به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی توحیدی صبح دوشنبه در کارگروه پسماند و محیط زیست شهرستان کرمان گفت: در ایام پایانی تعطیلات نوروزی شاهد کاهش تخریب محیط زیست بودیم.
وی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در خصوص حفاظت از محیط زیست اظهار کرد: باید بستر مناسب برای همزیستی مسالمت آمیز بین مردم و طبیعت به وجود آید.
توحیدی با اشاره به موضوع لندفیل ها (محل های دفن زباله) ابراز داشت : گاهی حواشی پرخطری در این مکان ها پیش می آید مانند تغذیه دام ها از زباله ها که در دوره زمانی کوتاهی پیامدها و آثار مخربش را می بینیم اما در برخی موارد حتی حیات انسان ها را نیز در معرض خطر قرار می دهد.
وی با اشاره به وجود ضعف در اجرای قانون پسماند اظهار کرد: ما قوانین محکمی در این خصوص داریم، در قانون جامع پسماندها، قانونگذار همه موضوعات را به صورت ریز بیان کرده، عملاً ما در اجرا ضعف داریم.
وی قانون جامع پسماند را قانونی کامل دانست و افزود: وظایف همه دستگاه ها اعم از دهیاریها، شهرداریها ، ادارات و حتی انواع جرائم، برخوردها و مجازات ها در این قانون دیده شده است.
توحیدی یکی از نگرانی های مهم را که باعث رنجش هر انسانی می شود فضای نامناسب تخلیه نخاله های ساختمانی در جاده جوپار عنوان کرد و ابراز داشت: شهرداری مقداری از محوطه فوق را تسطیح کرده اما متخلفین فکر می کنند شهرداری این کار را برای سهولت کار آنها انجام داده است و هیچ فردی هم حاضر نیست در صورت دیدن صحنه تخلیه، شماره پلاک ماشین متخلف را گزارش کند.
فرماندار کرمان با اشاره به وجود ریزگردها در آسمان برخی از استان های کشور که باعث آلودگی شدید هوا و به خطر افتادن سلامت شهروندان آنها شده، طاق زارهای اطراف کرمان را از سرمایه های ملی برشمرد و اظهار داشت : گستاخی متخلفین به جایی رسیده که وارد طاق زارها می شوند، طاق زارهایی که سالها برای آنها زحمت کشیده شده و هزینه های فراوانی نیز برای دولت داشته است به سهولت آنها را از بین می برند.
توحیدی تصیح کرد: هر کس در هر زمانی این طاق زارها را کاشته باشد قابل تقدیر است اما این کار با ارزش و ملی را ببینید چگونه به راحتی از بین می برند اگر به همین روال پیش رود و اقدامی نشود در آینده ای نزدیک هوای کرمان شرایط بسیار نامناسبی خواهد داشت.
توحیدی خواستار همکاری شهروندان در خصوص معرفی متخلفینی که به صورت غیرقانونی اقدام به تخلیه زباله و نخاله های ساختمانی می کند شد و بیان کرد: همکاری مردم، ما را در رسیدن به اهداف مورد نظر بسیار یاری می هد اگر شخصی شماره پلاک خودروی متخلف را به ما بدهد یا از صحنه تخلیه عکس بگیرد با استناد به این مدارک می توان موضوع را تا رسیدن به نتیجه، مورد پیگرد قانونی قرار داد .
وی بحث زباله ها و انتقال آنها از شهرهای اطراف به لندفیل کرمان را از لحاظ بهداشتی و حفظ محیط زیست مهم خواند و آن را مرتبط با اقتصاد دانست و اظهار کرد: انتقال زباله ها به لندفیل کرمان بسیار مناسبتر و در عین حال اقتصادی تر است ، تخلیه زباله های شهرهای ماهان ، جوپار و محی آباد در همان منطقه به هیچ وجه اقتصادی نیست ، این شهرداریها می توانند طی قراردادی با شهرداری کرمان با کمترین هزینه زباله های شهر خود را به لندفیل مرکز استان منتقل کنند.
توحیدی افزود: دفن زباله با قیمت هر کیلو 15 تومان را برای شهرداری جوپار و محی آباد به صرفه دانست و گفت : حتی اگر کامیون نداشته باشند و قرار باشد برای انتقال زباله ها به لندفیل کرمان، کرایه کنند باز هم برای شهرداری منطقه به صرفه تر است تا اینکه زباله را در محل تخلیه و دفن کنند.
رئیس کارگروه پسماند شهرستان کرمان با تأکید بر این نکته که در بحث محیط زیست ما با هیچ کس تعارف و مسامحه نداریم تصریح کرد : خیر و صلاح و منافع شهرداریهای کوچک شهرستان بر این است که به هر طریق ممکن شهرداریها، زباله ها را به لندفیل کرمان منتقل و تحویل کنند و این موضوع از مصوبات جلسه است مگر اینکه قوانین و دستورالعمل های به روز را از محیط زیست دریافت کنند.
فرماندار کرمان درخصوص دفن ناصحیح زباله ها به مسئولین متولی هشدار داد و گفت : هنر یک مدیر این است قبل از اینکه موضوعی برای خودش تجربه شود از تجربه دیگران درس بگیرد، در ارتباط با دفن ناصحیح زباله اگر خدای ناخواسته اتفاق و حادثه ای رخ دهد قانون و مواد کیفری قضاوت خواهد کرد چرا که قانون پسماند دقیقاً برای دستگاه ها به ویژه شهرداریها و دهیاریها تعیین تکلیف کرده است.
وی گفت: امروزه با این تکنولوژی و وسایل ارتباط جمعی در صورت بروز هر گونه اتفاقی موضوع برجسته خواهد شد و ما بعنوان مسئول علاوه بر اینکه شرعاً پاسخگو هستیم در مقابل قانون نیز باید پاسخگو باشیم.