خانواده ها به اين دليل به سمت كتاب هاي كودك و نوجوان نمي روند كه هيچ نوآوري در اين كتاب ها مشاهده نمي شود و اغلب مضامين و داستان هاي منتشر شده تكراري هستند.

فريده خلعتبري در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر با بيان اين مطلب افزود : من فكر مي كنم علت عدم استقبال از كتاب در ماه هاي اخير اين است كه كتاب كيفي و خوبي توليد نشده است. بيشتر كتاب هايي كه هم اكنون در بازار كتاب هاي كودك و نوجوان ديده مي شود يا تجديد چاپ است و يا ترجمه هاي مكرر از روي داستان هايي است كه بارها و بارها به چاپ رسيده است .

وي تصريح كرد : اغلب خانواده ها بارها اين كتاب ها را براي فرزندان خود خريده اند و باز هم مشاهده مي شود كه كتابي قديمي براي چندمين بار و با ترجمه جديد و اندكي تغيير وارد بازار كتاب مي شود.

مدير نشر شباويز در ادامه گفت : اگر كارهاي جديدي از سوي ناشران وارد بازار كتاب شود مردم به طور قطع از آن استقبال خواهند كرد .

وي تصريح كرد : در گذشته كه خريدار اصلي كتاب ها دولت و موسسات وابسته به آن بودند ناشران اين گونه عادت كرده بودند كه هر كتابي كه توليد كنند از سوي دولت خريداري مي شود اما اكنون كه خريد هاي دولتي متوقف شده است ناشران اعلام مي كنند كه بازار كتاب دچار ركود شده است.

فريده خلعتبري ادامه داد : در زماني كه خريد كتاب از سوي موسسات وابسته به دولت انجام مي شد ناشران مستقل به فعاليت خود ادامه مي دادند ، حال در وضعيت ركود كنوني تغييري در روند فعاليت ناشران مستقل و آنها كه پشتوانه حمايت دولتي را نداشتند بوجود نيامده است .

وي يادآور شد : ناشراني كه به خريدهاي دولتي عادت كرده اند به سختي مي توانند خود را با شرايط ركود هماهنگ كنند ولي ديگر ناشران فعاليت خود را بدون توجه به اين تغييرها ادامه مي دهند.