به گزارش خبرنگار مهر، نعمتالله عواطف رستمی در نطق پیش از دستور جلسه علنی شامگاه یکشنبه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به عملکرد شورای چهارم و نقص این عملکرد در اطلاعرسانی، اظهار داشت: در حال حاضر پروژههای بزرگی در حال اجرا است که برخی بسیار هزینهبر هستند اما مردم قم به طور کامل از این پروژهها اطلاعات ندارند.
وی افزود: از شهردار محترم میخواهم تا این پروژهها را که گاهی در اعماق زمین در جریان است، مستندسازی کرده و مردم را در جریان این خدمات قرار دهند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: اعضای محترم شورای شهر نیز بهطور مستمر از این پروژهها بازدید کرده و نظارت کامل بر آنها داشته باشند.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اظهار کرد: این شعار راهبردی در بحث مدیریت شهری نیز کارکرد خاص خود را دارد که خود را در شفافسازی اقتصاد شهری و سالمسازی این اقتصاد و ممانعت از بروز و ظهور هر نوع انحراف در هزینه کرد بودجه و صرفهجویی در هزینه کردها و همچنین در اولویتبندی هزینهها نشان میدهد.
عواطف رستمی از شهردار قم و مدیران شهرداری خواست در هزینه کرد بودجه ۱۳۳۸ میلیارد تومانی سال جاری اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کارشان قرار دهند.
وی با تأکید بر توزیع عادلانه بودجه در میان مناطق شهرداری و توجه به مناطق کم برخوردار اضافه کرد: بدیهی است با اتخاذ چنین روش و منشی فرصت ایفای نقش مردم و اعتمادسازی در مشارکت با مدیریت شهری افزایش یافته و در نهایت گفتمان اقتصاد مقاومتی نه تنها در سطح ملی، بلکه در لایههای میانی جامعه شکل میگیرد.
این عضو شورای اسلامی شهر قم افزود: با شکلگیری ایده و عقیده گفتمان اقتصاد مقاومتی در مدیریت شهری، همگان به سمت وسوی شهروندمداری حرکت میکنند و در نتیجه گفتمان «شهر ما خانه ما» سر و سامان میپذیرد و شهروندان خودشان را شریک در مدیریت شهری میدانند و بهتبع آن فرهنگ شهروندی نیز متولد میشود.
تأکید بر تقویت ارتباط میان مردم و مدیران شهرداری و اعضای شورا
وی با تأکید بر لزوم تقویت ارتباط میان مردم و مدیران شهرداری و اعضای شورا ابراز کرد: اگر چنین شد یقین دارم که رضایتمندی شهروندان افزایش یافته و مشارکت نیز به سمت مطلوبیت سوق پیدا خواهد کرد و همه باهم در یک مسیر برای ساختن شهری آباد تلاش خواهیم کرد.
عواطف رستمی گفت: فقدان چنینی سیاستگذاریهایی در مدیریت شهری موجب ایجاد فاصله با شهروندان شده و موجب بروز و ظهور یکسری نافرمانیهایی در حوزه نظافت شهری، تولید زباله، بیتوجهی به قوانین ساخت ساز، نادیده گرفتن قوانین شهرداری از سوی قانونگریزان و به هم ریختگی و نابسامانی در حمل نقل و ترافیک میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سرمایهگذاریهای شهرداری در حوزه آی تی و ایجاد شهر هوشمند اضافه کرد: اگر این تلاشها و سرمایهگذاریها بتواند عبور مرور خودروها را تسهیل کرده و در انتخاب مسیرهایی با حجم ترافیکی کمتر رانندگان را هدایت کند، راهی برای رسیدن به هدف اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: در بخش تملک املاک شهروندان برای اجرای پروژههای عمرانی و یا بازگشایی معابر، لازم است تمام ابعاد کار با دقت تمام پیشبینی شود و قیمت کلیه املاک و عرصههای در مسیر با نظر کارشناسی رسمی تعیین و تثبیت شود تا هم حقوق شهروندان به طور دقیق رعایت شود و هم پروژه به خاطر مطالبات خارج از عرف بعضی از مالکین دچار رکود نشود که متأسفانه در چندین پروژه شاهد چنین موانعی هستیم.
سخنگوی شورای شهر قم ادامه داد: درخواست مؤکد دارم تا شهرداری محترم در پرداخت قیمت املاک در مسیر که شهرداری آنها را تملک کرده است اقدام عاجلی انجام دهد و هیچ مالکی به خاطر این موضوع از شهرداری دلخور و ناراضی نباشد.
ایجاد فضاهایی در سطح شهر برای تفریح و ورزش بانوان
وی همچنین با اشاره به اینکه بخش عمدهای از شهر را زنان تشکیل میدهند، خواستار توزیع امکانات برای این قشر به صورت عادلانه و ایجاد فضاهایی در سطح شهر برای تفریح و ورزش بانوان شد.
وی با اشاره به نقشی که دولت در اداره شهرها ابراز داشت: اخیراً دیدیم با جاری شدن آب باران در پیرامون شهر ساکنین شهر به خطر میافتند و مشکلات جدی را برای شهر ایجاد میکند درحالی که ایجاد زیرساختهای لازم برای جلوگیری از چنین خطراتی در حیطه مسئولیت دولتمردان است.