پریسا عابدپور در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص برنامههای این سازمان در زمینه گواهی کشف معدنی اظهارداشت: امسال پیش بینی میشود ۳۰ فقره گواهی کشف، ۱۱ هزارتن ذخیره قطعی گواهیهای کشف و نیز سرمایه گذاری ۳۲۰ میلیون ریال در این بخش صورت گیرد.
وی در خصوص صدور پروانههای بهرهبرداری در سالجاری گفت: در این زمینه پیشبینی صدور ۴۵ فقره پروانه بهرهبرداری با میزان استخراج سالیانه ۷۰۰ هزار تن و اشتغال ۴۹۵ نفر میرود.
عابدپور به وضعیت آماری محدودههای دارای پروانه اکتشاف در سال گذشته اشاره و اضافه کرد: در سال گذشته تعداد پروانههای اکتشاف معتبر ۱۴۱ فقره، تعداد پروانههای اکتشاف صادره ۴۵ فقره و میزان اشتغال پروانههای اکتشاف معتبر یک هزار و ۵۵۱ نفر بوده است.
وی با بیان اهداف و برنامههای مربوط به پروانههای اکتشاف امسال گفت: در رابطه پیشبینی میشود که ۵۰ فقره پروانه اکتشاف معدنی با سرمایه ۶۰ هزار میلیون ریال صادر و برای ۴۵۰ نفر زمینه اشتغال فراهم شود.
رئیس امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی با اشاره به چالشهای مربوط به صدور پروانههای اکتشاف افزود: در این باره عدم انجام عملیات ژئوفیزیکی در بخش اکتشاف در سطح استان، عدم تهیه نقشههای ۱:۲۵۰۰۰ زمینشناسی و سرعت ناکافی در تولید اطلاعات پایه زمینشناسی و عدم دسترسی عموم به آن از چالشهای پیش رو است.
عابدپور گفت: علاوه بر آن ضعف توانمندیهای فنی مهندسی و ساخت در بخش اکتشاف و صنایع معدنی، وجود مشکلات و تعارضات حل نشده بین بخشی با حوزه منابع طبیعی، کوچکتر شدن اندازه سرمایهگذاریهای بخش اکتشاف و وجود معارضان محلی و مشکلات ناشی از آن از سایر چالشها به شمار میرود.
رئیس امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی به چالشهای مربوط به صدور گواهیهای کشف پرداخت و گفت: عدم مدیریت صحیح متقاضی، عدم وجود بازار مصرف مناسب برای ماده معدنی مکشوفه، عدم توانایی مالی متقاضی، وجود میانبرهای کاذب در امور معدنکاری و تشکلها و عدم آموزشهای لازم توسط سازمان نظام مهندسی به مهندسان معدن از جمله این چالشها هستند.
وی با بیان چالشهای مربوط به صدور پروانههای بهرهبرداری افزود: عدم استقرار بنگاههای بزرگ بر زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی، تعارض منافع حلقههای مهم بخشهای استخراج و فرآوری در حیطه صادرات مواد خام و کم پردازش شده و نوسان شدید قیمت مواد خام و تاثیرات شدید آن بر بخشهای بالا دستی و خامفروشی و عدم استقرار نظام نظارت مناسب بر بهرهبرداری صیانتی و پایدار از معادن کشور به ویژه معادن فلزی از جمله این مشکلات است.
رئیس امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی گفت: متاسفانه ماشین آلات معدنی و تاسیسات واحدهای فرآوری مواد معدنی در سطح استان مستهلک بوده و ضمن وجود معارضان محلی و مشکلات ناشی از آن، شاهد کمبود نقدینگی ناشی از نبود بازار مصرف و عدم تخصیص تسهیلات مالی و گمرکی مناسب هستیم.