همدان- معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار همدان گفت: علی‌رغم مشارکت بالا در استان همدان نرخ بهره وری و درآمد ناخالص در استان پایین تر از میانگین کشوری است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا قیاسی ظهر یکشنبه در جلسه کارگروه آمایش سرزمین، آمار، محیط زیست و توسعه پایدار استان همدان با بیان اینکه نرخ رشد جمعیتی استان همدان ۶۳ صدم درصد است، اظهار داشت: نرخ جمعیتی در کشور یک و ۲۹ صدم درصد بوده در حالیکه نرخ بیکاری در استان همدان هفت و هفت دهم درصد بوده و سه درصد زیر نرخ بیکاری کشور است.

وی در این خصوص ادامه داد: به رغم مشارکت بالای جمعیتی در استان همدان درآمد ناخالص استان همدان از درآمد ناخالص کشوری پایین تر بوده و این موضوع نشان دهنده بهره وری پایین در استان همدان بوده است و با توجه به نرخ جمعیتی نیز استان همدان مهاجر فرست شدن حرکت می کند.

قیاسی با تاکید بر لزوم اجرای سند آمایش استان همدان گفت: با اجرایی شدن سند آمایش استان و استفاده از منابع و امکانات می توان نرخ بهره وری در استان همدان را نیز افزایش داد.

رئیس گروه برنامه ریزی آمایش و بهره وری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه مطالعات سند آمایش استان همدان در سه بخش تحلیل وضع موجود، تلفیق و جمع بندی وضع موجود، برنامه ریزی و آینده نگری انجام شده است، گفت: بر اساس مطالعاتی در سال ۹۰ انجام شد ۶۰ درصد جمعیت استان همدان در مناطق شهری ساکن بودند.

سعید محمودی با اشاره به اینکه در مطالعات انجام شده سند آمایش مشخص شده که خدمات در شمال استان نسبت به جنوب استان ضعیف تر است، افزود: محور های تجهیز شده استان در سه محور همدان- تهران، همدان-ملایر و همدان- کرمانشاه قرار دارد و زیر ساخت ها در آنجا استقرار می یابد.

وی به چالش در بخش آب استان همدان اشاره داشت و افزود: بر مبنای مطالعات انجام شده سالانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب اضافه برداشت انجام شده که نتیجه آن در طول ۱۰ سال افت منابع آب زیر زمینی و بیلان منفی منابع آب و فرو نشست بوده است.

رئیس گروه برنامه ریزی آمایش و بهره وری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان با بیان اینکه تنوع فرهنگی و قومی، توسعه نیافتگی بخش صنعتی و غیره در این مطالعات بررسی شده است، بیان داشت: توان اکولوژیکی استان همدان نشان دهنده این بوده که استان همدان می تواند استان صنعتی باشد اما در این زمینه ضعیف عمل شده است.

محمودی اظهار داشت: جهت گیری توسعه استان همدان مورد بررسی قرار گرفته و برآیند این جهت گیری این بوده که توسعه کشاورزی و صنعت استان با یکدیگر برابری می کند و هیچ کدام بر دیگری اولویت ندارد.