به گزارش خبرنگار اقتصادي "مهر"، احمد طالب زاده در همايش سراسري مديران وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: دستيابي به علوم فناوري پيشرفته براي تامين نياز ملي ، ارتباط سطح برخوداري جامعه از خدمات و كاربردهاي پيشرفته فضايي از ديگر اهداف بخش فضايي كشور محسوب مي شود.
وي سهم بخش خصوصي را در بخش فضا ناچيز دانست و گفت: محدوديت نهادهاي آموزشي ، پژوهشي و علمي كشور در تامين نيروي انساني مورد نياز، سهم ناچيز بخش غيردولتي ، و محدوديت مباحث مرتبط با فناوري فضايي در مراكز علمي و آموزشي از مهمترين مشكلات و چالش ها در بخش فضا محسوب مي شود.
به گفته وي توجه نداشتن به منافع اقتصادي ارتباطات ماهواره اي با توجه به شرايط جغرافيايي و اقليمي كشور در الگوي توسعه شبكه ارتباطي و توجه نشدن به زيرساخت ها و امكانات ماهواره اي موجود و شبكه هاي ارتباطي ساير كشورهاي منطقه از ديگر مشكلات پيش رو در اين بخش محسوب مي شود.
طالب زاده با معرفي بخش فضايي كشور گفت: اين بخش با استناد به ماده 8 قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و اساسنامه شوراي عالي فضايي ايجاد شده است.
وي هدف از ايجاد اين بخش را استفاده صلح آميز از فضاي ماوراي جو و فناوري هاي فضايي ، حفظ منافع ملي ، بهره برداري منسجم از علوم و فناوري هاي فضايي در بخشهاي مختلف همانند اقتصادي، فرهنگي، علمي عنوان كرد.