینکه در برخی از بیمارستان‌های همدان کاستی‌هایی در مدیریت پسماندهای پزشکی وجود دارد اما در شرایط فعلی برنامه عملیاتی مدیریت پسماند پزشکی در 21 بیمارستان این استان اجرایی شده است.

برچسب‌ها