به گزارش خبرنگار مهر، علیاکبر سیاری ظهر دوشنبه در همایش روز جهانی مالاریا و هفتمین نشست کشوری برنامه حذف مالاریا در همدان با بیان اینکه جهانی عاری از مالاریا آرزوی مردم دنیا بوده و به عنوان یک برنامه جهانی مطرح است، گفت: باید این برنامه را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره اینکه ساکنان استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان بیشتر در معرض مالاریا هستند، عنوان کرد: در سال گذشته در ۹ شهرستان ۱۷۸ مورد بیماری مالاریا شناسایی و در ۲۳ شهرستان یکهزار و ۳۹۴ مورد بیماری به صورت انتقالی گزارش شد.
سیاری بر شناخت عوامل موفقیتآمیز کنترل این بیماری تاکید کرد و با بیان اینکه باید نقاط ضعف را شناسایی کرده و نقاط قوت را نیز تقویت کنیم، گفت: برنامه حذف مالاریا در کشور با کمک و همیاری تلاشگران عرصه بهداشت و درمان و همکاریهای بین بخشی امکانپذیر خواهد بود.
سیاری به اهمیت حمایتهای بینالمللی در حذف این بیماری اشاره کرد و گفت: حمایتهای تکنیکی، تجهیزات و مالی باعث کاهش این بیماری در کشور شده است.
وی با بیان اینکه باید قدر فرصتها را دانست و مدیران و کارشناسان باید مهارت، دانش و انگیزه کافی داشته باشند و با نظم، انضباط و عشق و علاقه به کار خود بپردازند، گفت: باید نتایج کار خود را تقویت کنیم چراکه به سادگی این دستاورد محقق نمیشود.
نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه بزرگترین چالش پیش رو در ایران خطر بازگشت مالاریا در کانونهای پاک در پی تبادل جمعیتی است، گفت: در ایران مشارکت اعتمادآمیز و کارآمد میان مرکز کنترل بیماریهای واگیردار وجود دارد.
بالاسوبرامانیام مورالی گفت: مبارزه ۶۰ ساله نظام سلامت ایران با بیماری مالاریا پیروزیهای بزرگی را در برداشته است و تاکنون به کاهش ۹۴ درصدی در ابتلا به بیماری مالاریا دست یافتهایم.
وی با بیان اینکه بر اساس اظهارات دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت، برنامه ملی حذف بینالمللی مالاریا در ایران، در منطقه خاورمیانه موقعیت خوبی را کسب کرده است، عنوان کرد: بر اساس ارزیابیها بزرگترین چالش پیش رو در ایران خطر بازگشت مالاریا در کانونهای پاک در پی تبادل جمعیتی از طریق مرزهای ایران با کشورهای همسایه است.