سرکنسول ایران در بصره با بیان اینکه امنیت حضور تجار و بازرگانان ایرانی در بصره را تضمین می‌کنیم، گفت:تجارت ایران و عراق از مرز شلمچه به یک میلیارد دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مختص‌آبادی گفت: کنسولگری ایران در بصره، امنیت حضور تجار و فعالان اقتصادی در عراق و هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی در این کشور را تضمین می‌کند، بنابراین بنگاه‌های اقتصادی ایران نباید فکر کنند که عراق ناامن است و از تجارت با این کشور صرف نظر کنند، چراکه ما امنیت هرگونه فعالیت اقتصادی و تجاری در این کشور به ویژه در جنوب عراق را تضمین می‌کنیم.

سرکنسول ایران در بصره، این استان را مهمترین استان عراق عنوان کرد و گفت: بسیاری بصره را به عنوان پایتخت اقتصادی عراق می‌دانند، چراکه تنها استانی است که مرز آبی به کشورهای اطراف دارد، ضمن اینکه ۷۰ درصد از ذخایر انرژی عراق در بصره متمرکز شده و به لحاظ اهمیت اقتصادی، این استان حرف اول را می‌زند و تبعا شرایط خاصی را هم در بحث اقتصادی و روابط تجاری با دنیا دارد.

وی با تاکید بر پیوند‌ها و اشتراکات فرهنگی و مذهبی مردمان عراق به ویژه استان‌های جنوبی آن با ایران، افزود: بخش خصوصی ایران باید اهمیت تجارت با عراق را درک کند، کشورهای دیگر از فرصت‌هایی که ایران به آنها  درسترسی دارد، برخوردار نیستند اما نسبت به ایران نقش فعال‌تری در بازار عراق دارند؛ باید اهمیت بازار عراق برای همه تجار ایرانی جا بیفتد.

مختص‌آبادی با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره در اواخر اردیبهشت ماه امسال، ادامه داد: تلاش ما این است که ارتباط موثری میان تجار ایرانی با بازرگانان مستقر در بصره برقرار شود، برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران می‌تواند زمینه این ارتباط را فراهم کند و توانمندی ایران را در تولید کالا و خدمات فنی مهندسی به مردم بصره نشان دهد.

وی با اشاره به درخواست‌های مکرر مردم بصره برای استفاده از کالای ایرانی، تصریح کرد: استان بصره شیعه‌نشین است و مردم این ناحیه نسبت به خرید و استفاده از کالای ایرانی بسیار علاقه‌مند هستند، آنها بارها درخواست خود را به ما ارائه کرده‌اند؛ اکنون به توجه به این فرصت باید تلاش خود را بیشتر کنیم تا بتوانیم سهم شایان توجهی از بازار بصره را به خود اختصاص دهیم.

سرکنسول ایران در بصره اظهار داشت: اولویت ما این است که ارتباط بصره را با استان خوزستان گسترش دهیم و در مرحله بعد، روابط این استان‌ با سایر مناطق جنوبی ایران افزایش یابد، سال گذشته تجارت ایران و عراق از مرز شلمچه به بیش از یک میلیارد دلار رسید که نسبت به قبل از آن بهتر شده اما هنوز به حد ایده‌آل نرسیده است.

وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی ایران باید با حمایت دولت هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی دقیقی انجام دهد تا جای پای محکمی در عراق پیدا کند، تصریح کرد: برای بهبود وضع تجاری ایران با بصره در تلاشیم که صدور ویزا و رفت‌وآمد به صورت انفرادی از مرز شلمچه را تسهیل کنیم که امیدواریم با مساعدت مسئولان این مشکل به زود حل شود.

برچسب‌ها